Sök
Canon CanoScan 3200F

Canon CanoScan 3200F

Mycket scanner till lågt pris

2004-06-21

Canon CanoScan 3200F är en snabb A4-flatbäddsscanner med resultat som imponerar. Att man kan läsa in film är en bra finess enligt testarna som ändå hittar svagheter vid textinläsning.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Pro 6/6 "The most tempting option this month"
It Reviews "Cheap but stylish"
Cnet 7,2/10 "A great choice for scanning photos"
Din Side "Noe extra"

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras över snabb inläsningshastighet, låg prislapp och mycket bra slutresultat i alla fall om det handlar om foto och grafikinläsningar. Vissa problem kan urskiljas vid textinläsningar men som en allroundscanner för hemmabruk eller på kontoret rekommenderas CanoScan 3200F. Testarna tycker också att designen är riktigt snygg men att den är lite väl stor för att vara portabel.

PC Pro

"The most tempting option this month"

PC Pro konstaterar att CanoScan 3200F är något så ovanligt som en billig testvinnare. Extremt hög inläsningshastighet och mycket bra slutresultat till ett riktigt lågt pris imponerar på testaren som även finner att användbarheten är på topp. Testaren rekommenderar att man ställer om scannern till automatisk exponering då originalinställningen ger överexponerat resultat. Testaren noterar också att den inbyggda reduceringen av repor kan ge upphov till nytt brus i inläsningarna. Detta är dock bagateller jämfört med slutkvaliteten. Även filminläsningarna blir överraskande bra även om de av förklarliga skäl inte håller samma nivå som filmscanners för proffsbruk. Om man är på jakt efter en suverän allroundscanner är CanoScan 3200F ett hett tips enligt testaren.

Källa: Till PC Pros hemsida
Till IT Reviews hemsida
Till Cnets hemsida
Till Din Sides hemsida

It Reviews

"Cheap but stylish"

IT Reviews imponeras av såväl design och utseende som specifikationerna på CanoScan 3200F. Enheten är ganska stor och tung vilket innebär att man helst inte bär den med sig. Att scannerlocket går att öppna upp helt möjliggör enligt testaren inläsningar ur tjocka böcker på ett enkelt sätt. Adaptern för negativinläsningar är bra men testaren anser att den är lite knepig att montera. Inläsningar görs snabbt och tyst och kvalitetsmässigt menar testaren att den tål jämförelser med betydligt dyrare scannrar. Textinläsningarna är dock inte fullt lika bra. På det hela taget får CanoScan 3200F ett fint omdöme från testaren som menar att detta är en mycket bra scanner till ett väldigt lågt pris.

Cnet

"A great choice for scanning photos"

Cnet tycker att CanoScan 3200F är riktigt häftig med sitt aerodynamiska utseende och lila färg. Testaren noterar dock att scannern till skillnad från andra modeller från Canon inte drivs via USB- porten utan kräver en extern strömförsörjning. Kvalitetsmässigt producerar 3200F mycket bra fotoinläsningar med fina klara färger och minimalt med brus. Vid textinläsningar tenderar den dock att ge sämre kanter på bokstäver och siffror. Scannern är tung att bära med sig, men väl på plats är den enkel att installera. Sammanfattningsvis menar testaren att Canoscan 3200F är en mycket bra modell för alla som önskar fina inläsningar av bl.a. grafik och fotografier.

Din Side

"Noe extra"

Din Side menar att CanoScan 3200F är en ny generation av scannrar som ger både bättre och snabbare resultat än tidigare SCSI-modeller till ett mycket attraktivt pris. Det tar en liten stund för CanoScan 3200F att starta upp, men sedan går bildinläsningarna i en ruskig fart. Inläsningshastighet och kvalitet imponerar stort på testaren både vid 600 och 1200 dpi. Resultatet går dock inte riktigt att jämföra med professionella bildläsare men testaren menar att det räcker långt för hemmabruk eller för det lilla kontoret. CanoScan 3200F är en bra allroundscanner och så länge man inte är i behov av större format på inläsningarna eller inläsning av flera negativ åt gången rekommenderas denna modell starkt av testaren.

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Canon CanoScan 3200F är en A4-flatbäddsscanner med optisk upplösning på 1200x2400 dpi. Hanterar A4. Scannerhastigheten anges till 2 ms/linje (600 dpi) och 4 ms/linje (1200 dpi). Med en adapter kan man läsa in 35 mm negativ och diabilder. 3200F är utrustad med automatisk retusch och klarar av att läsa in flera bilder samtidigt till separata bildfiler. Anslutningen till dator sker via USB 2.0. Extern nätadapter. Medföljande programvaror är bl.a. Scangear Toolbox 4.1, ArcSoft PhotoStudio 5.0 och OmniPage SE. Canon CanoScan väger 2,7 kilo och har måtten 259(B)x474,4(D)x74,7(H) mm.

Modell: Canon CanoScan 3200F