Sök
Tenchu: Shadow Assassins

Tenchu: Shadow Assassins

Ninjasimulator med usel kontroll

2009-06-02

Tenchu: Shadow Assassins är ett stämningsfullt ninjaspel som tar kulturen på allvar. Tyvärr så har spelet en hel del problem med det rörelsekänsliga kontrollsystemet menar testarna. Betygen blir därmed rätt ljumna.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 6/10 "Fortfarande den bästa ninjasimulatorn"
Super Play 4/10 "Utvecklarna har drabbats av Wii-feber"
Gamespot 5/10 "Awkward movement controls"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte helt eniga om kvaliteten på detta spel, men de är i alla fall överens om spelets styrkor och svagheter. Styrkorna finns i den fina tolkningen av ninjakulturen som skänker en bra stämning till spelet. Både ljud och grafik anses vara av hög klass. Svagheterna som pekas ut är att utvecklaren har tagit bort en del av smygandet som var ett lyckat moment i de tidigare spelen i serien och att den rörelsekänsliga kontrollen mest föder frustration.

Level

"Fortfarande den bästa ninjasimulatorn"

Svenska speltidningen Level menar att många fans nog kommer att bli glada över att Acquire äntligen är tillbaka som utvecklare men att de som förväntar sig storverk nog riskerar att bli besvikna. Vidare berättas att banorna är krympta och att spelet vinner på en mer koncentrerad bandesign. Pusselelementen i spelet fungerar också mycket väl enligt testaren som dock tycker att det är lite hårt att man tvingas börja om från banans början om man förlorar en strid. Level anser att de rörelsekänsliga kontrollerna inte fungerar särskilt bra och att det känns alldeles för slumpmässigt, något som gör spelet svårspelat. När spelet fungerar anses det vara snudd på briljant men det bedöms vara för oslipat och ha för mycket brister för att räcka ända fram.

Källa: Level (SE) nr 37 maj 2009

Super Play

"Utvecklarna har drabbats av Wii-feber"

Super Play menar att allting med Tenchu: Shadow Assassins till en början är riktigt bra då spelet erbjuder klassiska ninjor i 1500-talets Japan, där det mer handlar om att hålla sig gömd än att slåss med alla. En smakfull inramning som dock ändras radikalt av två saker enligt testaren. Det första är fiendernas AI som är helt hopplös och det andra är att lönnmördandet utförs med kontrollens rörelsekänslighet, något som inte fungerar alls då det blir väldigt godtyckligt och oprecist. Super Plays slutsats är att kontrollen är hopplös men stämningen fin.

Källa: Super Play (SE) nr 158 april 2009

Gamespot

"Awkward movement controls"

Gamespot menar att Tenchu: Shadow Assassins försöker smyga med i fotspåren av de framgångsrika föregångarna i spelserien men att spelet inte riktigt lyckas med detta. Dels beror det på att den lyckade utmaningen i att smyga sig fram som en ninja ersatts av mer modern action och dels beror det på att kontrollen är alldeles för svår och misslyckad. Testaren menar att inte ens den mycket fina inramningen och den härliga musiken kan rädda ett spel som har så många och stora problem. Även fiendernas AI får utstå en del kritik.

Källa: www.gamespot.com (US)

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta:

Titel: Tenchu: Shadow Assassins
Finns till: Nintendo Wii och PSP
Utvecklare: Acquire
Utgivare: Ubisoft
Rekommenderat från: 16 år
Systemkrav: -

Handling: Spela som antingen Rikimaru eller Ayame genom en mängd uppdrag och utmaningar där det gäller att använda alla dina ninjakunskaper för att bli den ultimata ninjan.

Tillverkare: Ubi soft