Sök
Canon Pixma iP6220D

Canon Pixma iP6220D

Bra men dyra utskrifter

2006-09-15

En fotoskrivare som enligt testarna ger mycket bra utskrifter. Det går dock långsamt att skriva ut och utskrifterna blir ganska dyra.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om pc (SE) 95/100 "En renodlad fotoskrivare"
Colorfoto 71/100 "Eine gute Fotoqualität aber zum höchsten Preis."
Trusted Reviews 8/10 "Results are as good as we've seen."
It Week 4/5 "A high-quality photo printer"

Vad tycker testarna?

Detta är en skrivare som främst är avsedd för fotoutskrifter. En testare anser att konstruktionen känns instabil. Testare är överens om att utskriftkvaliteten håller mycket hög nivå, detta gäller såväl foton (i både färg och svartvitt) som textutskrifter. Testarna är också överens om att utskriftskostnaden är för hög och att det gäller att ha tålamod. För det går långsamt.

Allt om pc (SE)

"En renodlad fotoskrivare"

Canon Pixma iP6220D framAllt om PC har testat sju bläckstråleskrivare som i första hand är avsedda för fotoutskrifter. Till testvinnare utses Canon Pixma iP6220D medan Epson Stylus Photo R220 får en rekommendation. Skrivaren är tack vare bland annat lcd-skärm enkel att använda. Att skriva ut via pictbridge fungerar utan problem och plus delas ut till kortläsaren som stödjer de flesta minneskort. Fotoutskrifterna håller enligt testaren mycket hög kvalitet med bland annat fina färger. Det går dock inte speciellt fort att skriva ut.

Källa: Allt om PC (SE), nr 10 2006

Colorfoto

"Eine gute Fotoqualität aber zum höchsten Preis."

Colorfoto har testat sju bläckstråleskrivare i en lägre prisklass som i första hand är avsedda för fotoutskrifter. Pixma iP6220D hamnar på en delad sista plats medan Canon Pixma iP4200 utses till testvinnare. Testaren skriver att utskriftskvaliteten är hög hos iP6220D. Tyvärr övervägs detta av att utskriftskostnaden är alltför hög, enligt testaren. En annan sak som anmärks på är att konstruktionen inte känns speciellt stabil.

Källa: Colorfoto (DE), nr 2 2006

Trusted Reviews

"Results are as good as we've seen."

Trusted reviews anmärker på att det är lite småtrixigt att få färgpatronerna på plats. Skrivaren är främst avsedd för fotoutskrifter och kvaliteten är imponerande bra, detta gäller såväl färg- som svartvita utskrifter. Text blir också mycket bra. Negativt är att det går långsamt så det gäller att ha gott om tid och tålamod. En annan nackdel är att driftkostnaden är ganska hög, mycket på grund av dyra bläckpatroner. Så även om de räcker längre än förväntat så blir det det dyra utskrifter.

Källa: Till Trusted reviews (GB)

It Week

"A high-quality photo printer"

IT Week anser att Canon i likhet med sina andra fotoskrivare lyckats bra med Pixma iP6220D. Användningsområdet är tänkt att vara främst till att skriva ut foton, men att skriva ut text går bra också. Enligt testaren är kvaliteten på utskrifterna riktigt bra, detta gäller såväl text som foton. Även denne testare anmärker på att det är lite pilligt att få färgpatronerna på plats. De stora nackdelarna är dock att det går riktigt långsamt att skriva ut och att utskriftskostnaden är hög.

Källa: Till IT week (GB)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Canon Pixma iP6220D är en bläckstråleskrivare som använder sig av sex färger. Upplösningen är upp till 4800x1200dpi. Maximal pappersstorlek som hanteras är A4. Hastigheten är för färgutskrifter 10 sidor per minut och för svartvitt 12 sidor per minut. Ett foto, 10x15 cm, skall ta 60 sekunder. I anslutningsväg finns usb, ir, pictbridge och bluetooth (tillval). Kortläsare finns. Kompatibel med pc och mac. Vikt 3,7 kg och mått 438(B)x260(D)x172(H) mm.

Tillverkare: Canon