Sök
Space Invaders Extreme

Space Invaders Extreme

Uppdaterad klassiker

2008-09-09

Space Invaders Extreme släpps till 30-års jubileumet av Space Invaders. Retrospelet från 1978 har fått en värdig uppföljare enligt testkåren.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 8/10 "Omdefinierar allt konceptet står för"
Ign 9/10 "Energetic and addictive"
Pocketgamer 9/10 "Faithful to the original"

Vad tycker testarna?

Det är ingen tvekan om att testarna tycker att Space Invaders Extreme är ett bra spel. Det uppges innehålla rejält med nyheter för att kännas som ett nytt spel även om grundidén är densamma som titeln från 1978. Testarna menar alla att det nya kombinationssystemet som baseras på att skjuta ner fiender utav samma färg ger spelet ett strategiskt moment. Visuellt och ljudmässigt så håller spelet dagens standard. Versionen på Nintendo DS är den som föredras då det går att spela lokalt mot en kompis med bara en kopia av spelet samt att det finns ett online-läge. För just möjligheten att spela online är den stora behållningen, det förlänger spelets livslängd rejält. På Sony PSP stöds bara lokalt spel och då krävs dessutom att båda spelare har spelet.

Super Play

"Omdefinierar allt konceptet står för"

Space Invaders Extreme 1Svenska Super Play skriver att Space Invaders Extreme må vara baserat på den gamla titeln från 1978 men att det inte är mycket kvar från originalet. De klassiska skydden har bytts ut mot kombinationer, speed attacker, bomber och ljuseffekter. Titeln känns så ny och fräsch att det känns som man spelar något annat än just Space Invaders, skriver testaren. Det är ett roligt och underhållande spel, men tyvärr något kort och ganska lätt.

Källa: Super Play (SE) juli 2008

Ign

"Energetic and addictive"

Space Invaders Extreme 2Grundiden hos Space Invaders Extreme är densamma som hos originalet men utvecklaren har lagt till en dimension av färg och ljud, skriver Ign. Testaren gillar kombinationssystemet som baseras på att skjuta ner fiender av samma färg för att få olika kraftuppdateringar. Spelet har samma kärna på både Nintendo DS och PSP. Varianten till PSP har bättre grafik men testaren föredrar spelet på Nintendo DS då det går att spela mot en kompis med bara en kopia av spelet. Dessutom så har versionen för DS också ett online-läge, något som saknas hos PSP. Att det dessutom finns en speciell ratt framtagen till spelet för Nintendos konsol är super då det ger spelet en skjuts på retroskalan. Att ratten måste importeras är inte lika kul. Det som kan vara negativt hos spelet är att spelmekaniken inte är särskilt avancerad då det fortfarande bara handlar om att styra höger, vänster och skjuta.

Källa: www.ign.com (US)

Pocketgamer

"Faithful to the original"

Space Invaders Extreme 3Även om Space Invaders Extreme till Nintendo DS känns väldigt likt originalet så handlar det enligt Pocketgamer om mer än en uppdaterad version. Skillnaderna är tillräckligt många för att det ska kännas som ett helt nytt spel. Testaren nämner bland annat uppdateringar av skeppet och att dessa kräver olika kombinationer för att erhållas. Fienderna är även fler och smartare och dessutom så finns det nu också bossar att ta itu med. Hela spelet går dessutom nu med imponerande hastighet. Soundtracket matchar spelets tempo och att gamla ljudeffekter från originalet fått följa med ger en härlig retrokänsla. Spelet är lite tråkigt kort i enspelarläget med bara fem nivåer, men den stora behållningen ligger ändå i tvåspelarläget och möjligheten att utmana folk online. Det är riktigt kul och förlänger livstiden rejält menar Pocketgamer.

Källa: www.pocketgamer.co.uk (GB)

Cirkapris: 450 kronor

Produktfakta: Space Invaders Extreme är en remake av originalspelet Space Invaders från 1978. Det är utvecklat av Taito med Square Enix som utgivare och finns tillgängligt till Nintendo DS samt Sony PSP. Upplägget är det klassiska där det gäller att skjuta sönder horder av rymdvarelser som närmar sig från skärmens överkant. Det finns fem olika nivåer med bossar, kraftuppdateringar och hemliga bonusbanor. Spelet stöder lokalt spel för två personer på båda konsolerna. Versionen för Nintendo DS har även ett onlineläge. Rekommenderas för alla åldrar.

Tillverkare: Taito