Sök
HP OfficeJet 4110

HP OfficeJet 4110

Behändig och multifunktionell

2003-11-07

HP Office Jet 4110 kan både skriva ut, skanna, faxa och kopiera med ett mycket bra resultat på utskrifterna.
Testkälla Kommentar
Smart Computing "A good buy"
Cnet Asia "Solid performance"
IT Week "Cheap and versatile"

Vad tycker testarna?

Office Jet 4110 är en liten och nätt allt-i-ett maskin som passar mycket bra hemma eller på det lilla kontoret. Utskriftskvaliteten är bra. Både skanner, text- och färgutskrifter blir skarpa med klara färger. Begränsningen är att med den inbyggda kopieringsskannern kan endast pappersdokument hanteras. En testare är nöjd med hastigheten men andra testare tycker att det tar onödig tid att skriva ut dokument på bästa kvalitetsläge. En finess är den automatiska dokumentmataren som klarar att skanna in flersidiga dokument. Driftkostnaden är inte speciellt låg men Office Jet 4110 säljs till ett bra pris.

Smart Computing

"A good buy"

Efter att ha testat Office Jet 4110 tycker Smart Computing att denna lilla allt-i-ett maskin verkar praktisk och den tar faktiskt mindre plats i anspråk än de flesta av konkurrenterna. Office Jet 4110 är lätt att begripa även för den ovane och menysystemet har enkla steg-för-steg anvisningar som är lätta att följa. Utskriftskvaliteten är mycket bra. Textdokumenten är skarpa och tydliga. Att skriva ut ett fotografi tar två minuter och man får bra färgåtergivning med många detaljer. Man är imponerad av hur enkelt det är att redigera och anpassa dokument. Bra köp.

Källa: Smart Computing september 2003
Till Cnets hemsida
Till IT Weeks hemsida

Cnet Asia

"Solid performance"

CNet Asia anser att Office Jet 4110 är den minsta allt-i-ett maskinen som dessutom har en automatisk dokumentmatare. Den ser ut som en vanlig kontorsfax med en sober design i grått och vitt. När man väl förstår sig på snabbvalsknapparna, är maskinen väldigt lätt att sköta. Den är också mycket lätt att installera och bläckpatroner byts enkelt. Office Jet 4110 har en arkmatad skanner, så det går fort att kopiera och skanna, men i gengäld kan man endast skanna in pappersdokument. Samtliga funktioner fungerar väl, men man konstaterar att det finns buggar i mjukvaran. Office Jet 4110 har en mycket bra utskriftskvalitet. Skärpa och färger är klara, men det tar tid, menar man. Hela 8 minuter för bästa kvalitet för en färgsida. Dyr i drift när man räknar på patroner, kapacitet och pris. Även om maskinen är prisvärd, har den alltså sina brister, anser testarna.

IT Week

"Cheap and versatile"

IT Week är imponerad av att Office Jet 4110 kan skanna, faxa, kopiera och skriva ut. Den tar ytterst lite plats och till och med ut- och ingående dokumentmatarna går att vika in så att maskinen blir ännu mindre. Testarna påpekar att man bör tänka på att Office Jet 4110 har en arkmatad skanner som är begränsad till att skanna dokument. Det blir mycket bra utskrifter för både textdokument och färgutskrifter. Alla utskrifter blir av bästa kvalitet. Men maskinen är väldigt långsam, tre sidor text per minut. En fördel är att Office Jet 4110 kan lagra upp till 65 inkommande faxsidor. Accepterar man att det tar lite längre tid att skriva ut, så är Office Jet 4110 ett bra budgetval.

Cirkapris: 1875 kronor

Produktfakta: HP Office Jet 4110 är en multifunktionsmaskin som är en skrivare, fax, skanner och kopiator. Utskriftskvaliteten är på maximalt 4800x1200 dpi (färg) och 600x600 dpi för svartvitt. Hastigheten för utskrifter och kopiering är 12 sidor per minut i svartvitt och 10 sidor per minut i färg. Vid kopiering kan maskinen förminska eller förstora mellan 25-200 %. För faxfunktionen finns ett 33,6 kbps modem med plats för 70 kortnummer. Skanningfunktionen har en upplösning på 600x1200 dpi. Det finns automatisk arkmatare för 20 sidor som behandlar flersidiga dokument. På maskinen sitter snabbvalsknappar för alla nyckelfunktioner och i paketet ligger även en CD med kreativ programvara för att göra presentationer och broschyrer. Klarar en utskriftsvolym på 1000 sidor per månad och är kompatibel med PC och Mac. A4, A5, B5, JIS, C6 samt DL är de format som går att skriva ut och fotopapper, etiketter, kuvert och OH-film hanteras. Det finns en USB-anslutning och maskinen mäter 182(H)x426(B)x210(D) mm och väger 2,4 kg.

Modell: HP OfficeJet 4110