Sök
Canon i320

Canon i320

För det lilla skrivbordet

2003-01-14

Canon i320 är en lätt och billig bläckstråleskrivare som lockar med lågt pris och acceptabel utskriftskvalitet. Dessutom tar den liten plats på skrivbordet.
Testkälla Betyg Kommentar
Smart Computing 3,5/5 "Affordable all-purpose printer"
Cnet 6,9/10 "Usually with acceptable results"
PC World 3,5/5 "A good family or home-office printer"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Canon i320 är en billig och prisvärd skrivare som håller kostnaderna nere när det gäller bläckpatroner. Många av testarna tycker att kvaliteten på textutskrifter är god, medan grafik- och fotoutskrifter är godkända men lider av diverse störningar och mindre fina färger. Någon tycker att medföljande mjukvaror imponerar, någon annan att medföljande manual gör installationen enkel. Att skrivaren är kompakt och tar lite plats är något som nämns av samtliga.

Smart Computing

"Affordable all-purpose printer"

Smart Computing menar att Canon i320 är en bra och prisvärd skrivare för hemmet där man kanske inte behöver skriva ut varje dag. Bläckpatronerna håller länge och prisnivån är OK. Prestandan är god och utskriftstiderna Canon uppger är så gott som sanna. Priset är också lågt. Textutskrifter blir fantastiska med klara fina bokstäver med mjuk och jämn färg. Fotoutskrifter i färg blev inte lika bra även om utskriftshastigheten är hög för klassen. På glansigt papper blir det skiftningar i färger och skuggor och på vanligt papper blev störningarna ännu värre. Clip-art utskrifterna blir inget vidare men om man justerar inställningarna så blir det bättre.

Källa: Till Smart Computings hemsida
Till Cnets hemsida
Till PC Worlds hemsida

Cnet

"Usually with acceptable results"

Cnet säger att Canon i320 är en bra skrivare i sin prisklass som inte utmanar dyrare skrivare men som ändå håller bra standard. Priset är lågt och bra för dem med både lite plats och liten plånbok. Skrivaren är snabb trots att den är billig när det gäller bläckpatroner. Trevligt med kantfria fotoutskrifter och mjukvarorna är mycket bra. Skrivaren hanterar papper bra och inget trassel uppstår under testen. Designen är funktionell, kompakt och sparar plats. Trevligt att skrivaren stöder Exif. Tyvärr presterar den inte lika bra när det gäller grafik där det blir en del linjer och störningar. Skrivaren låter också en hel del under användning och vinner inget pris vare sig när det gäller snabbhet eller utskriftskvalitet men resultatet blir godkänt och bättre på dyrare papper.

PC World

"A good family or home-office printer"

PC World anser att Canon i320 håller kostnaderna nere. Skrivaren är billig i inköp, bläckpatronerna håller länge och är inte dyra att ersätta. Kvaliteten på foton blir god med ljusa färger. Text blir klar och ren, om än lite grå. Utskriftshastigheten är godkänd men slår inga rekord. Att sätta igång skrivaren är enkelt i och med att manual och beskrivning är lätt och rak att förstå. Däremot känns skrivaren ohållbar i sin konstruktion och alldeles för bräcklig. Att skriva ut svartvita foton är inte heller något som rekommenderas då kvaliteten blir dålig med färgskiftningar och oklarheter. Dessutom är den lätt och därmed enkel att bära med sig.

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Canon i320 är en bläckstråleskrivare med en upplösning på maximalt 2400x1200 bildpunkter. Svartvit text skrivs ut med maximalt 10 sidor per minut och i färg upp till 7 sidor per minut. Pappersformat är A4, B5, Letter, Legal, kuvert samt utfallande foton 10x15 cm. MicroFine DropLet gör tydligare fotoutskrifter med klara och fina färger. Skrivaren kan hantera upp till 100 ark i inmataren och anslutning sker via USB 2.0. Programvaror som Easy PhotoPrint och ImageBrowser medföljer. Skrivaren stöder även Exif Print. Skrivaren väger endast 2,4 kg och har måtten 385x195x165 mm. Instruktionsbok på CD-ROM ingår vid köp.

Modell: Canon i320