Sök
Canon Selphy CP780

Canon Selphy CP780

Skriv ut minnena på plats

2009-10-30

Canon Selphy CP780 är en smidig fotoskrivare med redigeringsmöjligheter. Bilderna blir tåliga och kan användas som till exempel vykort även om bildkvaliteten inte får högsta betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc world 75/100 "A cheap and nearly idiot-proof snapshot printer"
Pc magazine 4/5 "A capable printer that's well worth considering"
Digitalfoto - "Känns mer som en dyr leksak"

Vad tycker testarna?

Canon Selphy CP780 klarar flera mindre format och passar den som är ute efter en renodlad fotoskrivare. Den är inte helt billig att använda men fotoutskrifterna håller godkänd kvalitet och hastigheten är också okej även om den inte når upp till större skrivares hastigheter. Den stora fördelen är främst det kompakta formatet.

Pc world

"A cheap and nearly idiot-proof snapshot printer"

Enligt Pc world gillar medföljande mjukvara hos Canon Selphy CP780 där man kan dekorera bilder och skapa kalendrar på datorn. Den enkla designen passar i hemmet och skrivaren kan användas med eller utan dator. Priset på skrivaren är relativt lågt anser testaren men tyvärr är nackdelen brukskostnaden. Förutom att bläck och papper är dyrt slösar skrivaren på färg. Utskriftskvaliteten har sina brister, till exempel blir det ibland färgerna för ljusa och berglandskap orealistiska. Detaljåtergivningen får däremot beröm.

Källa: www.pcworld.com (US)

Pc magazine

"A capable printer that's well worth considering"

Pc magazine noterar att Canon Selphy CP70 jämfört med många av konkurrenterna inte kan skriva ut bilder direkt från en usb-sticka, vilket drar ned användarvänligheten. Plus för att skrivaren klarar av flera format, Storleken och vikten gör att den är lätt att ta med och använda, även utomhus. De flesta utskrifter når samma nivå som kort från ett fotolabb enligt testaren. Kostnaden per foto är rimlig och ytan tål repor och kladd. Hastigheten får godkänt men inte mer.

Källa: www.pcmag.com (US)

Digitalfoto

"Känns mer som en dyr leksak"

Canon Selphy CP780 är en av 16 fotoskrivare som jämförts i ett test av Digitalfoto. De skriver att den är kompakt och smidig i storleken och passar väl för den som vill skriva ut vykortsbilder. Levande färger men ljusa partier blir inte speciellt bra vilket gör att skrivaren hamnar näst sist när det gäller bildkvalitet. Utskriftstiden fick godkänt med 1,10 minuter per foto, även om det långsamt jämfört med snabbare bläckstråleskrivare. Inbyggda bildbehandlingen fungerar bra. Med tanke på begränsat användningsområde är inte skrivaren prisvärd enligt testaren.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 11 2009

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta:

Canon Selphy CP780
Typ: Fotoskrivare
Format: Klarar bland annat av 15x10 cm och 10x20 cm
Upplösning: 300x300 dpi
Utskriftsformat: 148x100, 100x200, 119x89, 86x54mm
Display: 2,5 tum färgskärm
Anslutningar: Usb, minneskortläsare, pictbridge, bluetooth (tillval)
Övrigt: Batteri finns som tillval
Mått: 176x133x76 mm
Vikt: 940 gram (utan bläck- och papperskassetter)

Tillverkare: Canon