Sök
Sony PRS-900

Sony PRS-900

E-läsare med 3G

2010-04-28

Sony PRS-900 är en e-läsare som bland annat erbjuder 3G med trådlös nedladdning av e-böcker. Tyvärr når inte produkten upp till förväntningarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 3/5 ”First Sony Reader with wireless 3G service”
Macworld 3/5 ”Slow navigation hampers e-book reader”
Laptop 3,5/5 ”Navigating the store is as straghtforward as navigating the device”

Vad tycker testarna?

Testarna är inte alltför imponerade av Sony PRS-900 och menar att den inte riktigt fungerar så väl som de hade hoppats att den skulle göra. Det gnälls på att 3G-tjänsten är långsam, att pekskärmen reagerar dåligt och att gränssnittet stundtals är lite segt. Priset är också högt. Plus delas ut till att den klarar de flesta format, att skyddsfodral ingår och att skärmen är stor och skarp.

Cnet

”First Sony Reader with wireless 3G service”

Cnet uppskattar främst 3G-tjänsten samt minnekortplatsen hos Sony PRS-900. Den stora skärmen rymmer mycket text men tyvärr fungerar den inte optimalt. Batteriet räcker ganska länge och läsaren klarar av de flesta format för text, bild och ljud. En fördel är också att både laddare och skyddsfodral ingår. Priset är tyvärr högt.

Källa: www.cnet.com (US)

Macworld

”Slow navigation hampers e-book reader”

Sony_läsplattaEnligt Macworld tar tyvärr Sony PRS-900 lite väl lång tid på sig för att tillfredsställa den som snabbt vill läsa några sidor. Testaren tycker också att 3G-tjänsten har sina brister och att det är omständligt att ladda ned material. Pekskärmen reagerar lite dåligt vilket innebär att man föredrar de vanliga knapparna för att vända sida. Minus delas också ut till att grässnittet i butiken inte känns klockrent. Det är däremot enkelt att flytta filer och pekskärmen har trots allt sina goda sidor. En ganska hyfsad produkt med en del brister och ett väl tilltaget pris.

Källa: www.macworld.com (US)

Laptop

”Navigating the store is as straghtforward as navigating the device”

Laptop tycker att Sony PRS-900 är en snyggt designad e-bokläsare med ett smart skyddsfodral. Gränssnittet är förvisso enkelt att navigera i men är stundtals lite segt och svarar dåligt. Skärmen är skarp och erbjuder ganska behaglig läsning men lite kritik får den för ergonomin då placeringen av knappen som man vänder sida inte är optimal. Minus får även den något långsamma 3G-uppkoplingen. Produkten känns enligt testaren inte riktigt färdigutvecklad.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Typ: E-bokläsare
Skärm: 7,1 tum pekskärm med upplösningen 600x1024 pixlar
Minne: Upp till 1,6 gigabyte som också kan utökas till 32 gigabyte via minneskort
Formatstöd (exempel): Pdf, jpeg, png, gif, bmp, mp3, aac, txt, rtf, word
Anslutningar: Usb, kortläsare samt 3G
Batterikapacitet: Cirka 12000 sidor
Mått: 206x127x15 mm
Vikt: 360 gram
Övrigt: Produkten finns än så länge endast i USA, priset är omräknat från US dollar.