Sök
Epson Stylus Photo R360

Epson Stylus Photo R360

Goda redigeringsmöjligheter

2007-03-16

En skrivare för den som främst är ute efter fina fotoutskrifter. En rejäl och välutrustad produkt, som dock inte verkar vara valet för den som vill skriva ut annat än fotografier och bilder.
Testkälla Betyg Kommentar
Macworld 4/5 "Sharp, rich and supremely shiny"
Pc-magazine 89/100 "Immagini brillanti e colori realistici"
Trusted reviews 7/10 "Produces good photographic images"
Pc world 3/5 "Capable of creating impressive photos"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att kvaliteten på fotoutskrifterna blir mycket bra med fin färgåtergivning. Andra utskrifter kommer inte upp i samma nivå, och framförallt är hastigheten på till exempel textdokument lite väl långsam. Skrivaren är enkel att installera och använda samt är välutrustad. Det finns också goda möjligheter till redigering och förhandsgranskning av foton. Priset är inte lågt men rimligt.

Macworld

"Sharp, rich and supremely shiny"

Enligt Macworld får bilderna från Epson Stylus Photo R360 högre svärta än hos konkurrenterna. Testaren är överlag mycket nöjd med resultatet och skillnaden mot kvaliteten från ett fotolabb är inte märkbar. Att installera och använda skrivaren går utan problem. Möjligheter till bildredigering får också beröm. Bra med separata patroner vilket möjliggör bättre utskriftsekonomi. Priset är förvisso högt men man får också valuta för sina pengar. Snålt dock att usb-kabel inte ingår i köpet.

Källa: www.macworld.co.uk (GB)

Pc-magazine

"Immagini brillanti e colori realistici"

Italienska Pc-magazine anser att Epson Stylus Photo R360 vänder sig till såväl professionella fotografer som hängivna amatörer. Bilderna blir klara med realistiska färger där varje nyans återges korrekt. Konstruktionen är av hög kvalitet och skrivaren ger ett stabilt intryck, men det stora formatet ger först ett intryck av att detta är en multifunktionsapparat. En trevlig egenskap är att kunna skriva ut sina bilder på cd/dvd. Tack vare displayen och möjligheterna till bland annat redigering behöver man enligt testaren inte en dator. Utskriftshastigheten för en bild med högsta kvalitet i storleken 10x15 cm tar 1 minut och 47 sekunder.

Källa: www.pcmagazine.it (IT)

Trusted reviews

"Produces good photographic images"

Trusted reviews skriver att det mest iögonenfallande med Epson Stylus Photo R360 är den stora lcd displayen som sitter mitt på frontpanelen. Tillverkaren uppger att man vid dokumentutskrifter ska kunna skriva ut 30 sidor per minut, men enligt testaren kommer man inte upp i mer än 10 sidor per minut, och det anses vara ganska långsamt även för en fotoskrivare. Kvaliteten på dokumentutskrifter är dock god. Vid fotoutskrifter blir resultatet fullt tillfredsställande med bra återgivning av såväl ljusa som mörka partier.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Pc world

"Capable of creating impressive photos"

Brittiska Pc world har testat tre bläckstråleskrivare som i första hand är avsedda för fotoutskrifter. Testsegrare blev HP Photosmart D7360 medan Epson Stylus Photo R360 och Canon Pixma IP6700D hamnade på en delad andra plats. Testaren anser att modellen från Epson ger mycket bra fotoutskrifter medan vanliga dokumentutskrifter både tar lång tid och har sämre kvalitet. Bilderna som skrevs ut på Epson har lite sämre kontrast och skärpa men i gengäld bättre färgåtergivning än bilderna från de båda andra skrivarna. En del funktioner saknas vid jämförelse med konkurrenterna.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Cirkapris: 1790 kronor

Produktfakta: Epson Stylus Photo R360 är en bläckstråleskrivare med upplösningen 5760x1440 dpi. Den arbetar med sex separata patroner och hanterar pappersformat upp till A4. Maximal utskriftshastighet är 30 sidor per minut för både svartvitt och färg. Ett foto, 10x15 cm, tar 13 sekunder. Kortläsare, usb, pictbridge och bluetooth (tillval) finns. Kompatibet med pc och mac. Måtten är 450(b)x414(d)x210(h) mm och vikten 6,5 kilo.

Tillverkare: Epson