Sök
HP Color Laserjet 4600

HP Color Laserjet 4600

Nästan fotoskrivarkvalitet

2002-09-02

En färglaser som även är en hejare på att skriva ut foton. Text blir också mycket skarp i 600 dpi och det går snabbt att skriva ut. Men skrivaren är dyr på grund av hög prestanda för höga krav.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Pro 4/5 "The print quality is exemplary"
ZD Net 8,7/10 "Colours lack brightness and saturation"
Vnunet "Hohe Performance"
5/5 "Color printing hits the Fast Lane"

Vad tycker testarna?

Samtliga imponeras av färgutskrifterna som nästan håller samma klass som de från fotoskrivare. Två testare anser att färgerna kunde ha varit klarare och kraftfullare, medan en testare klagar över att driftskostnaderna är de högsta man sett. Alla testare tycker att installationen är enkel och en lovordar administrationsprogrammet JetAdmin som medföljer. Samtliga är överens om att skrivaren skulle passa utmärkt till att skriva ut färgbroschyrer som inkluderar foton.

PC Pro

"The print quality is exemplary"

PC Pro skriver att HP Laserjet 4600 hdn håller samma kvalitet som övriga skrivare från HP, med utrymmessnål design och hög utskriftskvalitet i färg och svartvitt. Utskrifterna av fotografier är nästan i klass med fotoskrivare. Priset kan tyckas vara högt men får ändå anses OK då det inkluderar hårddisk och extra papperskassett. Driftskostnaderna däremot är bland de högsta PC Pro har sett. Vill man byta upp sig från sin gamla svartvita laser till en med färg, anses dock denna HP-skrivare vara den bästa att byta till, men definitivt inte den mest ekonomiska.

Källa: Till PC Pros hemsida
Till ZDNets hemsida
Till tyska Vnunets hemsida
Till PC Magazines hemsida

ZD Net

"Colours lack brightness and saturation"

ZD Net ser HP Laserjet 4600 hdn som en duglig skrivare för företaget som producerar mycket färgutskrifter och fotografier. Men man måste använda skrivaren mycket för att motivera priset. Skrivaren är snabb och enkel att installera (som andra skrivare från HP) men den klarar också något som andra inte lyckas med så bra, vilket är att skriva ut foton. Upplösningen är visserligen densamma som hos de flesta andra, men det verkar som om rastreringstekniken är finare. ZD Net saknar dock lite klarhet och mättnad i bilderna. Naturligtvis är Laserjet 4600 inte i klass med en dedikerad fotoskrivare, men vill man ha fina fotoutskrifter i sin rapport är detta ett bra val.

Vnunet

"Hohe Performance"

Vnunet rekommenderar skrivaren som en arbetsskrivare till företaget. Den är snabb, både på monokroma och på färgutskrifter, och text blir förvånansvärt skarp. Färgutskrifter innehåller rena färggradienter och hög detaljrikedom, men tyvärr upplevs färgerna som aningen bleka. Alla inställningar och reglage sitter enkelt åtkomliga på skrivarens framsida. En skrivare som gör sig utmärkt i ett nätverk.

$itemSource[$pos].trim()

"Color printing hits the Fast Lane"

PC Magazine hittar allt från enkel installation till nätverksadministration i världsklass hos HP Laserjet 4600hdn. JetAdmin är otvivelaktigt ett av de bästa programmen för administration och ett av de enklaste att använda. Skrivaren imponerar i hastighet, både färg och svartvitt, och ger ifrån sig ett riktigt bra utskriftsresultat. Det är bara i tester med grafik framtagen för att verkligen utmana skrivaren som det uppstod vissa avvikelser. Detta är kanske inte hela världen och vill man ha en skrivare som är snabb, skriver ut bra och som är enkel att installera är det här en stark kandidat, skriver PC Magazine.

Cirkapris: 49000 kronor

Produktfakta: HP Color Laserjet 4600 (hdn) är en färglaser kapabel till 600 dpi och en utskriftshastighet på 17 sidor per minut. Den har en RISC-processor på 400 Mhz och minne på 160 Mb (maximalt 416). En parallellport ger tillsammans med nätverkskort möjlighet till extern kommunikation. HP Web JetAdmin medföljer för nätverksadministration, likaså drivrutiner till de flesta operativsystem. Skrivaren talar PCL6, PCL5e samt emulerar PS3. 500+500 sidor får plats i kassetten och 250 i utskriftsfacket. Skrivaren ska klara maximalt 85000 utskrifter mer månad. 4-raders kontrollpanel tillsammans med 7 snabbknappar. Skrivaren mäter 783x549x668 mm och väger 47,7 kg. Priset avser 4600 HDN med nätverksmöjlighet, duplex och hårddisk. Det finns även billigare varianter.

Modell: HP Color Laserjet 4600