Sök
HP LaserJet P3005

HP LaserJet P3005

Kompetent för kontoret

2007-08-30

HP LaserJet P3005 är en laserskrivare för svartvita utskrifter som får beröm av testarna för kvaliteten och hastigheten. Väljer man en mer avancerad modell blir priset lite högt.
Testkälla Betyg Kommentar
Personal computer world 3/5 “Worth a second look”
Cnet 7,3/10 “A great mono laser printer”
Trusted Reviews 8/10 “A no-nonsense work-group printer”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att HP Laserjet P3005 är en skrivare som sköter sig på ett föredömligt sätt med snabba utskrifter och hög utskriftskvalitet. Utskriftskostnaden är också låg enligt testarna. Modellerna med bland annat duplexfunktion och nätverksmöjlighet får beröm men priset blir då också ganska högt. Designen är tråkig och skrivaren har begränsad pappershantering och saknar sorteringsfunktioner.

Personal computer world

“Worth a second look”

Personal computer world anser att designen hos HP Laserjet P3005 inte är något att skryta över. Innehållet är däremot riktigt bra, P3005 skriver ut fort och resultatet blir bra och tydligt. Modellen P3005dn med duplexfunktion, 80 megabyte minne och nätverk imponerar, vilket inte grundvarianten gör på samma sätt. Pappershanteringen får godkänt med inte mycket mer och testaren noterar att skrivaren bland annat saknar sorteringsfunktioner.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Cnet

“A great mono laser printer”

Cnet tycker att HP Laserjet P3005 är en mycket bra svartvit laserskrivare för kontoret. Utskriftshastigheten är hög vilket även gäller kvaliteten på utskrifterna. Dessutom är kostnaden per utskriven sida riktigt låg. Designen är lite tråkig, men den smälter in i en kontorsmiljö och kontrollerna är enkla och tydliga. Det enda som egentligen talar emot P3005 är att priset är högre än hos många av konkurrenterna.

Källa: www.cnet.com (US)

Trusted Reviews

“A no-nonsense work-group printer”

Trusted Reviews har testat varianten HP Laserjet P3005x med bland annat dubbla pappersfack, duplex och nätverksmöjlighet. Priset är ganska högt men så ingår också det mesta. Det som saknas är detaljer som papperssortering eller kuvertsinmatning. Att installera skrivaren går utan större problem. Skrivaren är inte långsam men den lever inte upp till de siffror som anges av tillverkaren. Dubbelsidig utskrift går dock något långsammare än hos de närmaste konkurrenterna. Ljudnivån kunde ha varit lägre. Hög utskriftskvalitet och låg driftkostnad.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: HP LaserJet P3005 är en svartvit laserskrivare med upplösningen 1200x1200 dpi. Maximal pappersformat som hanteras är A4. Maximal utskriftshastighet är 33 sidor per minut. Kompatibel med pc och mac och anslutningar är usb och parallellport. Finns varianter med möjlighet till duplex och nätverksanslutning. Vikten är 16,2 kg och måtten 425(b)x410(d)x474(h) mm.

Tillverkare: HP