Sök
Canon i950 Photo Printer

Canon i950 Photo Printer

Bättre än hos fotoaffären?

2003-03-24

Canons nya vapen i kampen om bästa fotoskrivaren är bara en hårsmån från full pott i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 5/5 "Can serve as light-duty text printer"
Smart Computing 4/5 "A great buy"
Komputer för Alla 5/6 "Superutskrifter i fotokvalitet"

Vad tycker testarna?

Alla testare är klart positiva till den höga fotokvaliteten på utskrifterna och trots att de flesta påpekar att skrivaren är dyr i både drift och inköp verkar man ha överseende med detta. En gemensam åsikt är också att skrivaren är bättre på foton än text. Rekommenderas unisont.

PC Magazine

"Can serve as light-duty text printer"

PC Magazine kommenterar först skrivarens utseende med graciösa linjer och färgval i beige, silver och mörkgrått faller testaren på läppen. Inuti finns de sex patroner man förväntar sig hos en fotoskrivare. Installationen kräver lite mer manuell insats än hos de flesta konkurrenter, men testaren påpekar att man därefter kan byta patronerna en och en vilket håller kostnaden nere. Även på vanligt papper blir det nästan fotokvalitet och vanlig text är förhållandevis mörk, men av naturliga skäl inte lika skarp som från en laserskrivare. Sammanfattningsvis är detta en utmärkt extraskrivare för fotografier, men inte en standardskrivare för textdokument.

Källa: Till PC Magazines hemsida
Till Smart Computings hemsida
Komputer för Alla nr 3 2003

Smart Computing

"A great buy"

Smart Computing erfar att Canon i950 Photo Printer är snabbare på bild än text, vilket är kännetecknande för en fotoskrivare. Kvaliteten på utskriften av text var inte i klass med laser men helt godkänd i kontorssammanhang. Drivrutinen bjuder på en mängd inställningar, bland annat läget Vivid som får färgerna att riktigt sticka ut från pappret, samt Quiet som får den redan tysta skrivaren att bli ännu tystare. Testaren håller med om att skrivaren förvisso är aningen dyr men samtidigt snabb och smidig, utan att komma med en massa onödiga extra tillbehör som brukar följa med. Detta gör den till ett bra köp tycker Smart Computing.

Komputer för Alla

"Superutskrifter i fotokvalitet"

Komputer för Alla skriver att Canon i950 är en av de allra bästa fotoskrivarna som går att köpa. Dessutom är priset förhållandevis lågt. Att de sex separata patronerna kan skriva ut ända till papprets kant blir ett klart plus i kanten. Med upplösningen 4800x1200 dpi blir detta snudd på riktiga fotografier. Kvaliteten är enormt hög utan störningar och bilderna är knivskarpa. Trots detta tar det bara två och en halv minut att skriva ut en A4 i fotokvalitet skriver testaren.

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Canon i950 är en fotoanpassad bläckstråleskrivare med maximal utskriftsupplösning om 4800x1200 dpi med bläckstorlek på två picoliter. Inuti skrivaren finns sex patroner för ökad färgrymd som kan bytas individuellt. Skrivaren stöder utfallande utskrifter. Ett fotografi på 10x15 cm tar 45 sekunder att skriva ut. Papperskassetten rymmer 150 papper. Skrivaren fungerar under Windows 98/ME/2000/XP samt Mac OS 8.6-9.x/OS X. Stöd för USB2 finns. Måtten är 418x274x160 mm, vikten 4,8 kg.

Modell: Canon i950 Photo Printer