Sök
Toca Race Driver 3

Toca Race Driver 3

Hög närvarokänsla

2006-05-18

Ett bilspel med hög närvarokänsla och är bättre än sina två föregångare. Utbudet är stort, men detta har sina nackdelar. Testarna påpekar att spelet är utmärkt ifall man gillar fart.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 6/10 "Aningen stressigt och flyktigt"
PC Gamer 80/100 "Slängt in för många inslag i detta spel"
Player 1 6/10 "Utmärkt val för alla fartberoende"
Ign 8,7/10 "The game is beautiful"
Eurogamer 9/10 "Another excellent driving game"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att grafiken är bra och är imponerade över det stora utbudet, där man kan välja mellan en massa olika bilar att köra. Några av testarna menar att kvaliteten har fått ta konsekvenserna av den stora kvantiteten och hade hellre sett att det satsats på färre alternativ. Spelet är bättre än sina två föregångare och har skön fart känsla. Det påpekas att den inte är riktigt lika bra som de tyngsta racerspelen och att man bör testa spelet innan man köper det.

Super Play

"Aningen stressigt och flyktigt"

Super play anser att spelet är bättre än sina två föregångare. Den ger en skön närvarokänsla tack vare de häftiga ljudfrekvenserna och den skakiga kameran. Testaren kallar spelet för en racingpyttipanna med tanke på den variation som finns då man kan köra allt från go-kart till formel 1. Men detta kan upplevas som en nackdel då just variationen kan kännas lite väl överdriven vilket gör att spelet kan få en stressig och ytlig karaktär. Toca Race Driver 3 är inte riktigt så bra som de tyngsta racerspelen men den duger för en lustfylld spelstund.

Källa: Super play (SE), jan 2006

PC Gamer

"Slängt in för många inslag i detta spel"

Pc gamer tycker att detta är ett annorlunda racingspel då det i första hand satsats på kvantiteten. Det finns en mängd olika bilklasser att välja mellan, vilket kanske är bra men testaren hade hellre sett att man koncentrerat sig på lite färre alternativ. Grafiken är imponerande men spelet känns inte lika bra som det ser ut. Den har en hög detaljrikedom och filmsekvenserna som dyker upp är häftiga och borde ge en hög närvarokänsla, men detta skapas aldrig riktigt. Spelet är långt ifrån ett ultimat racingsimulatorspel, fast det är ändå ett bra spel som innehåller det mesta. Testaren rekommenderar att man provar spelet innan man köper det.

Källa: Pc gamer (SE), feb 2006

Player 1

"Utmärkt val för alla fartberoende"

Player 1 håller med de övriga testarna att spelet innehåller lite väl många alternativ, vilket gör att det tappar i kvalitet vid vissa moment. Det finns en skön fartkänsla och grafiken håller måttet. Ibland kan det kännas som att spelet går på tomgång vilket gör att risken finns att man tröttnar efter ett tag. Testaren tycker att detta är ett utmärkt val för alla som gillar fart, fast Toca Race Driver 3 har en bit kvar för att kännas övertygande.

Källa: Player 1 (SE), nr 2 2006

Ign

"The game is beautiful"

Ign är riktigt imponerade av spelets variation och tycker att denna utgåva är ännu bättre än de två föregångarna. Det skall inte underskattas att man kan välja mellan så många olika typer av bilar och banor. Är man trött på att köra en typ av bil så är det bara att byta, det går helt enkelt inte att tröttna på spelet. Grafiken är perfekt och närvarokänslan är hög. Testaren ger ett stort plus till den skottisk talande coachen som hörs hela tiden och som gör det extra roligt att spela.

Källa: Till Ign (US)

Eurogamer

"Another excellent driving game"

Eurogamer tycker att ett racingspel inte kan bli så mycket bättre än Toca Race Driver 3. Den har enormt många olika moment som samtidigt håller hög kvalitet vilket gör att spelaren inte tröttnar i första taget. Spelet har flera häftiga godbitar som ökar verklighetskänslan. Grafiken är utmärkt och det är beundransvärt att man kan vara upp till 12 spelare ifall man spelar online. Den är bättre än sina två föregångare då det mesta har förbättrats.

Källa: Till Eurogamer (GB)

Cirkapris: 420 kronor

Produktfakta: Toca Race Driver 3 är ett bilspel från Codemasters för xbox, ps2 och pc. Det går att välja mellan 70 olika bilar samt 116 olika turneringar. Det finns 80 olika banor att välja mellan och varje lopp består av 21 olika bilar som tävlar samtidigt. Spelar man online kan man vara upp till 12 spelare på samma gång. Systemkrav är 512 megabyte ram och 3d-kort med 32 megabyte. Detta är enligt tillverkaren det mest verklighetsbaserade racingspel man kan spela. Rekommendationsåldern är på 12 år.