Sök
HP LaserJet 3330mfp

HP LaserJet 3330mfp

Stark hjälpreda för små kontor

2002-11-07

HP LaserJet 3330mfp är en laserbaserad multifunktionsskrivare som även kan agera som kopiator, skrivare och scanner. Goda vitsord i testerna.
Testkälla Kommentar
Smart Computing "Has a lot to offer"
Cnet "Printing its strong point"
PC Magazine "A smart, fast MFP"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är positiva till HP LaserJet 3330 och anser att HP lyckats skapa en god helhet. Dess starkaste sida är utskrifterna som blir skarpa och klara oavsett om det är grafik eller text. En testare anser att scannern presterar lika fina resultat men någon skriver att bilderna blir på tok för suddiga och pixelerade. Den tredje anser att inscannade bilder varierar mellan bra och utmärkt. I slutändan är man överens om att LaserJet 3330 är en bra lösning för små kontor.

Smart Computing

"Has a lot to offer"

Smart Computing finner få fel hos 3330. Den klarar förvisso inte duplexutskrifter men å andra sidan har den stöd för fördröjd fax, automatisk återuppringning och Distinctive Ring Detection. Efter att ha skrivit ut över 100 sidor och testat alla funktioner kommer man fram till att HP 3330 endast klarar 11 sidor per minut istället för 15. Hög upplösning ger inte så mycket bättre resultat och målgruppen kommer troligen inte att märka någon skillnad alls tror Smart Computing. Kopiatorn gör sitt jobb på ett bra sätt tack vare scannerns klara och skarpa bilder. En sak som testaren önskar är förmåga att skriva ut i färg men för övrigt är HP LaserJet 3330 en mycket bra multifunktionsskrivare.

Källa: Till Smart Computings hemsida
Till Cnets hemsida
Till PC Magazines hemsida

Cnet

"Printing its strong point"

För Cnet tar det inte lång tid att få ut den första sidan från HP LaserJet 3330. Det är mycket enkelt att använda skrivaren och den har det mesta man kan önska sig. Något den saknar är remote-retrieval vilket innebär att det inte går att ringa in till faxen och ställa in vidarekoppling. Något som 3330 är riktigt bra på är utskrifter och under testerna klarade den att skriva ut 12 sidor per minut vilket är mycket bra, men den är inte lika snabb på att scanna bilder. Det tar nästan en minut att läsa in en bild i färg och drygt 30 sekunder för en svartvit. Vidare blir de inlästa färgbilderna suddiga och svartvita blir pixelerade. Trots sina svagare sidor är LaserJet 3330 en mycket bra maskin som bör tillfredställa de flesta användarnas behov tror Cnet.

PC Magazine

"A smart, fast MFP"

PC Magazine är mycket positiva till HP LaserJet 3330 och anser att HP lyckats få till en mycket lyckad helhet. 3330 presterar utmärkta utskrifter av text och grafik. Inscannade bilder varierar från bra till utmärkt i kvalitet. Vid test av utskriftshastighet lyckades 3330 i detta test komma upp i 13,6 sidor per minut. En mycket bra detalj som HP tänkt på är att skrivaren ska kunna dela på en telefonlinje tillsammans med telefon och telefonsvarare och det fungerar skriver testaren, liksom att 3330 i längden kan spara stora summor för alla som driver enmansföretag eller liknande.

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: HP LaserJet 3330mfp är en kombinerad svartvit laserskrivare, kopiator, fax och färgscanner. Utskriftsupplösningen är 1200x1200 dpi och utskriftshastigheten anges till 14 sidor per minut. Maskinen kommer med 32 MB minne, maximalt 96 MB. PCL 5e, PCL 6 och Postscript level 2 (emulering) stöds. Faxhastigheten är tre sidor per minut med 300x300 dpi. Flatbäddsscannern klarar färgbilder och använder sig av en maximal upplösning på 600x600 dpi i hårdvaran. Denna kan förbättras med hjälp av mjukvara och blir som bäst 9600x9600 dpi. Kopiatorn klarar 15 sidor per minut och som bäst 99 kopior åt gången. Arkmataren rymmer 250 ark. Skrivaren är utrustad med USB 1.1 och parallellport. Nätverksstöd som tillval. Måtten är 546x521x413 mm och vikten 16 kg.

Modell: HP LaserJet 3330mfp