Sök
Canon Pixma MP600

Canon Pixma MP600

Inte bara snabb

2006-12-15

Canon Pixma MP600 är en multifunktionsmaskin med skrivare, kopiator och scanner. Enligt testarna arbetar skrivaren snabbt samtidigt som den har hög kvalitet på resultatet.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 9,1/10 "En välförtjänt testvinnare"
Pc magazine 4/5 "Canon has literally reinvented the wheel"
Trusted Reviews 8/10 "It does very well"

Vad tycker testarna?

Alla testare berömmer utskriftshastigheten hos Canon Pixma MP600. De är också eniga om att resultatet håller hög kvalitet. Text är riktigt bra även vid mindre storlekar och grafik klaras av utan några större anmärkningar. Funktioner som dubbla arkmatare och duplexenhet förenklar användandet och ger god flexibilitet. Även designen får plus för att vara funktionell och snygg. En testare tycker att scannern ger något ljusare resultat än originalet och en testare tycker att avsaknaden av fax begränsar målgruppen något.

Digitalfoto för alla

"En välförtjänt testvinnare"

Digitalfoto för alla tittar även på Epson Stylus Photo RX520, Hp Photosmart C5180 och Lexmark X8350. Till testvinnare utses Canon MP600. Den anses ha en finurlig design som på ett praktiskt sätt döljer alla knappar när produkten inte används. Inställningsratten fungerar mycket bra och underlättar navigeringen avsevärt. Användargränssnittet är också riktigt bra. När det kommer till utskriftskvaliteten håller de hög klass med bland annat fina färger och utmärkt detaljåtergivning. Även hastigheten får med beröm godkänt. Testaren tittar primärt på skrivarfunktionen men övriga funktioner gör inte bort sig på något sätt.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 16 2006

Pc magazine

"Canon has literally reinvented the wheel"

Enligt Pc magazine innebär avsaknad av fax att Canon Pixma MP600 passar bäst i litet kontor eller för den som arbetar hemifrån. Designen är en fullträff och att det finns två arkmatare är praktiskt då man slipper byta papper för olika typer av utskrifter. Kvaliteten hos utskrifterna är i toppklass när det kommer till multifunktionsprodukter. Alla typer av dokument hanteras med beröm godkänt. Text blir nästan lika bra som hos en laserskrivare och grafik är så pass bra att det går att använda i affärssammanhang. Utskriftshastigheten imponerar också stort på testaren. Stark rekommendation.

Källa: www.pcmag.com (US)

Trusted Reviews

"It does very well"

Trusted reviews anser att Canon Pixma MP600 har snygg och funktionell design. Tack vare det väl fungerade navigationshjulet och möjligheten att dela upp menyn i ett kategoriläge klarar man sig bra utan datorn enligt testaren. Textutskrifter blir mycket skarpa och grafik håller också hög kvalitet. Foton blir också riktigt bra. Att scanna i färg ger dock kopior som är något ljusare än originalet. Utskriftshastigheten lever förvisso inte upp till specifikationerna men ligger ändå nära nog. Plus för duplexenhet och dubbla arkmatare då de enligt testaren höjer flexibiliteten avsevärt.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Canon Pixma MP600 är en multifunktionsprodukt baserad på bläckstråleteknik med fem separata patroner. Förutom skrivare finns färgkopiator och scanner. Utskriftsupplösningen är 9600x2400 dpi medan scannern har en optisk upplösning på 2400x4800 dpi. Pappersformat upp till A4 hanteras. Utskriftshastigheten är för färg 25 sidor per minut och för svartvitt 30 sidor per minut. Ett foto, 10x15 cm, tar cirka 28 sekunder att skriva ut. Produkten har lcd-display, duplexfunktion, kortläsare, usb, pictbridge och bluetooth (tillval). Kompatibel med pc och mac. Vikten är 10,1 kilo och måtten 450(b)x389(d)x194(h) mm.

Tillverkare: Canon