Sök
Brother DCP-750CW

Brother DCP-750CW

Hyfsad, om du inte är för kräsen

2007-03-13

En allt-i-ett produkt som passar familjen eller hemmakontoret. Under förutsättning att man inte är alltför petig med slutresultatet.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 7/10 "Långsam"
Bios 7/10 "Compact size"
Pc advisor "The price seems quite high"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att skrivaren passar bra i hemmet eller för det lilla kontoret som inte har alltför höga krav på utskriftskvalitet. Testarna klagar på bland annat färgåtergivningen. Hastigheten imponerar inte heller och en testare tycker att priset är väl högt. Positivt är alla funktioner som ingår, formatet, separata bläckpatroner och att produkten är enkel att använda.

Pc för alla

"Långsam"

Pc för alla tycker inte att utskriftskvaliteten hs Brother DCP-750CW håller måttet, bland annat noterar de skarvar där skrivarhuvudet har bytt rad. Positivt att produkten har separata bläckpatroner. En A4-sida med svartvit text tar enligt testaren cirka 20 sekunder att skriva ut medan en sida med mycket färg tar cirka en minut. Det tar cirka fyra minuter för scannern att läsa in en A4-bild, resultat blir då också riktigt bra. Kopiatorfunktionen anses dock inte vara speciellt bra, såväl kontrast som färger kunde vara bättre. Plus för att produkten är enkel att använda.

Källa: Pc för alla (SE) nr 10 2006

Bios

"Compact size"

Bios menar att Brother DCP-750CW har en föredömligt slank design trots alla funktioner som den rymmer. Foton skrivs ut med hygglig kvalitet och handhavandet underlättas av att man kan förhandsgranska bilderna på lcd-skärmen. Testaren gillar att produkten är utrustad med separata bläckpatroner vilket ger bättre utskriftsekonomi. Grafik håller förvisso okej kvalitet men svaga färger och ränder innebär att det knappast är något för till exempel affärssammanhang. Bluetooth saknas.

Källa: www.biosmagazine.co.uk (GB)

Pc advisor

"The price seems quite high"

Pc advisor uppskattar att Brother DCP-750CW bland är försedd med minneskortplats. Detta gör att den passar bra till fotoentusiaster. Nackdelen är att utskriftskvaliteten inte är den bästa, bland annat färgåtergivningen är bättre hos flera av konkurrenterna. Som scanner fungerar modellen hyfsat, inläsningen går snabbt och resultaten blir okej även om man inte skall förvänta sig underverk. Priset är väl högt, förbättringarna mot tidigare modell motiverar enligt testaren inte det högre priset.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta: Brother DCP-750CW är en allt-i-ett produkt med bläckstråleteknik innehållande skrivare, scanner och kopiator. Pappersformat upp till A4 hanteras. Maximal utskriftsupplösning är 1200x6000 dpi medan optisk upplösning för scannern är 600x2400 dpi. Hastigheten är angiven till 27 sidor per minut för svartvitt och 22 sidor vid färg. Minnet är 32 megabyte. I övrigt finns kortläsare, lcd-skärm, usb, ethernet och wlan. Papperskapacitet upp till 100 ark. Kompatibel med pc och mac. Måtten är 398(b)x360(d)x150 mm och vikten 7,3 kilo.

Tillverkare: Brother