Sök
HP Deskjet 995C

HP Deskjet 995C

Bluetooth

2002-01-25

HP Deskjet 995C är en bläckstråleskrivare som förutom många andra funktioner använder Bluetooth för att skriva ut från datorer, mobiltelefoner med mera.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "A must-have for any early adapter"
PC Advisor "With substance too"
PC Pro 4/6 "We suggest waiting a little while longer"

Vad tycker testarna?

Testarna är framför allt ense om att HP Deskjet 995C skriver ut med god kvalitet och att den är lätt att installera, men också att skrivaren inte når upp till de utskriftshastigheter som HP anger. Den här skrivaren är relativt dyr, men det är framför allt Bluetooth som kostar. En funktion som  för de flesta av testarna verkade fungera smidigt. Någon testare är förvånad att skillnaden mellan att skriva ut med USB och Bluetooth inte blir så stor.

Cnet

"A must-have for any early adapter"

Cnet menar att HP Deskjet 995C producerar utmärkt utskriftskvalitet och berömmer Bluetooth samt möjligheten att enkelt skriva ut på båda sidor. Denna skrivare är ett måste för den som snabbt vill fånga upp ny teknologi men de flesta kan ha stor nytta av dess kvaliteter. Skrivaren är enkel att installera men utskriftshastigheten kunde vara bättre. Via USB skriver den ut 4,2 sidor per minut i svartvitt och endast 1,2 sidor per minut i färg, vilket inte alls når upp till den standard HP säger. Men på samma gång får du oerhört bra kvalitet på det som skrivs ut. Svartvita utskrifter kan kännas något suddiga, men på utskrifter av grafik gör skrivaren ”ett fantastiskt jobb” med att återge färger, skuggor och linjer. Det negativa Cnet skriver om är att det bara finns två bläckpatroner, vilket gör att man får byta hela patronen när en färg tar slut. Sammanfattningsvis tycker Cnet att HP Deskjet 995C är något dyr.

Källa: Till Cnets hemsida
Till PC Advisors hemsida
Till PC Pros hemsida

PC Advisor

"With substance too"

PC Advisor poängterar att datorn måste ha ett Bluetooth-kort samt Windows 2000 eller XP för att du ska kunna skriva ut trådlöst. Testaren visar också på att installationen är väldigt enkel, och skrivarens design anses vara stilfull, även om den har betydligt mer än en vacker utsida. Även om skrivaren inte kommer upp i de utskriftshastigheter HP gör gällande, så gör skrivaren ett mycket bra jobb. Enligt testaren går det aningen fortare att använda USB än Bluetooth, och dels är skrivaren dyr, och dels så bör man ha i åtanke att bläckpatronerna är rätt dyra. En relativt snabb skrivare som ger utskrifter med mycket hög kvalitet.

PC Pro

"We suggest waiting a little while longer"

PC Pro anser att HP Deskjet 995C är en snabb skrivare med jämn och bra utskriftskvalitet. Testaren tycker att Bluetooth fungerar smidigt, men det kan vara värt att avvakta och se om tekniken är värd pengarna. HP har koncentrerat sig på att ge den här skrivaren funktioner som den automatiska dubbelsidiga utskriften och Bluetooth. Det enda fel PC Pro märkte var att det kom upp felmeddelanden som sa att det inte gick att skriva ut via Bluetooth, fastän skrivaren redan gjorde det. Vad testaren främst blev förvånad över var dock att det inte var så stor skillnad att skriva ut med Bluetooth jämfört med USB, även om tiden över huvudtaget är över medel. Utskriftskvaliteten är bra men inte fantastisk, främst på grund av en del kornighet.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: HP Deskjet 995C är en bläckstråleskrivare som har en maximal upplösning på 2400x1200 dpi och utgång för både USB och Bluetooth som innebär att du sladdlöst kan länka till datorer, mobiltelefoner eller dylikt upp till 10 meter ifrån skrivaren. 17 sidor per minut i svartvitt, och 12 sidor per minut i färg uppges av HP. Skrivaren är kompatibel för PC och Mac. HP Deskjet 995C kan även skriva ut kuvert, gratulationskort, fotopapper m.m. och har en kapacitet på 150 ark. Du kan även installera skrivaren till ett nätverk och välja dubbelsidig utskrift. Det medföljer manual på CD-Rom. Skrivaren väger 5,85 kg och har måtten 440x375x196 mm.

Modell: HP Deskjet 995C