Sök
HP Photosmart 7150

HP Photosmart 7150

Delad fotoglädje

2002-12-04

HP Photosmart 7150 är ett utmärkt val för den som vill skriva ut snygga fotografier, men den är inte den bästa kontorsskrivaren på marknaden. Testbetygen är också lite blandade.
Testkälla Kommentar
Zdnet "No-frills photo printer"
PC Welt "Fotos sind die Stärke des Druckers"
Vnunet "Astounding photo-printing quality"
Komputer för alla "HP:s skrivare är utmärkt"

Vad tycker testarna?

Att skrivaren har ett bra pris råder ingen tvekan om. Testarna är dock överens om att den inte är någon kontorsskrivare. Skriver man ut mycket text ska man nog välja en annan skrivare. Fotoutskrifterna ger dock högre kvalitet än textutskrifter. 7150 är inte heller någon snabb skrivare men för fotoentusiasten är den ett utmärkt val och väljs i ett test som bästa köp.

Zdnet

"No-frills photo printer"

Zdnet tycker det är bra att kunna använda separata patroner för text eller foto/grafik. Själva inmatningen av fotopapper i 4R format skapade problem då pappret fastnade. Ett 4R fotografi tog två och en halv minut att skriva ut med bästa kvalitet. Reproduktionen av fotografiet visar sig utmärkt. Testaren ställer sig dock tveksam till om Photosmart kan köra direktutskrifter från en HP digitalkamera. Vid användning av övriga kameror får man snällt köra via datorn. Photosmart 7150 ligger bra till prismässigt, men någon succé är den inte menar Zdnet.

Källa: Till Vnunet's startsida
Till PC Welt's startsida
Till ZD Net's startsida
Komputer för alla nr 12, 2002

PC Welt

"Fotos sind die Stärke des Druckers"

PC Welt saknar en svart patron i paketet, där finns endast en fotopatron och en färgpatron. Det hade varit mer ekonomiskt om det även fanns en patron för textutskrifter. Utskriftskvaliteten gällande text är inte heller den bästa då den lätt blir taggig i kanterna. Grafikutskrifterna blir lite bleka. Nej, skrivarens starka sida är fotoutskrifterna. Kvaliteten är utmärkt och helt utan raster med klara färger och mjuka övergångar. Hastigheten är godkänd men inte mer.

Vnunet

"Astounding photo-printing quality"

Vnunet säger att Photosmart ger bland de bästa fotoutskrifterna man har sett. Det är skönt att slippa ställa in papperstyp eftersom skrivaren gör det automatiskt. Praktiskt är också att kunna koppla in en HP digitalkamera direkt till skrivaren. Även om hastigheten inte är relativt långsam så är utskriftskvaliteten desto bättre. Fotoutskrifter blir lika bra som originalet, krispiga och detaljrika. Svart text blir dessvärre inte lika svart som man hoppats. Är du dock mest ute efter en bra fotoskrivare och inte så mycket annat är denna skrivare ett förträffligt val.

Komputer för alla

"HP:s skrivare är utmärkt"

Komputer för alla tittar närmare på fyra fotoskrivare förutom HP Photosmart 7150, nämligen Lexmark Z65n, Canon S820 och Epson Stylus Photo 890. Jämförelsevis är 7150 både billig och bra. Utskrifterna visar god kvalitet sett till priset på skrivaren och hastigheten kan testaren inte klaga på. Färgerna kladdar inte vilket annars kan vara vanligt hos budgetskrivare. De finesser skrivaren erbjuder fungerar OK men pappersmagasinet skulle kunna vara lite stadigare. I testet väljs HP:s skrivare till bästa köp men den kan inte mäta sig med Canon S820 som visserligen är dyrare, men också snabbare och med bättre utskrifter överlag.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: HP Photosmart 7150 är en färgskrivare som klarar 1200 dpi vid utskrift av text och färg. Foton kan optimeras till 4800 dpi. Det finns fyra val av hastighet och kvalitet. Utskriftshastighet 7 sidor färg och 17 sidor svartvitt per minut. Den skriver ut ett A4 foto på 5,5 minuter vid högsta kvalitet. Skrivaren har 64 MB ram och kan kopplas till PC eller Mac via USB. Photosmart 7150 söker själv av storlek och bredd på pappret, identifierar papperstyp och kontrollerar toner. Inmatningsfacket tar upp till 100 ark. HP Photo Imaging Software och Memories Disc Creator ingår liksom USB för att koppla in HP kameror direkt. Måtten är 513x164x386mm, vikten 6,4 kg.

Modell: HP Photosmart 7150