Sök
Thrillville

Thrillville

Nöjespark med mini-spel

2007-02-21

Detta spel går ut på att skapa och underhålla en nöjespark. Spelet innehåller också en mängd mini-spel som till stor del påminner om gamla arkadspel.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 6/10 "En liten stund är det i varje fall kul"
Games tm 6/10 "Tries too hard to impress you"
Gamespot 7,7/10 "The audio in Thrillville is great"
Eurogamer 6/10 "Graphically Thrillville is dated"

Vad tycker testarna?

Musiken anses väldigt bra men grafiken och designen känns föråldrad. Spelet är till en början lätt men blir svårare mot slutet. Flera testare nämner att mini-spelen tar större fokus än själva parkskapandet, men att spelet ändå innehåller en hel del från båda genrerna. Mini-spelen är i sig ganska bra men lite väl många känns kopierade från gamla arkadspel. Bättre variation på mini-spelen hade därför varit önskvärt. En testare menar att spelet fungerar relativt bra som partyspel och att nyckelbegreppet för spelet är att det är anpassat för konsolspelande. Det tråkigaste med spelet är att man hela tiden måste prata med besökare på nöjesfältet. Överlag är Thrillville ett småtrevligt spel, men flera testare nämner att de tröttar lite väl snabbt.

Level

"En liten stund är det i varje fall kul"

Level skriver att Thrillville är roligt ett litet tag och att det kan fungera bra som partyspel. Annars är nyckelordet i spelet konsol, då man säger att spelet är bra anpassat för just konsolspelande. Minigolfbanan är ett av de roligaste mini-spelen. Problemet är dock att mini-spelen är så simpla att man tröttnar efter tag. Om man ska tro på Level så finns det ingen som föredrar att köra svävande radiobilar i Thrillville framför riktiga svävare i till exempel F-zero gx. Level skriver också att spelet kretsar lite för mycket kring att gå runt i parken och prata med besökarna.

Källa: Level (SE) januari 2007

Games tm

"Tries too hard to impress you"

Games tm säger att Thrillville försöker imponera lite för mycket. Det finns väldigt mycket att göra, så det blir svårt att veta vad man ska ta sig an. Spelet är lätt i början, men när man kommer in i fjärde och femte parken blir det klart svårare. Spelet har en bra design och de flesta mini-spelen ger en intressant mångfaldighet. Testaren nämner skjutspelet som speciellt detaljerat. Det är också kul att fienderna agerar som man förväntar sig från genren. Det är roligt att prata med besökare ett tag, men sen blir det allt för enformigt och skämten i dialogen kommer upp allt för ofta. Enligt Games tm är det allt för lätt att fastna i minispelen och glömma bort arbetet som krävs i parken.

Källa: Games tm (GB) nr 52

Gamespot

"The audio in Thrillville is great"

Gamespot skriver att Thrillville bäst förklaras som en sammanställning av mini-spel mer än ett spel där man skapar ett nöjesfält. Det har dock många element från de båda genrerna. Många av mini-spelen är bra, men problemet är att det saknas originalitet. Sammantaget säger Gamespot att Thrillville är ett bra ihopsatt spel bortsett från en del problem med grafiken. Ljudet i spelet är annars bra och överlag erbjuder mini-spelen en bred spelupplevelse.

Källa: www.gamespot.com (US)

Eurogamer

"Graphically Thrillville is dated"

Eurogamer skriver att Thrillville är en samling mini-spel fångade i ett affärsorienterat simulatorspel. Mini-spelen karaktäriseras av hög kvalitet, och varje spel visar också på bra bredd och djup. Man gillar även hur mini-spelen har olika utmaningar som bestäms av historien i spelet. Ett exempel är att man ska slå en besökares högsta poäng på någon av attraktionerna. Dock finns det lite för många arkadkopior bland minispelen. Det sämsta med Thrillville är att man måste prata med gästerna, vilket snabbt blir långtråkigt. Man tycker att det finns mycket karaktär i spelet trots att det verkar ha haft en snäv designbudget.

Källa: www.eurogamer.net (DE)

Cirkapris: 380 kronor

Produktfakta: Thrillville är ett spel där man ska sköta om en nöjespark. Spelet har fem olika parker och i varje park finns fem olika moment. Dessa är att konstruera åkattraktioner, åka karusell (mini-spel), prata med besökarna (för att skapa vänner och för att få feedback), administrera personal samt sköta parkens ekonomi. Spelet fungerar så att ju mer attraktioner du skapar, desto fler mini-spel blir möjliga att spela. I varje park finns ett antal uppdrag, och man måste klara minst en fjärdedel för att kunna gå vidare och spela i nästa park. Spelet är utvecklat av Frontier och distribueras av Atari. Det finns till xbox, ps2 och psp. Det går att spela 1-4 spelare och det rekommenderas från sju år och uppåt.

Tillverkare: Atari