Sök
Epson Aculaser C1100

Epson Aculaser C1100

Billig, bra och snabb

2005-11-07

Att Epson Aculaser C1100 är riktigt snabb är alla testare eniga om. De flesta anser också att kvaliteten på utskrifterna håller en hög nivå.
Testkälla Betyg Kommentar
Custom PC 5/5 “High print quality and really fast”
PC Pro 5/6 “Excellent print quality and fast”
PC För Alla 6/10 ”Stor och klumpig men snabb”
Tom's Hardware ”En mängd möjligheter för kalibrering av färger”

Vad tycker testarna?

Alla testare tycker att Epson Aculaser C1100 är riktigt snabb men det är inte samma enighet när det kommer till kvaliteten. De flesta testare skriver att det är mycket hög kvalitet på utskrifterna i kombination med acceptabla utskriftskostnader. En testare anser däremot att den levererar dåligt och har dyra utskrifter. Det är ingen kompakt skrivare och den väger en del men möjligheten att utöka minne och papperskapacitet är uppskattat.

Custom PC

“High print quality and really fast”

AcuLaser_C1100

Custom PC skriver att det här är en ganska klumpig skrivare. Att det bara ryms 180 ark i pappersmataren är lite konstigt med tanke på skrivarens storlek. Men testaren uppskattar möjligheten att få plats med upp till 500 ark. Att installera och starta upp upplevs som ganska krångligt och svårare än vanligt men väl installerad producerar C1100 över förväntan. Både grafik, text och foton blir riktigt bra. Hastigheten får också goda omdömen. Testaren anser att den klarar sig bra i konkurrensen och ger utmärkelsen ”best buy”.

Källa: http://www.custompc.co.uk/

PC Pro

“Excellent print quality and fast”

PC Pro anser att utskrifterna håller en mycket hög kvalitet. Mest imponeras man av svart text som ser riktigt bra ut men även grafik och bilder får höga betyg. Foton får klara och bra färger, hög skärpa samt en mycket fin kontrast. Inga ränder förekommer. En detalj som uppskattas är att papperen inte är böjda när de kommer ut utan helt plana. Den smarta LCD-skärmen beröms, det är lätt att navigera och få relevant information. Viss negativ kritik riktas mot att C1100, ibland för lite väl mycket oväsen. Rekommenderas.

Källa: http://www.pcpro.co.uk/

PC För Alla

”Stor och klumpig men snabb”

PC för alla gör ett jämförande test där Epson ställs mot Canon Lasershot LBP 5200, HP Color Laser jet 2600n, Konica Minolta Magicolor 2400W, OKI C3200 samt Samsung CLP-510. Konica Minoltas skrivare blir testvinnare medan C1100 hamnar på sista plats. Testaren konstaterar att detta är mer en skrivare för den som har bråttom än för den som har höga krav på kvaliteten. De tonerkassetter som följer med är alldeles för små och skrivaren har också testets dyraste utskrifter. Utskriftskvaliteten är generellt medelmåttig medan fotoutskrifterna är direkt dåliga. Inte heller utseendet lockar testaren som tycker att den är ful och klumpig.

Källa: PC för alla, nr 8 2005

Tom's Hardware

”En mängd möjligheter för kalibrering av färger”

Tom’s Hardware tycker att det här är en riktigt snabb skrivare. Utskriftskvaliteten får höga betyg och anses ligga i klass med vad de bästa presterar på färglasermarknaden när det gäller text och grafik. Speciellt enfärgade och skuggade ytor blir mycket bra och testaren uppskattar de många möjliAculaser_C1100_framgheterna till färgjustering. Utskriftskostnaderna är på en acceptabel nivå men det finns mer ekonomiska skrivare enligt testaren. Att det går att utöka minne och papperskapacitet uppskattas. Möjlighet till nätanslutning saknas men kan fås som tillval.

Källa: http://www.tomshardware.se/

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Epson Aculaser C1100 är en färglaserskrivare för maximalt A4 med upplösningen 600x600 dpi. Den är kompatibel med Windows och Mac. Skrivaren har parallellanslutning samt USB 2.0. Nätverksmöjlighet är tillval. Minne på 32 MB vilket kan utökas till 256 MB. Inmatningskapacitet är standard 180 A4 ark, papperskassett med plats för 500 ark är tillval. Pappersutmatningen är på 250 ark. Hastigheten är 25 sidor i minuten för svartvita utskrifter och 5 sidor i minuten när det gäller färg. Vikt 28 kg och mått 445(B)x439(H)x445(D) mm.