Sök
Rainbow Six Vegas 2

Rainbow Six Vegas 2

Vild strid och noggrann planering

2008-06-05

Rainbow Six Vegas 2 är ett taktiskt actionspel som får bra omdömen. Testarna gillar spelet och framförallt de nya erfarenhetspoängen. Grafiken är de något mindre nöjda med.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 7/10 "Trots förbättringar en gråare upplevelse än originalet"
Super play 8/10 "Det smidigaste och mest lättlärda actionspel du någonsin kommer att spela"
Gamespy 4,5/5 "Sometimes, it pays to stick with what works"

Vad tycker testarna?

Testarna anser allmänt att Rainbow Six Vegas 2 är mycket likt sin föregångare och på gott och ont behåller dess mest utmärkande drag. Detta har gjort att grafiken har halkat efter konkurrenterna, lite grann, men å andra sidan är spelet en precis lika bra bladning av tänkande och action som det tidigare spelet. Kontrollen och tekniken är också mycket bra. Åsikterna går vitt isär om ai:ns och handlingens kvalitet, men testarna är mer ense om att det nya erfarenhetssystemet är ett bra tillskott. Multiplayerdelen får mycket fina omdömen, men att det är synd att man inte kan spela fyra personer i storyläget längre är ett återkommande klagomål.

Level

"Trots förbättringar en gråare upplevelse än originalet"

Level tycker att Ubisoft Montreal är bra på att göra enkla bra spel av svåra och taktiska grundkoncept. Till det yttre har spelet tappat en aning, då grafikavdelningen var bättre på den lyxiga kasinomiljö som i högre utsträckning dominerar det tidigare spelet. Kontrollmässigt och tekniskt bygger spelet på samma grund som originalet. På så vis har detaljer kunnat finslipas, men den artificiella intelligensen är inte på den nivå man kan förvänta sig. Erfarenhetspoäng är dock ett mycket lyckat nytillskott, som också genom sin indelning i tre kategorier kan utvecklas spelet åt olika håll beroende på vilka val spelaren gör. Kontrollen och taktiken är fortfarande fläckfria, liksom variationen i striderna. Handlingen och karaktärerna är svagare, men multiplayerdelen är precis lika bra som hos föregångaren. Allt som allt håller sig spelet kvar i genrens toppskikt.

Källa: Level (SE) nr 24 april 2008

Super play

"Det smidigaste och mest lättlärda actionspel du någonsin kommer att spela"

Super play tycker att Rainbow Six Vegas 2 i mångt och mycket är det första Vegasspelet med en del förbättrade detaljer. Det är lika svårt som innan, men den erfarne känner genast igen sig. Formen är fortfarande mycket bra och vild strid blandas med noggrann planering. Trots att spelet, precis som det första Vegasspelet, lutar mer åt actionhållet är realismen så pass hög att spelaren inte bara kan kasta sig fram utan tanke. Ai-kvaliteten är generellt hög och ibland kan fienden överraska, precis som man kan få god hjälp av teamkamraterna. Samarbetesläget är bäst, då det både ger en rolig gemensam upplevelse, men också för att två mänskliga spelare som samlar erfarenhetspoäng förenklar en hel del när det gäller att klara spelet. Detta erfarenhetssystem, som låter spelaren utforma sin egen väg på ett sätt, är också en detalj som håller en kvar vid tv:n. Spelet är inte lika grafiskt snyggt som en del rivaler, men det är så pass intensivt och roligt att det inte spelar någon som helst roll.

Källa: Super play (SE) 146 april 2008

Gamespy

"Sometimes, it pays to stick with what works"

Gamespy tycker att Rainbow Six Vegas 2 lyckas tangera de viktiga punkter som gjorde det första spelet så bra, men en del problem kvarstår fortfarande. Den viktigaste nyheten är det system för erfarenhetspoäng som gör spelet bekvämare och personligare för den vanlige spelaren och ger en extra utmaning till de mer erfarna. Rankingsystemet är klart tuffare att ta sig uppåt i och är ännu en utmaning för de engagerade. Den största nackdelen är att man inte längre kan samarbeta fyra personer i storyläget. Storyn är annars utvecklad en hel del och griper tag. Vissa buggar och problem med mycket svag ai finns i spelet, men har blivit mycket mindre vanliga sen sist. Spelet är egentligen inte mycket mer än en expansion till ettan, men den har utvecklat rätt saker och erfarenhetssystemet gör stor skillnad.

Källa: http://ps3.gamespy.com (US)

Cirkapris: 450 kronor

Produktfakta: Tom Clancys Rainbow Six Vegas 2 är ett spel till xbox 360, Playstation 3 och pc. Det har utvecklats av Ubisofts Montrealstudio och ges ut och distribueras också av Ubisoft. Spelet är, som sifferbeteckningen antyder, uppföljaren till spelet Rainbow Six Vegas. I Rainbow Six Vegas 2 går det ut på att som en terroristbekämpargrupp utföra uppdrag i Las Vegas skummare delar. Spelmässigt är detta ett taktiskt actionspel, med en grupp, styrd av spelaren, som noga måste lägga upp sina stridsplaner. Spelet är svårt för den oerfarne och det rekommenderas från 17 år. Spelet går att spela 1-2 personer i storyläget och 1-4 i de fria uppdragen. Minimisystemkraven till pc är 3 GHz processor, 1024 megabyte ram i Windows XP och 2048 i Vista och 128 mb grafikkort.

Tillverkare: Ubi soft