Sök
Rock Band: ACDC Live

Rock Band: ACDC Live

AC/DC Live: Spela 18 klassiska hits

2009-06-12

Rock Band: AC/DC Live erbjuder 18 klassiska AC/DC-låtar i liveversioner som även kan exporteras till Rock Band. Recensenterna ser titeln som ett låtpaket mer än ett spel.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 5/10 "Förklädd expansion"
Level 7 5/10 "Ett låtpaket utan spel"
Eurogamer 2/10 "It's just stripped down Rock Band with AC/DC songs"
Gameplayer 7/10 "Is it any good? Yeah, more or less"

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt överens om att titeln egentligen inte ska ses som ett spel utan som ett låtpaket till Rock Band. Något som gör att de har den uppfattningen är att möjligheten att spela som AC/DC, eller ens skapa egna karaktärer, helt saknas och att spelet inte innehåller något annat extramaterial. Låtordningen bedöms också sakna eftertanke när det gäller svårighetsgrad och variation. Testarna menar dock att låtarna är kanonbra och att urvalet verkligen inte går att klaga på.

Super Play

"Förklädd expansion"

Rock Band ACDC 1Svenska speltidningen Super Play menar att det enda du egentligen behöver veta om detta spel är att det innehåller 18 låtar med AC/DC och anser vidare att spelet inte bjuder på så värst mycket mer än så. Testaren saknar AC/DC-karaktärer i spelet och menar att det mest är ett låtpaket och inte ett fristående spel. När det gäller låtvalet så bedöms det vara riktigt bra och är både roliga att spela och lyssna på. Ett litet plus delas ut till möjligheten att exportera låtarna till Rock Band 2, men totalt sett så anses spelet vara för tunt och för dyrt.

Källa: Super Play (SE) nr 159 maj 2009

Level 7

"Ett låtpaket utan spel"

Svenska Level 7 tycker att valet att basera spelet på den klassiska konserten på Donnington Park är bra och menar att det verkligen inte går att klaga på låtarna. Låtarna anses vara underhållande att spela oavsett om man är själv eller har sällskap av några kompisar. Låtarna anses vara lite enformiga i längden och sakna en stigande svårighetsgrad. Testaren menar vidare att spelet mer borde betraktas som ett låtpaket eftersom det varken har någon story eller möjlighet att spela som AC/DC. Titeln är för begränsad för att tilltala några andra än de riktiga AC/DC-fansen och priset är för högt.

Källa: www.level7.nu (SE)

Eurogamer

"It's just stripped down Rock Band with AC/DC songs"

Rock Band ACDC 2Brittiska Eurogamer menar att detta inte går att se som ett fristående spel utan anser att det egentligen bara är ett låtpaket med 18 AC/DC-låtar. Möjligheten att exportera låtarna till Rock Band 2 får beröm, dock menas att detta spel inte ens kan mäta sig med Rock Band 1. Kvaliteten på låtarna bedöms vara bra men i längden bli de lite enformiga och dessutom tycker testaren att det finns ett problem med att svårighetsgraden inte är inplanerad i låtordningen. Minus delas också ut till att det inte finns någon möjlighet att spela som AC/DC eller ens möjligheten att skapa sin egen karaktär.

Källa: www.eurogamer.net (GB)

Gameplayer

"Is it any good? Yeah, more or less"

Australiensiska Gameplayer menar att detta är ett ganska så bra spel med en låtlista som imponerar, framförallt på en australiensare. Testaren menar att detta är tur eftersom låtarna är det enda som spelet egentligen har att erbjuda, ett plus delas där ut till att det går att exportera låtarna till Rock Band. Bristen på onlinelägen och möjligheter att skapa egna karaktärer får kritik. Dessutom tycker testaren att det är synd att låtarna är ganska enkla och att de är upplåsta redan från början. Gameplayers slutsats är att låtarna gör det värt att spela men menar samtidigt att det nog hade passat bättre som nedladdningsbara låtar i Rock Store.

Källa: www.gameplayer.com.au (AU)

Cirkapris: 400 kronor

Produktfakta:

Titel: Rock Band: AC/DC Live
Finns till: Xbox 360, Nintendo Wii, PlayStation 3 och PlayStation 2
Utvecklare: Harmonix
Utgivare: Electronic Arts
Rekommenderat från: 12 år
Systemkrav: -
Handling: Ett spel som bygger på Rock Band och innehåller 18 klassiska AC/DC-låtar i liveversioner. Möjligheten finns att spela låtarna med dina kompisar eller importera dem till Rock Band.

Tillverkare: Electronic Arts