Sök
Epson Stylus DX4400

Epson Stylus DX4400

Budgetmaskin för hemmakontoret

2007-11-07

Multifunktionsmaskin i budgetklassen för hemmakontoret. Får godkänt med tanke på priset, det gäller dock att du inte har för höga krav på hastighet och kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc advisor 3,5/5 ”Fine for home office duties”
Computer shopper 2/5 ”Painfully slow print speeds”
Personal computer world 3/5 “Good-quality photo printing”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Epson Stylus DX4400 är en budgetmaskin som bäst lämpar sig för hemmakontoret. Med tanke på det låga priset får den överlag godkänt. Men det går inte speciellt fort och det gäller att man inte har för höga krav på resultatet. Bra med separata patroner men minus för att bland annat display och kortläsare saknas. En testare klagar också på hög ljudnivå.

Pc advisor

”Fine for home office duties”

Pc advisor tycker att Epson Stylus DX4400 har en kantig tråkig design. Minus för saknaden av pictbridge, display och kortläsare. Plus däremot för användarvänlig mjukvara. Det som enligt testaren sticker ut bland funktionerna är kopieringen som är riktigt bra för klassen. Att scanna tar lång tid, färgerna blir fina men det saknas enligt testaren skärpa. Ljudnivån är hög och fotoutskrifter blir inte speciellt bra. Trots bristerna kan detta vara ett intressant budgetalternativ för hemmakontoret.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Computer shopper

”Painfully slow print speeds”

Enligt Computer shopper är både hastighet och utskriftskvalitet hos Epson Stylus DX4400 en besvikelse. Framförallt är kvaliteten på utskrivna textdokument dålig. När det kommer till fotoutskrifter blir kvaliteten bättre. Scannerfunktionen får bra omdömen även om det går långsamt, det senare gäller även vid kopiering. Priset är förvisso lågt men det är en enkel maskin som inte återger text speciellt bra och kräver tålamod av användaren eftersom det går långsamt.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Personal computer world

“Good-quality photo printing”

Enligt Personal computer world är Epson Stylus DX4400 en välutrustad produkt i budgetklassen som klarar av att leverera fotoutskrifter med bra kvalitet. Prestandan får också godkänt även om färgfoton kunde gå snabbare. Den saknar både display och plats för minneskort. Mjukvaran som följer med är tydlig och enkel att använda. Driftkostnaderna är klart rimliga enligt testaren tack vare att patronerna kan bytas separat och att de håller ett relativt lågt pris.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Cirkapris: 750 kronor

Produktfakta: Epson Stylus DX4400 är en multifunktionsmaskin med skrivare, scanner, och kopiator i ett. Pappersformat upp till A4 hanteras och den använder sig av bläckstråleteknik med fyra separata bläckpatroner. Utskriftsupplösningen är 5760x1440 dpi medan scannern har 600x1200 dpi i optisk upplösning. Utskriftshastigheten vid svartvitt är maximalt 25 sidor per minut, vid färg är det 13 sidor per minut. Ett foto, 10x15 cm, tar 89 sekunder. Ansluts med usb och är kompatibel med Windows och Mac. Pappersmagasinet rymmer 80 A4 ark. Mått 452(b)x347(d)x203(h) mm (stängd) och vikt 5 kg.

Tillverkare: Epson