Sök
HP Color Laserjet 2605

HP Color Laserjet 2605

Pålitlig arbetskamrat

2006-08-28

Mindre arbetsplatser som skriver ut en hel del färgutskrifter kommer att hitta en pålitlig medarbetare i HP Color Laserjet 2605.
Testkälla Kommentar
Datormagazin "En svårslagen maskin på färgutskrifter"
It reviews "Easy to manage"
Pc pro "Superb quality"

Vad tycker testarna?

Testarna som tittat på HP Color Laserjet 2605 med olika tillval skriver att den är lättplacerad tack vare att den snarare är hög än bred och därmed inte tar så mycket plats. Det går också snabbt att komma igång, mycket tack vare att patronerna är förinstallerade. Utskriftshastigheten är klart godkänd vid färgutskrifter men en testare blir inte lika imponerad över att svartvita utskrifter tar nästan lika lång tid. Utskriftskvaliteten är genomgående mycket bra.

Datormagazin

"En svårslagen maskin på färgutskrifter"

Datormagazin påpekar att HP Color Laserjet 2605 är tänkt att användas av mindre arbetsgrupper. Den är snarare hög än bred och tar därmed inte upp alltför mycket plats. Utskriftskostnaden ligger förvisso högre än hos en svartvit laserskrivare, men kvaliteten är också riktigt bra. HPs teknik förbättrar bildkvaliteten och slutresultatet blir mycket bra. Utskrifter av färgbilder går inte särskilt snabbt och det tar cirka 20 sekunder innan den första utskriften kommer ut. Utskriftskvaliteten är generellt sett hög. Är man ute efter en skrivare främst för svartvita utskrifter skall man leta vidare, men vill du ha bra färgutskrifter är denna skrivare ett prisvärt val.

Källa: Datormagazin (SE) nr 8 2006

It reviews

"Easy to manage"

It reviews ger HP Color Laserjet 2605n utmärkelsen "recommended". Att komma igång är enkelt, skrivaren levereras med de fyra patronerna installerade, så det är i stort sett bara att ansluta skrivaren, installera programvaran och börja skriva ut. Upplösningen är tillräckligt hög för de flesta dokument. Tiden för första utskrift på hela 20 sekunder är enligt testaren alldeles för långsam. Hastigheten är godkänd, även om det inte är någon skrivare för dem som har riktigt bråttom. Det som utmärker skrivaren är den höga kvaliteten på utskrifterna.

Källa: Till It reviews (GB)

Pc pro

"Superb quality"

Enligt Pc pro är HP Color Laserjet 2605dn dyr i inköp, men den höga utskriftskvaliteten motiverar den extra kostnaden. Detaljrikedomen i mörka områden och färgåtergivningen är riktigt bra. Foton håller en hög kvalitet även om de inte kan jämföras med resultaten från en bläckstråleskrivare. Utskriftshastigheten vid färgutskrifter är klart godkänd medan hastigheten för svartvita utskrifter är inte imponerar utan är irriterande långsam. Skrivaren levereras förvisso med en komplett uppsättning patroner, men de räcker endast till cirka 2000 sidor i färg.

Källa: Till Pc pro (GB)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: HP Color Laserjet 2605DN är en färglaserskrivare med maximal upplösning på 600x600 dpi. Pappersstorlek som hantera är maximalt A4. Utskriftshastigheten är upp till 10 sidor per minut för färg och 12 sidor per minut för svartvitt. Inkluderat minne är 64 MB, kan maximalt utökas till 320 MB. Anslutningsmöjligheterna är usb, och ethernet (tillval). Automatisk duplexutskrifter finns att välja till. Papperskapaciteten är 250 ark (standard). Måtten är 407(B)x453(D)x370(H) mm och vikten från 18,5 kg. Vikt och höjd varierar efter tillval.

Tillverkare: HP