Sök
Epson Stylus D120

Epson Stylus D120

Försöker vara bättre

2007-10-31

Epson Stylus D120 är en bläckstråleskrivare som lovar mer än den håller, utskriftshastigheten ligger på hälften av vad tillverkare uppger (eller lägre), men kvaliteten får godkänt.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 ”A general purpose ink-jet printer.”
Pc advisor 3,5/5 ”Text output is ordinary.”
01net - ”Une impremente qui aurait été très bien il y a cinq ans.”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Epson Stylus D120 inte alls kommer upp i de hastigheter som utlovas av tillverkaren. Det går ganska fort när man skriver ut. Vid högsta hastigheterna så är kvaliteten inte alls bra. Har man däremot tålamod så är kvaliteten riktigt bra. Ljudnivån vid drift gnäller en testare på och driftkostnaden anses ligga högre än snittet.

Trusted reviews

”A general purpose ink-jet printer.”

Trusted reviews noterar att Epson Stylus D120 har två bläckpatroner för svart vilket skall göra att man slipper byta patron så ofta. Det är enkelt att installera skrivaren som också har en del roliga funktioner. Utskriftskvaliteten får godkänd men inte mer. Ljudnivån vid drift är också alltför hög enligt testaren. Den uppmätta hastigheten når inte alls upp till det tillverkaren anger utan det går betydligt långsammare vid en jämförelse. Kostnad per utskrift ligger lite högre än för genomsnittet.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc advisor

”Text output is ordinary.”

Pc advisor skriver att Epson Stylus D120 kommer med bland annat två svarta färgpatroner vilket skall ge snabbare svartvita utskrifter. Hastigheten är också ganska bra enligt testaren men det är på bekostnad av kvaliteten som inte alls blir bra. Text skrivs ut med 13,3 sidor per minut med acceptabel kvalitet men kommer inte i närheten av vad en laserskrivare levererar. Färgutskrifter blir däremot bra men det går långsamt, en sida per minut. Vid högsta kvalitet får man lysande färgutskrifter men då tar det också dubbelt så lång tid.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

01net

”Une impremente qui aurait été très bien il y a cinq ans.”

Enligt 01net är Epson Stylus D120 ett alternativ för den som främst skriver ut i svartvitt och som ibland behöver göra enstaka färgutskrifter. Genom att använda sig av två svarta bläckpatroner skall det gå fortare att skriva ut svartvitt, och det gör det också men enligt testaren handlar det om 17 sidor per minut som bäst vid lägsta kvalitet. Vid högre kvalitetskrav går det betydligt långsammare, men kvaliteten är då också riktigt bra. Finns multimaskiner med samma hastighet till samma pris.

Källa: www.01net.com (FR)

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta: Epson Stylus D120 är en bläckstråleskrivare som använder sig av fem patroner (fyra färger) och har upplösningen 5760x1440 dpi. Hastigheten vid svartvitt är angiven till maximalt 37 sidor i minuten (utkast) och 25 sidor (standard). För färgutskrifter är motsvarande siffror 20 respektive 11 sidor per minut. Ett foto, 10x15 cm, tar 49 sekunder (utkast). Ansluts med usb (kabel medföljer ej). Kompatibel med pc och mac. Pappersmagasinet rymmer 120 A4 ark. Mått 435(b)x240(d)x161(h) mm och vikt 3,9 kilo.

Tillverkare: Epson