Sök
Ninja Gaiden - Dragon Sword

Ninja Gaiden - Dragon Sword

Innovativ spelkontroll

2008-09-10

Ninja Gaiden - Dragon Sword lyckas bevara själen från de tidigare spelen samtidigt som det bjuder på ett nytt slagsmålsystem. Omdömena är övergripande positiva.
Testkälla Betyg Kommentar
Pocket Gamer 7/10 "Deserves a play"
Gamezone 8,5/10 "A must-own masterpiece"
Gamespot 8,5/10 "Sweet stylus action"
Ign 8,6/10 "Ninja Gaiden DS is a stunner"

Vad tycker testarna?

Grafiken beskrivs som superb likaså det stylus-baserade slagsmålsystemet som både är nyskapande och igenomtänkt. Grafiken är otroligt snygg med tanke på Nintendo DS låga prestanda och underhållningsnivån ligger på topp. De flesta testare tycker att spelet är alldeles för kort och att det är aningen för enkelt. Spelet för höga betyg och testarna menar att detta är tillverkarnas bästa spel sedan Ninja Gaiden släpptes till X-box för några år sedan.

Pocket Gamer

"Deserves a play"

Pocket Gamer tycker inte att det fungerar helt klockrent att styra huvudkaraktären med hjälp av konsolens touch-screen då olika kommandon kan förväxlas. Testaren tycker dock att det är ett av de snyggaste spelen till Nintendo DS. Det finns många roliga och kluriga pussel samt att det finns ett finurligt magisystem. Tyvärr är speltiden alldeles för kort och det är inte säkert att man som spelare finner motivation till att låsa upp alla gömda bonusspel eftersom svårighetsgraden på dessa är alldeles för hög. Pocket Gamer tycker dock att man har kul under spelets gång om man nöjer sig med fem timmars speltid.

Källa: www.pocketgamer.co.uk (GB)

Gamezone

"A must-own masterpiece"

Ninja Gaiden - Dragon Sword är enligt Gamezone både actionspäckat och innovativt. Dessutom fungerar kontrollen oerhört bra och grafiken beskrivs som oklanderlig. Spelet är väldigt svårt och ibland kan frustrationen bli så pass påtaglig att man lätt vill slå sönder något, anser testaren. Gamezone tycker även att spelet är väldigt likt Playstation-spelet Onimusha, men att Ninja Gaiden ändå känns nyskapande på grund av sin innovativa spelkontroll. Avslutningsvis beskrivs spelet som ett måste och testaren menar att detta är tillverkarens bästa spel sedan Ninja Gaiden släpptes till Xbox.

Källa: Nds.gamezone.com

Gamespot

"Sweet stylus action"

Gamespot gillar att man styr fighterna helt genom att använda konsolens stylus-penna och man kan på så sätt ladda upp med massor av häftiga attacker. De tycker även att utvecklarna har lyckats fånga och bevara själen från de tidigare spelen, vilket är positivt. Det negativa är dock att det är lite för enkelt, vissa banor har dessutom brister i design vilket medför att det blir en del kontrollproblem. Spelet är som helhet både roligt och engagerande. Testaren finner massor av hemligheter att låsa upp under spelets gång, vilket ger spelet ett ökat värde.

Källa: www.gamespot.com (US)

Ign

"Ninja Gaiden DS is a stunner"

Ign tycker att utvecklarna har lyckats skapa ett riktigt kvalitetsspel. De menar att grafiken är otroligt snygg med tanke på konsolens bristande kapacitet. Musiken är varierad med flera olika musikgenrers vilket testaren tycker fungerar utmärkt. Kontrollen är bra när det handlar om fight-sekvenser, men annars blir den aningen svårhanterlig. Det är nästan action non-stop och därför blir inte bristerna särskilt påtagliga. Sammanfattningsvis så varvar testaren spelet ganska snabbt. Försöket att klara av spelet på nivån "insanely hard" gav dock en ordentlig utmaning.

Källa: www.ign.com (US)

Cirkapris: 400 kronor

Produktfakta: Det första Ninja Gaiden släpptes till Nintendos första konsol NES, serien fick sedan sitt uppsving då det för några år sedan på nytt lanserades till Xbox. Ninja Gaiden - Dragon Sword fortsätter i samma anda som de tidigare spelen men denna gång till Nintendos bärbara konsol DS. Du tar på dig rollen som ninjan Ryu Hayabusa och du ska med hjälp av magi och olika attacker ta dig igenom pussel och bekämpa fiender för att finna svärdet Ninja Gaiden. Spelet rekommenderas från 16 år och uppåt. Det finns inga möjligheter till att spela flera men det går att ladda upp dina prestationer och jämföra med andra spelare online. Tecmo står som utvecklare och Ubisoft ligger bakom lanseringen.

Tillverkare: Nintendo