Sök
Epson Stylus Photo RX560

Epson Stylus Photo RX560

Bra för foton, sämre för text

2007-06-18

Är man främst ute efter en allt-i-ett produkt för att hantera foton verkar Epson Stylus Photo RX560 vara ett bra val. Den är inte lika bra om man främst skall hantera text.
Testkälla Betyg Kommentar
Din side 4/6 "Flott fotokvalitet"
Computer shopper 3/5 "Colours were accurate"
It reviews "High quality prints"
Pc welt "Einer guten Voraussetzung für Fotoarbeiten"

Vad tycker testarna?

Vill man främst skriva ut text är Epson Stylus Photo RX560 inte förstahandsvalet enligt testarna. Styrkan är fotoutskrifter som håller hög kvalitet och går hyfsat fort. En testare anser att designen inte är optimal, och vissa anslutningar är till exempel svåra att komma åt. Lcd-skärmen anses av en testare vara för liten medan en annan tycker att upplösningen är för låg. Några testare saknar möjligheten att hantera diafilmer och/eller negativ. Det gnälls lite på färgkopior medan scannern håller hög kvalitet enligt en testare.

Din side

"Flott fotokvalitet"

Din side påpekar att Epson Stylus Photo RX560 inte kan scanna diabilder eller negativ men att man å andre sidan kan skriva till cd/dvd. Lcd-skärmen har en bra storlek men upplösningen är inte mycket att hurra för. Förhandsgranskningar blir detaljfattiga och görs knappast rättvisa. Otydlig märkning av knapparna på fronten kan orsaka viss förvirring. Vid text är utskriftshastigheten sämre än den hos konkurrenterna, och det är tydligt att det primära användningsområdet inte är för textutskrifter. Fotoutskrifter håller hög kvalitet, vilket även resultaten från scannern gör.

Källa: www.dinside.no (NO)

Computer shopper

"Colours were accurate"

Computer shopper tycker att färgerna på fotoutskrifter som återges av Epson Stylus Photo RX560 är mycket naturtrogna. Scannern har lägre upplösning än en del konkurrenter men resultatet blir enligt testaren ändå minst lika bra. Skärpan är inte lika hög men färgerna är bättre och detaljrikedomen är bra i såväl ljusa som mörka områden. Om man vill kopiera saknas det snabbknappar om man vill ha svartvita eller färgade utskrifter. Bortsett från att det är lite omständligt så är skrivaren annars enkel att hantera. Testaren tycker att fotoutskrifter håller en bra kvalitet, men färgkopior framstår som något urvattnade samtidigt som de har en dragning åt gult.

Källa: www.computershopper.com (US)

It reviews

"High quality prints"

It reviews gillar att Epson Stylus Photo RX560 använder sig av sex olika bläckpatroner vilket ger bra färger samtidigt som kostnaderna kan hållas nere. Designen är lite underlig, kortläsaren är till exempel något svåråtkomligt. Även usb-uttaget är märkligt placerat. Anslutningsmässigt får produkten godkänt av testaren. Fotoutskrifter håller hög kvalitet medan text kunde bli skarpare. Godkänd hastighet.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Pc welt

"Einer guten Voraussetzung für Fotoarbeiten"

Pc welt tycker det är synd att Epson Stylus Photo RX560 inte kan hantera diafilmer eller negativ. Utskriftskvaliteten är ändå på en hög nivå. Fotoutskrifter uppvisar inga raster och såväl olika färger som hudtoner återges bra. Skärpan kunde dock vara snäppet bättre. Utskriftshastigheten är godkänd, och ett foto med måtten 10x15 cm tar cirka 37 sekunder att skriva ut. För att passa allroundanvändning borde dock hastigheten vara snäppet bättre. Lcd-skärmen är på grund av storleken knappt användbar.

Källa: www.pcwelt.de (DE)

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Epson Stylus Photo RX560 är en multifunktionsprodukt med bläckstråleteknik och funktionerna skrivare, scanner och kopiator. Utskriftsupplösningen är 5760x1440 dpi. Maximal utskriftshastighet är angiven till 30 sidor per minut för både svartvitt och färg. Ett 10x15 cm foto skall ta 13 sekunder att skriva ut som fortast. Scannerns optiska upplösning är 1200x2400 dpi. Produkten är utrustad med lcd-skärm på 2,5 tum, pictbridge, usb och kortläsare. Kompatibel med pc och mac. Mått 450(b)x210(h)x418(d) mm och vikt 8,3 kg.

Tillverkare: Epson