Sök
Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon

Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon

Spela rollen som bonde

2009-06-04

Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon är ett rollspel där mycket handlar om bondelivet i en märklig fantasivärld. Ett spel som erbjuder det serien har gjort sig känd för, men som nu även erbjuder stridsmoment.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 7/10 "Ett Sagan om ringen för Bonde möter fru-generationen"
Super Play 5/10 "Bonde söker monster"
Gamespot 7,5/10 "Combat integrates into farmlife formula surprisingly well"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon är ett spel som påminner mycket om de tidigare spelen i serien och att den största nyheten är stridsinslagen. Dessa tycker testarna smälter in i spelet även om någon tycker att de inte är särskilt bra. Testarna anser vidare att tempot i spelet är ganska lågt men att bondelivet är roligare än det låter. Slutligen menar de att spelet är småmysigt och underhållande men att det inte är något riktigt höjdarspel som kommer att locka fler än de redan frälsta.

Level

"Ett Sagan om ringen för Bonde möter fru-generationen"

Rune Factory A Fantasy Harvest Moon 1Svenska speltidningen Level menar att Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon är ett rollspel för dem som gillar Bonde söker fru och anser att spelet har ganska mycket myspysfaktor över sig. Spelupplägget beskrivs som ganska likt det i Fable och sägs handla mycket om att leva livet, odla grödor och skaffa sig en fru. Testaren menar att denna del i serien är ett radikalt steg framåt och att rollspelselementen gör spelet mer varierat än de andra spelen i serien. Dock anses det aldrig bli mer än mysigt och småkul, mycket på grund av att dialog och historia anses vara riktigt dåliga.

Källa: Level (SE) nr 36 april 2009

Super Play

"Bonde söker monster"

Svenska speltidningen Super Play är av åsikten att Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon är ett annorlunda spel som erbjuder en märklig fantasymedeltid. Våldets entré i en av de mer stillsamma spelserierna anses fungera oväntat bra då striderna utförs med samma handlag som används för att plöja åkrarna. Monstersamlandet i spelet bedöms som en aning udda men en välkommen avvikelse i ett alltför bekant spellandskap. Att det finns mer att göra bedöms inte som positivt utan testaren menar att det mest gör det mer oöverskådligt.

Källa: Super Play (SE) nr 158 april 2009

Gamespot

"Combat integrates into farmlife formula surprisingly well"

Rune Factory A Fantasy Harvest Moon 2Amerikanska Gamespot menar att Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon är precis vad titeln antyder, ett bonderollspel i Harvest Moons fantasyvärld. Att odla grödor anses vara roligare än vad det låter även om tempot är ganska så lågt. Den största förändringen från tidigare spel i serien anses vara striderna som smälter in bra i spelet, dock bedöms de inte vara så himla bra. Grafiken och bakgrunderna sägs se mycket bra ut men karaktärerna bedöms inte se lika bra ut och får kritik för att de inte smälter in med bakgrunden. Gamespot menar avslutningsvis att det finns en del att hämta för fansen eftersom det fortfarande är ett typiskt Harvest Moon-spel.

Källa: www.gamespot.com (US)

Cirkapris: 450 kronor

Produktfakta:

Titel: Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon
Finns till: Nintendo DS
Utvecklare: Neverland Co., Ltd
.Utgivare: Marvelous Interactive och Rising Star Games
Rekommenderat från: 12 år
Systemkrav: -
Handling: Utan minne om vem du är vaknar du upp i en främmande by och med hjälp av den unga kvinnan Mist blir spelarens uppdrag att skapa sig ett liv och ta sig an olika uppdrag och mysterier.

Tillverkare: Nintendo