Sök
Viking: Battle for Asgard

Viking: Battle for Asgard

Monoton vikingavärld

2008-06-16

Viking: Battle for Asgard erbjuder storslagna men långtråkiga strider. Historien är inte fängslande, men överlag är det ändå ett habilt och otroligt våldsamt hantverk.
Testkälla Betyg Kommentar
Ign 6.5/10 "Short and sweet"
Super Play 6/10 "Drunknar i oinspirerat gore"
Level 6/10 "Stabilt men träigt"

Vad tycker testarna?

Testarna ger genomgående mediokert betyg till The Creative Assemblys vikingaspel. Storyn tilltalar inte alls. Det är framförallt obegripligt varför utvecklarna har valt att ändra på en sådan god grundstory som den mytologiska berättelsen erbjuder. Striderna blir trots sin storslagenhet tråkiga i längden, grafiken har sina brister och karaktärerna saknar djup. Trots detta så finner testarna en del plus i äventyret, de tycker till exempel att det finns en bra tyngd i slagen, mellansekvenserna är snygga och stridskombinationerna är ett bra inslag som ett försök att skapa variation.

Ign

"Short and sweet"

Ign tycker att Viking har goda förutsättningar för att bli ett bra spel, de syftar då främst på de storslagna striderna och att man har en stor värld att röra sig i. De tycker dock att det är svårt att navigera sig trots att man har en karta till hands. Spelet blir dessutom väldigt enformigt menar testaren och man fastnar aldrig riktigt för storyn. Mellansekvenserna är tilltalande och ser snygga ut och grafiken har sina goda stunder. Men animationerna brister på en del ställen och helheten är därför inte särskilt imponerande. Spelet är väldigt kort och det finns inget merspelsvärde, därför rekommenderar Ign att man kan hyra spelet snarare än att köpa det.

Källa: www.ign.com (US)

Super Play

"Drunknar i oinspirerat gore"

Super Play menar att spelet tar ut alldeles för stora svängar då det inte är särskilt mytologiskt korrekt. Testaren tycker även att spelsättet, ett så kallat hack and slash, blir alldeles för monotont och man blir uttråkad på grund av för lite variation i striderna. Ett litet plus är att man hela tiden lär sig nya kombinationer för att göra nya attacker, men dessa tar inte upp så stort utrymme som det borde skriver Super Play. Utvecklarna lyckas inte skapa ett särskilt stort engagemang hos testaren som tycker att storyn känns halvhjärtad, det finns helt enkelt för lite innehåll under den blodiga ytan.

Källa: Super Play (SE) nr 147 maj 2008

Level

"Stabilt men träigt"

Tidningen Level tycker att utvecklarna har lyckats bra med att skapa tyngd i slagen som känns omväxlande då man ständigt lär sig nya stridskombinationer. Testaren menar att utvecklaren borde ha fokuserat mer på dessa delar. Storyn beskrivs som oengagerande och både huvudpersonen och övriga karaktärer saknar djup, menar Level som dessutom tycker att det är dumt att kasta in en massa fantasyinslag i en mytologisk historia som fungerar utmärkt som den är. De tycker annars att det hela är utfört med kompetens. Avslutningsvis skriver testaren att utvecklarna The Creative Assembly borde hålla sig till det som de är bäst på, det vill säga strategispel.

Källa: Level (SE) 25 maj 2008

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta: Du greppar yxan som vikingen och hjälten Skarin för att försöka störta dödsgudinnan Hel som har vänt sig mot de andra asagudarna. I äventyret, som är baserat på mytologin, ska du ta dig igenom stora stridsslag och bekämpa drakar och monster med hjälp av din magiska yxa för att slutligen skapa harmoni i Asgård. Spelet är utvecklat av The Creative Assembly och lanseras av Sega till konsolerna Xbox 360 och Playstation 3. Viking: Battle for Asgard är väldigt våldsamt och har fått en rekommenderad ålder på 18 år. Spelet är anpassat för en spelare och det tar cirka 10 timmar att spela igenom.

Tillverkare: Sega