Sök
Need for Speed: Undercover

Need for Speed: Undercover

Grabbigt bilspel

2008-12-29

Need for Speed: Undercover är ett på ytan ganska grabbigt bilspel med en bristande story. Under skalet finner testarna dock en hel del kvalitativ racing.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 6/10 "Själva racingen är det inget fel på"
Super Play 7/10 "Grabbig gummibränning"
Gamespy 3/5 "This attempt at returning to NFS' glory days just isn't enough"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Need for Speed: Undercover borde ha koncentrerat sig mer på själva racinginslaget istället för ytan och storyn. Ytan och storyn har enligt testarna helt klart sina brister och kallas för klichéartad och grabbig. De anser också att grafiken inte riktigt är så bra som man kan önska. Däremot så är själva racingen i spelet stundtals mycket bra och att om man kan bortse från ytan så kan man njuta av en hel del actionfylld racing.

Level

"Själva racingen är det inget fel på"

Svenska speltidningen Levels testare menar att staden i Need for Speed: Undercover är bland det tråkigaste han stött på i den här typen av bilspel och han anser vidare att grafiken är disig och tråkig. Att det är riktiga skådespelare i mellansekvenserna ställer sig Level väldigt frågande till då spelets story är väldigt begränsad. Testaren tycker att de istället borde ha koncentrerat sig på det racingspel som finns under ytan och faktiskt stundtals är riktigt bra, nu har viljan att skapa något mer istället gjort att spelet känns sämre än det faktiskt borde vara.

Källa: Level (SE) nr 32 december 2008

Super Play

"Grabbig gummibränning"

Svenska speltidningen Super Play ställer sig frågan om det är möjligt att göra ett bilspel utan att anspela på gamla machoideal. Testaren menar att det finns så mycket grabbighet och klichéer att det nästan känns ironiskt, men tror ändå inte att det är det som är avsikten. Vidare anses det att spelet erbjuder vad som kan förväntas. Det är lite snyggare, lite skitigare och lite bättre. Testaren tycker dock att marknadsföringen borde handla mer om den fartfyllda körkänslan som han tycker är riktigt bra, istället för att fokusera på den tråkiga ytan.

Källa: Super Play (SE) nr 154 december 2008

Gamespy

"This attempt at returning to NFS' glory days just isn't enough"

Amerikanska Gamespy tror att Need for Speed: Undercover kommer att göra många fans av spelserien glada då det markerar en återgång till det populära konceptet att köra ifrån polisen. Testaren tycker dock inte att spelet lyckas tillföra något nytt till konceptet. Vidare anses inte mellansekvenserna vara ens lite roliga i sin fåniga actionstil utan bara dåliga. Ett plus delas ut till att spelet har en inte allt för brant inlärningskurva där AI:n blir bättre allt eftersom. Spelet anses dock ha några brister, till exempel tycker Gamespy att bilduppdatering är under all kritik.

Källa: www.gamespy.com (US)

Cirkapris: 500 kronor

Produktfakta:

Titel: Need for Speed: Undercover
Finns till: PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Nintendo DS, N-Gage 2.0, Wii, Xbox 360, Mobile phone, iPod Touch och iPhone.
Utvecklare: EA Black Box och Firebrand Games
Utgivare: Electronic Arts
Rekommenderat från: 12 år
Systemkrav: PC - Windows XP (SP2) eller Vista, 3.0GHz (XP)/3.2GHz (Vista), 512MB RAM (XP)/1GB (Vista), 6.26GB Hårddiskutrymme, 8x DVD-ROM, grafikkort med 128MB RAM, DirectX 9.0c-kompatibelt ljudkort och en Internetanslutning.
Handling: I Need for Speed: Undercover är det ditt uppdrag att infiltrera olika kriminella bilgäng och utföra en mängd uppdrag. De allra flesta uppdragen resulterar i biljakter genom stadens alla gator där det gäller att köra ifrån både poliser och bovar.

Tillverkare: Electronic Arts