Sök

Spelhösten är här

2009-09-11

Smartson kollar in höstens heta släpp och hittar bland annat Ringo, Yoshi, Zlatan och Jack Black i spelhyllan.

Sammanfattning

New Super Mario Bros. Wii. Släpps den 27/11.
För Nintendo-älskarna kommer i höst en riktig godbit. Den 27:e november släpps nämligen New Super Mario Bros. Wii. Ett spel som låter dig spela genom massor av härliga plattformsbanor med de gamla hjältarna Mario, Luigi och Toad. Spelet använder sig mestadels av klassisk kontroll och har ett omtalat samarbetsläge för upp till fyra spelare. Dessutom finns möjligheten att rida på den gamla favoriten Yoshi. Spelet kommer endast att vara tillgängligt för Nintendo Wii.

The Beatles: Rock Band. Släpptes den 9/9.
 De senaste årens stora trend, musikspelen, får flera uppföljare i höst. Intressant är att flera av dem avviker från det tidigare temat med hård rock och tuffa riff på gitarren. Ett exempel är det kommande DJ Hero som låter dig ta plats bakom skivspelarna, men mest efterlängtat är nog ändå spelet som låter dig spela alla klassiska Beatleslåtar. Spelet innehåller inte bara låtarna utan har också licenser på instrumenten som förknippas med bandet. Dessutom har man valt att placera framförandet av låtarna i flera olika klassiska Beatlesmiljöer som Ed Sullivan Theater, Abbey Road Studios och Cavern Club. Den 9:e september släpptes spelet till PS3, Wii och Xbox 360.

Brütal Legend. Släpps den 16/10.

 


 

 

 

 Den 16:e oktober släpps Brütal Legend, skapat av Tim Schafer som tidigare varit delaktig i produktionen av detta klassiska spel från Lucas Arts. Nu är det hans egna bolag Double Fine som ligger bakom denna märkliga historia som tar sitt avstamp i klassiska albumomslag av diverse hårdrocksband. Jack Black spelar rollen som Eddie Riggs, en misslyckad roadie, som helt plötsligt dras in i en fantasifull och minst sagt rockinspirerad historia. På sin resa träffar han en mängd tuffa typer, flera av dem spelade av kända hårdrocksstjärnor. Allt är ackompanjerat av ett soundtrack till bredden fyllt med klassiska och moderna hårdrockslåtar. Spelet kommer att finnas till PS3 och Xbox 360.

Forza Motorsport 3. Släpps den 23/10

 

 

 


Turn 10 Studios presenterade nyligen Forza Motorsport 3 på E3 2009 och därmed kan alla racingfantaster skriva upp den 23:e oktober i kalendern. Då släpps nämligen det nya spelet i serien som kört förbi Gran Turismo i popularitet. Spelet kommer att innehålla över 400 bilar från 50 tillverkare och dessa kommer att kunna köras på över 100 olika banor. Spelet sägs ha fått en putsning på de flesta avsnitt och både grafik och onlinedelen ska vara något alldeles extra. Till exempel har spelet en bilduppdatering på 60 rutor per sekund. Forza Motorsport 3 kommer endast att finnas till Xbox 360.

FIFA 10. Släpps den 2/10. 

 


Bland alla sportspel känns FIFA 10 som ett av de allra hetaste. Detta beror bland annat på att fotbollen fått mycket uppmärksamhet genom att flera av de stora stjärnorna bytt klubb under sommaren. EA Sports har även låtit spelet genomgå en rejäl ansiktslyftning. Framförallt har man förbättrat Manager Mode som nu fått en mer autentisk transfermarknad och en större realism än tidigare. Detta i kombination med att de har licenser för alla de stora ligorna och lagen gör att FIFA återigen känns som en utmanare till Pro Evolution Soccer. Fotbollsspelet som länge ansetts som det bästa på marknaden. Spelet släpps den 2:a oktober och kommer att finnas till PC, PS2, PS3, Wii, Xbox 360, PSP, Nintendo DS och även för olika mobiltelefoner.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: