Sök
Pool Party

Pool Party

Usel digital biljard

2008-07-02

Tråkig grafik, dåliga kontroller och karaktärer som glöms bort snabbare än de dyker upp. Vill man spela biljard bör man än så länge ägna sig åt den äkta varan.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 5/10 "Stel presentation"
Ign 2,4/10 "The gameplay is painful"
Gamezone 4/10 "Obscuring camera angles"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att grafiken inte är särskilt imponerande, den är godkänd men ganska tråkig och bjuder knappast på någonting nyskapande. Kameran erbjuder sex olika vinklar men det är bara några få som är möjliga att utnyttja. Testarna menar att själva proceduren att sikta är alldeles för avancerad, dels är själva manövern tråkig och utnyttjar inte de möjligheter som Wii erbjuder. Dessutom är kontrollen alldeles för känslig vilket gör det i stort sett omöjligt att få till ett bra resultat. Varken ljudeffekter eller soundtrack erbjuder heller något som är särskilt bra.

Level

"Stel presentation"

Level påpekar att digital biljard kanske inte utgör grunden för det mest glamourösa spelet som någonsin har tillverkats, men det är ändå helt okej. Vinkel och kraft ställs in med den analoga spaken och sedan stöter man med wiimoten utan att siktet förstörs. Dock påpekar testaren att spelet inte kan ersätta riktigt biljardspel, tanken är god men når inte riktigt ända fram. Kontrollen fungerar riktigt bra i sammanhanget men det som drar ned betyget är att presentationen är stel.

Källa: Level (SE) nr 26 jun 2008

Ign

"The gameplay is painful"

Ign är inte särskilt imponerad av spelet. Miljöerna är tråkiga, karaktärerna glöms bort på ett ögonblick och möjligheterna är minst sagt begränsade. Spelaren har inga större variationsmöjligheter att tillgå. Kontrollerna är ganska tråkiga och det känns inte som om man utnyttjar möjligheterna som konsolen för med sig. Själva spelandet lämnar en hel del att önska, stötarna känns helt uddlösa, effekten är svag och det man gör är i stort sett att trycka på en knapp. Grafiken känns väldigt standardiserad och mer eller mindre tråkig. Detsamma gäller för ljudeffekterna. Testaren tycker inte att spelet är särskilt prisvärt.

Källa: http://wii.ign.com (US)

Gamezone

"Obscuring camera angles"

Gamezone tycker att själva spelidén är bra, men att betyget dras ned av en osmidig kamera och dåliga kontroller. Grafiken är fullt godkänd. Kontrollerna är mer avancerade än nödvändigt, bara ta sikte med kön är ett helt projekt eftersom känsligheten är alldeles för hög. Spelaren har sex olika kameravinklar att välja mellan men det är endast ett par som faktiskt är användbara. Grafiken är godkänd, men den är knappast uppseendeväckande. Testaren är inte så imponerad av soundtracket, technomusiken dunkar ihållande och ljudeffekterna är inte heller något att skryta med. Svårighetsgraden är ganska medelmåttig, svårigheten utgörs inte så mycket av själva spelet utan snarare av hur svårt det är att ta sikte och se ordentligt.

Källa: http://wii.gamezone.com (US)

Cirkapris: 400 kronor

Produktfakta: Pool Party är ett spel för Nintendo Wii som är utvecklat av Southpeak. Du kan spela på egen hand mot datorn eller i multiplayerläge mot en vän. Det finns spel som träningsnivå, på tid, bonus 9-ball, 8-ball, 9-ball, 10-ball, 15-ball, straight pool, rotation pool, blackjack, full snooker, short snooker och killer. Träningsläget och när du spelar på tid tillåter endast en spelare. Det finns åtta olika rum, elva bord, fem bollset, tio köer, sex karaktärer, 31 låtar och tre olika spelhastigheter att tillgå.

Tillverkare: Southpeak games