Sök
The Last King of Africa

The Last King of Africa

Stark story men trasslig kontroll

2009-05-13

The Last King of Africa har en mycket stark story och kluriga pussel som är lagom svåra, problem finns dock med kontrollsystemet som inte fungerar som det ska.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 6/10 "Uppenbara missar"
Pocketgamer 7/10 "A fine adventure"
Honest Gamers 7/10 "Recommended"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att The Last King of Africa är en mycket lyckad konvertering av PC-spelet Paradise och att det fungerar mycket bra på Nintendo DS och dess kontrollsystem. Testarna är överens om att storyn är mycket bra och att de kluriga pusslen är lagom svåra för att utmana spelaren. Något som dock får massor av kritik är att spelet har problem med sitt kontrollsystem och tipssystem där det blir för mycket så kallat pixel-letande för att spelet ska flyta på bra och riktigt hålla samma nivå som själva storyn.

Level

"Uppenbara missar"

Svenska speltidningen Level menar att The Last King of Africa är en riktigt lyckad konvertering av PC-spelet Paradise och anser att skildringen har tydliga influenser från boken Mörkrets hjärta. Att skaparen pekats ut som en mästare inom peka-och-klicka-genren är något som testaren inte tycker att han lever upp till utan pusslen bedöms som oinspirerade och banala, dessutom finns en hel del missar som gör spelet svårhanterat. Själva historien får dock mycket beröm och är det som får testaren att tycka att det ändå är värt att spela det här spelet.

Källa: Level (SE) nr 37 maj 2009

Pocketgamer

"A fine adventure"

Brittiska Pocketgamer menar att The Last King of Africa är ett typiskt spel i peka-och-klicka-genren och att detta är en genre som inte är för alla. Spelet bedöms ha en del bra saker, bland annat nämns den mycket fina handlingen, spännande pussel och en europeisk charm. Testaren menar dock att det finns en hel del brister i peka-och-klick-systemet då det ibland inte händer någonting och ibland dyker upp saker som inte ska dyka upp. Eftersom storyn och personerna är så pass spännande så tycker inte Pocketgamer att det gör så mycket att det finns lite problem utan tycker att detta måste ses som ett av de bästa tillgängliga äventyrsspelen för DS.

Källa: www.pocketgamer.co.uk (GB)

Honest Gamers

"Recommended"

Amerikanska Honest Gamers menar att The Last King of Scotland är något ganska ovanligt eftersom det är ett PC-spel som skalats av och helt anpassats för DS. Tack vare detta menar testaren att spelet är riktigt lyckat och att kontrollens anpassning för DS är mycket bra. Miljöerna får rikligt med beröm och pusslen bedöms som kluriga och lagom svåra. Något som dock får en hel del kritik är tipssystemet som ska ge spelaren hjälp med vad som kan göras, det fungerar inte alls bra enligt testaren. Honest Gamers tycker att spelet oftast gör saker rätt och väljer därför att rekommendera spelet till sina läsare.

Källa: www.honestgamers.com (US)

Cirkapris: 400 kronor

Produktfakta:

Titel: The Last King of Africa
Finns till: Nintendo DS
Utvecklare: White Birds
Utgivare: Focus Home Entertainment
Rekommenderat från: 7 år
Systemkrav: -
Handling: I The Last King of Africa spelar du som Ann Smith och måste använda dina logiska slutledningskunskaper för att lösa mysterier. Du använder både stylus och mikrofon under din resa i detta äventyrsspel.

Tillverkare: White birds