Sök
Brother MFC-620

Brother MFC-620

Liten och nätt med dålig prestanda

2005-10-12

Testarna imponeras inte av prestationen hos Brother MFC-620 men däremot av den nätta storleken och alla funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 34/100 ”Liten, funktionsrik”
Bios “Frequently suffers from paper jams”
IT Reviews “Will do anything that you ask of it”

Vad tycker testarna?

Brother MFC-620 kommer med många funktioner förpackat i ett kompakt skal vilket testarna gillar. Men det är också allt de verkar gilla, prestationen är inte alls bra med låg utskriftskvalitet och långsam hastighet. Pappershanteringen är inte klockren och någon testare saknar Bluetooth och Wi-Fi.

Mikrodatorn

”Liten, funktionsrik”

front2mfc-620

Mikrodatorn har jämfört Brother MFC-620 med sju andra skrivare. Bäst i test är Canon Pixma MP 760 och till bästa budgetval utses Dell AIO 962. Brother placerar sig på en blygsam sjätteplats. Med produkten kommer en hel del funktioner i ett nätt skal, vilket testaren tycker är den främsta fördelen hos produkten. Till nackdelarna hör utskrifter med dålig kvalitet, en frontpanel som inte är speciellt användarvänlig och långsamma utskrifter.

Källa: Mikrodatorn, nr 10 2005

Bios

“Frequently suffers from paper jams”

Biosmagazine saknar bluetooth och Wi-Fi anslutning hos Brother MFC-620. Utskriftskvaliteten imponerar inte alls på testaren. Pappershanteringen får också kritik, papper fastnar lätt och det är inte helt lätt att bort papper som hamnat snett. I de tester som utförs noterar också att produkten inte är speciellt snabb. Däremot uppskattar testaren den nätta och smidiga storleken samt produktens mångsidighet.

Källa: Till BIOS hemsida

IT Reviews

“Will do anything that you ask of it”

IT Reviews är likt föregående testare, inte imponerade av utskriftskvalitet och hastighet hos Brother MFC-620. De hade i och för sig inte heller förväntat sig det. Det tog hela 19 minuter att skriva ut ett fotografi. Det är krångligt att ändra inställningar för pappersstorlek. Även pappershanteringen lämnar mycket kvar att önska. Produkten är till för användare som inte ställer så höga krav på kvalitet utan mer är ute efter många funktioner.

Källa: Till IT Reviews hemsida

Cirkapris: 1850 kronor

Produktfakta: Brother MFC-620 är en multifunktionsprodukt med bläckstråleskrivare, kopiator, fax och scanner. Utskrifterna har en maximal upplösning på 1200x6000 pixlar. Inkluderad minne på 16 MB. Utskriftshastigheten är angiven till 15 sidor/minut i färg och 20 sidor/minut i svartvitt. Maximal pappersstorlek som hanteras är A4. Kortläsare som klarar av sex olika minneskort. Pappersmagasin för 100 ark. Scannern har maximal upplösning 600x2400 pixlar och 24 bitars färgdjup vid inläsning. Kopieringshastigheten är vid färg 11 sidor/minut samt 17 sidor/minut i svartvitt. USB 2.0-anslutning samt nätverksmöjlighet. Övriga funktioner är bl.a. mikrofon och telefonsvarare. Trådlöst är tillval. Måtten är 375(B)x165(D)x455(H) mm och väger cirka 6 kg.