Sök
Canon i70

Canon i70

Portabel skrivare med kvalitet

2003-04-10

Canon i70 är en portabel skrivare som bara väger 1,8 kilo men har en rad bra funktioner. Utskrifterna går fort och kvaliteten är i allmänhet hög.
Testkälla Betyg Kommentar
Smart Computing 4/5 ”The only way to go”
Cnet 7,9/10 ”Provides the best”
PC Magazine 4/5 ”Fast and versatile”

Vad tycker testarna?

Canon i70 har snygg design och är lätt att bära med sig. Mjukvaror med mera får beröm. Att utskrifter av text och grafik både går fort och håller hög kvalitet håller alla med om. När det gäller fotoutskrifter råder dock lite delade meningar. Många berömmer möjligheten att skriva ut foton utan kanter. Däremot tycker några att skrivaren blir ganska dyr med tanke på att batteri och laddare liksom USB-sladd är tillbehör.

Smart Computing

”The only way to go”

Smart Computing säger att Canon i70 har en snygg och kompakt design med fina former. Bra att man kan skriva ut foton utan kanter. Konstruktionen gör skrivaren lätt att packa ner. Lite tråkigt att uppladdningsbart batteri och laddare bara finns som tillbehör. Utskriftshastigheten är i stort sett lika bra som på stationära skrivare. Text skrevs ut i en hastighet av 7,4 sidor per minut medan 6 sidor grafik och text klarades på under fyra minuter. Textkvaliteten är klart godkänd och passar även mer formella krav. Grafik ser också riktigt bra ut och färgerna är fina och jämna. Fotokvaliteten är bra på blankt papper men även på vanliga papper. Kontentan är att Canon i70 är en enkel, lätt och portabel skrivare av hög klass.

Källa: Till Smart Computing's startsida
Till Cnet's startsida
Till PC Magazine's startsida

Cnet

”Provides the best”

Cnet anser att Canon i70 är snabb och tyst samt skriver text av hög kvalitet. Även grafiken är av hög standard. Texten har bra skärpa och klarar även små storlekar. Grafiken är detaljerad och jämn. Skrivaren är snabbare än många stationära skrivare och en av de snabbaste Cnet testat. Mjukvaran är mycket användbar och installationen går utan problem. Skrivaren är kompakt och har snygg design. Fotoutskrifterna är inte lika imponerande men klart godkända så länge kraven inte är alltför höga. Utskrifterna har en mjuk underton och är lite gryniga, även om färgerna är riktigt bra. Tråkigt att USB-kabel inte inkluderas i köpet och att batteri och laddare inte medföljer ökar priset markant, men det är ju bra att möjligheten finns. Vidare är kostnaden för bläck hög. Trevligt att kunna skriva ut foton utan kanter och att skrivaren skriver ut direkt från Canons digitalkameror. Skrivaren väger inte mycket och är lätt att bära med sig. MicroFine DropLet-teknologin fungerar utmärkt då den enligt Cnet ökar kvaliteten på utskrifterna markant.

PC Magazine

”Fast and versatile”

PC Magazine menar att Canon i70 kombinerar mobilitet och snabba utskrifter i ett portabelt och kompakt paket. Skrivaren producerar klar och fin text med bra fotoutskrifter för amatörbruk. Skrivaren medför inga svårigheter att ta den med sig. Mycket användbart att kunna skriva ut direkt från Canons digitalkameror. Bra att skrivaren tar många pappersformat. Att möjligheten finns att köpa till ett uppladdningsbart batteri, dockningsstation och laddare gör användbarheten mycket större. Utskriftshastigheterna som Canon uppger stämmer mycket bra och gör Canon i70 till en snabb skrivare. Mjukvarorna som medföljer är väldigt användbara och nyttiga.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Canon i70 är en portabel bläckstråleskrivare med en konstruktion som ska skydda mot damm. MicroFine Droplet och 4-bläckssystem. Droppvolym 5 pikoliter. Maximal upplösning 4800x1200. Färghantering med ICM v2.0, ColorSync 2.5 och Exif Print. Utskriftshastighet max 13 sidor per minut och 9 sidor färg. Fotografier 0,36 sidor per minut. Arkmataren håller 30 ark och den skriver utfallande A4. USB och lrDA 1.1. Direktutskrift med Canons digitala kameror och videokameror via USB, kompatibel med Exif 2.2 och DPOF. Maximal upplösning fotoutskrifter 1200x1200. Med skrivaren följer EasyWebPrint och EasyPhotoPrint. Skrivaren arbetar i 38 db. Uppladdningsbart batteri, dockningssats och laddare är tillbehör. Canon i70 väger 1,8 kilo och har måtten 310x174x52 mm. Svensk Quick Start och instruktionsbok på CD-ROM medföljer.

Modell: Canon i70