Sök
Dell 2130CN

Dell 2130CN

Snabb och användarvänlig skrivare

2009-05-28

Dells 2130CN är en mycket användarvänlig färglaserskrivare med hög prestanda. Skrivaren erbjuder en snabb utskriftshastighet, hög utskriftskvalitet och ett nätverksgränssnitt. De dyra tonerkassetterna sänker dock betyget lite.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 82/100 "Small workgroups will like this capable color laser"
Good Gear Guide 3,5/5 "A basic and cheap Dell colour laser printer"
Datormagazin - "Detta är en riktigt bra färglaserskrivare"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är eniga om att Dells 2130CN är en kapabel och användarvänlig färglaserskrivare som lämpar sig bäst för mindre kontor. Skrivaren har solid kapacitet och erbjuder hög utskriftshastighet. Textdokumenten och bilderna skrivs ut med skarpa detaljer, djup och i överlag bra kvalitet. Testarna imponeras också av det användarvänliga HTML-baserade gränssnittet och framhäver att det är enkelt designat och lätthanterat. Ett annat stort plus enligt testarna är att skrivaren har både usb- och ethernet-portar. Testarna riktar dock en del nackdelar mot skrivaren och menar att toner och andra alternativa tillbehör är alldeles för dyra. En testare anser också att webbgränssnittet kunde erbjuda fler fjärradministrationsalternativ.

PC World

"Small workgroups will like this capable color laser"

Dell 1Enligt PC World riktar sig färglaserskrivaren främst till människor som arbetar på små kontor. Tidningen framhäver att skrivaren är mycket användarvänlig och påpekar att det exempelvis finns tydliga instruktioner om hur man ersätter patroner samt ett HTML-baserat användargränssnitt och felsökningsguider. Testaren menar att ett stort plus är att skrivaren under testerna visade en solid prestanda. Skrivaren är bland den snabbaste laserskrivaren som testats och bilderna visar skarpa detaljer och djup. Det negativa med skrivaren enligt testaren är att toner och övriga förbrukningsvaror är mycket dyra. PC World menar då att det istället kan löna sig att köpa en lite dyrare skrivare som har mer rimligare pris på förbrukningsvarorna.

Källa: www.pcworld.com

Good Gear Guide

"A basic and cheap Dell colour laser printer"

Good Gear Guide beskriver skrivaren som relativ billig och ganska kompetent. Den användarvänliga designen lyfts likaså här fram som en klar fördel. Testaren menar att toner är lätta att byta ut samt att pappersstopp enkelt går att lösa. Skrivaren har, för sitt prisläge, en otroligt snabb utskriftshastighet och matar ut mycket korrekta och läsbara dokument. Testaren prövade också att kombinera text och grafik med lyckade resultat. Att skrivaren har både USB- och Ethernet-portar anses som mycket positivt. Även Good Gear Guide tycker att driftkostnaderna och andra alternativa tillbehör är för dyra, vilket är ett stort minus. Testaren anser också att webbgränssnittet kunde varit lite mer omfattande och erbjuda fler administrationsalternativ.

Källa: www.goodgearguide.com.au

Datormagazin

"Detta är en riktigt bra färglaserskrivare"

Dell 2Den svenska tidningen Datormagazin skriver att denna färglaserskrivare erbjuder snabb utskriftshastighet, bra utskriftskvalitet och avancerade funktioner som oftast går att finna på dyrare modeller. Både textdokument och fotografier skrivs ut med hög kvalitet, skärpa och djup. Testaren skriver att en stor förmån med skrivaren är att ett nätverksgränssnitt ingår. Det är väldigt simpelt att byta ut patronerna, eftersom de sitter bakom en panel på ena sidan av skrivaren. Datormagazin anser att skrivaren lämpar sig bäst i ett litet kontor.

Källa: Datormagazin (SE) Nr 2 2009

Cirkapris: 4200 kronor

Produktfakta:

Dell 2130CN
Typ: Nätverksansluten färglaserskrivare
Upplösning: 600x600 dpi
Pappersstorlek: A4
Display: Three-line monokrom LCD
Anslutningar: USB 2.0, Ethernet 10/100 BaseT
Övrigt: 250 ark som standard, upp till 500 ark med extra 250-arksfack som tillval
Mått: 400x407x413 mm
Vikt: 18,6 kg

Tillverkare: Dell