Sök
The Beatles: Rock Band(2)

The Beatles: Rock Band(2)

Så bra är The Beatles: Rock Band

2009-10-02

The Beatles: Rock Band erbjuder en stor dos nostalgi paketerat i ett underhållande partyspel som borde tilltala de flesta som gillar musik. För de riktiga fansen finns också en hel del extramaterial att glädjas åt. Recensenterna lyfter på hatten och delar ut höga betyg till spelutvecklaren Harmonix.
Testkälla Betyg Kommentar
Gamespot 9,0/10 ”To a certain extent, this game is great becasue Beatles music is great”
1UP.com 9/13 ”Rock Band Beatles is an excellent tribute to the band”
Total Video Games 8/10 ”The Fab Four convince us to pick up the plastic guitars...”
Ign 9,0/10 ”...The Beatles: Rock Band offers a beautiful tribute to an enduring act”
Eurogamer 9/10 ”The Beatles: Rock Band is nothing less than a triumph”

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att The Beatles: Rock Band är ett spel som i mångt och mycket lever på bandet som spelet handlar om. Låtarna sägs vara fantastiska och hålla än idag, miljöerna är återskapade på ett mycket trovärdigt sätt och det sägs finnas en hel del extramaterial för de verkliga fansen. Svårighetsgraden bedöms dock vara lite lägre än tidigare men flera av testarna tycker inte att det spelar någon roll eftersom det är så roligt att spela och sjunga sig igenom alla klassiska låtar. Minus delas ut till att de anser att det hade kunnat vara ännu fler låtar med i spelet och att spelet kanske är lite för dyrt om man måste köpa alla instrument och mickar som behövs för att få ut det allra bästa ur spelet.

Gamespot

”To a certain extent, this game is great becasue Beatles music is great”

Amerikanska Gamespot är av åsikten att The Beatles: Rock Band står ut på musikspelsmarknaden tack vare känslan av att faktiskt spela i ett riktigt band. Det smarta storyläget sägs ligga bakom detta då det låter spelaren spela sig igenom Beatles karriär med underbar design som gör att man identifierar sig med bandet. Dessutom menar testaren att Beatles låtar är tillräckligt varierade för att hålla det hela intressant hela vägen. Spelmässigt så sägs det vara ganska likt Rock Band 2 med den skillnaden att det inte finns några utrymmen för trumfills eller att skapa sig en egen karaktär. Den stora skillnaden bedöms vara att spelet har sångstämmor. Gamespot menar slutligen att spelet är lysande och att det i mångt och mycket beror på Beatles fantastiska musik men säger också att spelet har mycket mer än så.

Källa: www.gamespot.com (US)

1UP.com

”Rock Band Beatles is an excellent tribute to the band”

Brittiska 1UP.com menar att många nog kommer att plocka upp Rock Band för första gången tack vare att det nu handlar om The Beatles och de anser också att spelet mest kommer att tilltala Beatlesfansen. Vidare bedöms spelet ha en stor känsla för Beatles historia och hantera den med både integritet charm. Roligast sägs det vara att sjunga tillsammans med andra i de olika stämmorna, annars så menar testaren att spelet inte skiljer sig så mycket från de andra varken i upplägg eller spelmöjligheter. Den stora skillnaden enligt 1UP.com är att det här finns 45 fantastiska Beatleslåtar som får en att sjunga med och de tycker att det borde ha funnits fler låtar redan från början för att spelet ska kännas riktigt prisvärt.

Källa: www.1up.com (GB)

Total Video Games

”The Fab Four convince us to pick up the plastic guitars...”

Brittiska Total Video Games menar att det känns som att Beatlesmania är på gång igen och att det är mycket tack vare detta spel. Spelet anses inte skilja sig nämnvärt mot tidigare spel där man använt sig av en plastgitarr utan den enda nya momentet är att sjunga i stämmor. Testaren tycker dock att spelet skiljer sig från andra liknande titlar på det sätt som The Beatles hanteras i spelet, deras utseenden är på pricken och framträdanden sker på de klassiska platser som bandet faktiskt spelade på. Total Video Games menar att de 45 låtarna verkligen håller måttet och säger också att det är få andra band som skulle klara av att ha så många låtar som håller än idag, det hade till och med ha varit ännu fler låtar tycker Total Video Games.

Källa: www.totalvideogames.com (GB)

Ign

”...The Beatles: Rock Band offers a beautiful tribute to an enduring act”

Amerikanska Ign menar att finns det ett band som håller för att släppas i ett spel med bara ett enda bands musik så borde det vara The Beatles, ett av tidernas bästa band. Spelet anses se väldigt snyggt ut och det sägs vara härligt att se alla de klassiska Beatlesmiljöerna. Vidare får spelet beröm för att ha lyckats balansera urvalet av låtar så att det både finns de stora hitsen och de lite mer udda numren som fansen håller högt. Sångstämmorna sägs ge spelet en rejäl utmaning, något som inte bedöms finnas i rytmsektionen vilket gör spelet lite väl enkelt. Ign menar slutligen att det trots att det gått 40 år sedan bandet lade av så är det underbart att spela låtarna och de menar att man antagligen aldrig kommer att tröttna på att göra det.

Källa: www.ign.com (US)

Eurogamer

”The Beatles: Rock Band is nothing less than a triumph”

Brittiska Eurogamer tycker att det är fantastiskt att spelet ens existerar med tanke på att Beatles är den högst värderade musikkatalogen i musikbranschen. Något som testaren menar visar på hur hög status de har blivit i att medverka i de olika musikspelen. Spelet sägs återge The Beatles på ett mycket trovärdigt sätt och dessutom så anses extramaterialet vara riktigt bra. Låtarna får plus för att de är många och representerar hela bandets karriär och de olika medlemmarnas bidrag. Spelmässigt så påminner det mycket om Rock Band 2 med den stora skillnaden att det har kan sjungas i stämmor. En annan skillnad menas vara det faktum att spelet är ganska lätt, men att det mest beror på att man faktiskt spelar det som Beatles spelade. Lite minus delas ut till att det kan bli ganska dyrt med alla instrument och mickar som krävs och att man ibland får spela udda instrument på sin gitarr.

Källa: www.eurogamer.net (GB)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta:

Titel: The Beatles: Rock Band
Finns till: Xbox 360, PlayStation 3 och Nintendo Wii
Utvecklare: Harmonix
Utgivare: MTV Games
Rekommenderat från: 12 år
Systemkrav: -
Handling: Spela som ett av tidernas största band med trummor, bas och gitarr. Nytt för detta spel är att det även ges möjlighet att sjunga i stämmor på de klassiska låtarna. Genom att spela sig igenom Beatles historia så får man tillgång till en mängd historiska bilder, klipp och annan nostalgi. Sammanlagt erbjuder spelet 45 låtar med möjlighet att ladda ner fler inom en snar framtid.

Tillverkare: Harmonix