Sök
Sonic Riders - Zero Gravity

Sonic Riders - Zero Gravity

Sonics glansdagar är över

2008-04-03

Är du ett fan av Sonic-spelen så kanske du tilltalas av att kasta dig ut på racingbanan. Testarna tycker dock att Sonics glansdagar är över.
Testkälla Betyg Kommentar
Gamespot 4,5/10 "There isn't enough content"
Level 4/10 "Irriterande kontroll"
Super Play 3/10 "Sonic sjunker allt djupare"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte särskilt imponerade av Sonic-seriens nytillskott och menar att spelen bara blir sämre och sämre. Kontrollen beskrivs som frustrerande, en testare skriver att han tappade tålamodet och slängde Wii-kontrollen i golvet. Även ljudet beskrivs som dåligt hos två av testarna, en testare tycker att det är okej, likaså röstskådespelarna. Spelet har dessutom alldeles för lite innehåll och de tycker att utvecklarna har haft alldeles för många idéer som utförs dåligt. En testare tycker dock att grafiken är godkänd, men detta väger inte upp spelets negativa sidor och ett köp rekommenderas inte.

Gamespot

"There isn't enough content"

Gamespot  är inte överförtjust i Sonic Riders - Zero Gravity då de tycker att det finns alldeles för lite innehåll. Spelet är väldigt kort och storyn är sämre än vad man väntar sig av ett Sonic-spel, Wii-kontrollen beskrivs som fruktansvärd. Beröm får dock grafiken och ljudet av testaren som beskrivs som helt okej. Det är också kul att man i spelet lyckas komma upp i väldigt höga hastigheter, menar testaren. Spelets positiva sidor väger dock inte upp de negativa och testaren tycker inte att det är värt att spendera pengar på ett spel som man tröttnar på efter några minuter.

Källa: www.gamespot.com (US)

Level

"Irriterande kontroll"

Level tycker att kontrollen i Sonic Riders är både irriterande och oexakt samtidigt som ljudet är dåligt och bjuder på gräsliga röstskådespelare. Testaren är väldigt negativ och skriver att det senaste Sonic-spelet är ett hån mot allt gott som spelserien tidigare var. Dessutom känns spelet som vilket racingspel som helst och man får inte se en skymt av Sonics berömda snabbhet. Testaren är dock positivt inställd till karaktärerna i spelet då det går att välja att köra som Nights. Det finns bättre racingspel där man använder Wii-kontrollen. Level menar att Sonic Riders - Zero Gravity inte ens hamnar på topp 10 när det gäller Sonic-spel.

Källa: Level (SE) 23 mars 2008

Super Play

"Sonic sjunker allt djupare"

Super Play tycker väldigt illa om spelet och skriver att han blev så frustrerad att han kastade kontrollen i golvet och menar att detta är ännu ett dåligt spel med Sonic i huvudrollen. Testaren menar att utvecklarna har haft alldeles för många idéer från början och att resultatet blir väldigt rörigt. De tycker att det är jobbigt att spela spelet eftersom det tar flera timmar att lära sig att hålla koll på alla detaljer i spelet. Det har även lånats in friskt från andra spel i genren och datormotståndet är alldeles för svårt att slå.

Källa: Super Play (SE) 144 februari 2008

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta: Sonic Riders - Zero Gravity är ännu ett spel i serien om igelkotten Sonic, utvecklat av Sonic Team och lanserat av SEGA till konsolerna Wii och Playstation 2. Spelgenren är denna gång racing istället för plattform och man ska tävla genom futuristiska landskap genom att köra racinglopp med flera olika höghastighetsfordon. Spelet rekommenderas från 7 år och uppåt.

Tillverkare: Sega