Sök
NBA 08

NBA 08

Mediokert basketspel från Sony

2018-09-06

Uppföljaren till förra årets upplaga av NBA har nått spelhyllorna och det mesta är sig likt. Spelet är överlag en stor besvikelse enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 4/10 "Ett av de fattigaste basketspelen"
Level 4/10 "Realistisk basket har sällan varit tråkigare"
Ign 6/10 "A bare boned title"
Gamespot 5/10 "It's better than last year's game"

Vad tycker testarna?

NBA 08 får inte särskilt goda omdömen och spelet faller främst på att det saknar innehåll och att det är alldeles för likt sin föregångare. Animationerna beskrivs som ryckiga och spelarnas AI gör det svårt att få något vidare flyt i matcherna. Spelet är dessutom för verklighetstroget för sitt eget bästa och som tv-spel blir det svårt att återskapa känslan. Den nya skottmätaren får däremot bra omdöme och den gör det smidigt och lätt för spelaren att göra poäng. Mer funktioner och spellägen efterfrågas till nästa utgåva.

Super Play

"Ett av de fattigaste basketspelen"

Super Play tycker att NBA 08 saknar flera valmöjligheter som andra basketspel har att erbjuda. Animationerna är dessutom ryckiga och spelarnas AI gör det svårt för spelaren att få den riktiga basketkänslan. De gillar dock funktionen som gör det möjligt att återskapa verkliga matchsituationer. Testaren tycker att det är svårt att få något vidare flyt i spelet på plan då det mest blir grötigt. NBA 08 anses vara ett spel som försöker locka köpare med en snygg utsida, men det har inte särskilt mycket att erbjuda rent innehållsmässigt.

Källa: Super Play (SE) nr 145 2008

Level

"Realistisk basket har sällan varit tråkigare"

Tidningen Level tycker att utvecklarna har strävat alldeles för mycket åt att försöka göra en så realistisk basketsimulator som möjligt och menar att basket fungerar bäst på spel utan sportens alla invecklade regler. NBA 08 är även dåligt genomfört och spelarna har svårt att ta emot en simpel passning. Testaren är däremot positivt inställd till det smidiga skottsystemet som gör det enkelt att sätta bollarna i motståndarens korg. Det är dock väldigt svårt att få igång ett fungerande försvarsspel menar testaren som även påpekar att spelet saknar innehåll och att det är väldigt obalanserat.

Källa: Level (SE) nr 23 mars 2008

Ign

"A bare boned title"

Spelet har utvecklats alldeles för lite sedan föregångarna menar Ign som tycker att det mesta är sig likt. De menar även att spelarna ser ganska fula ut och att animationerna kunde ha varit bättre. Nytt för NBA 08 är kommentatorer, men testaren menar att dessa släpar efter alldeles för mycket och blir därför onödiga. Man blir lätt uttråkad då spellägena är ointressanta och att det är de samma som på föregångarna. Spelläget story-mode får däremot gott omdöme då testaren tycker att det är kul att skapa egna spelare med olika egenskaper från grunden. De tycker därmed att det vore en god idé för utvecklarna att samla ihop spelets goda sidor och skapa ett fristående basketspel.

Källa: www.ign.com (US)

Gamespot

"It's better than last year's game"

Gamespot tror att utvecklarna har haft alldeles för lite tid på sig för att göra spelet och att det är orsaken till att resultatet blir mediokert. Det finns inte särskilt mycket att göra i NBA 08 och testaren tycker att bristen på funktioner drar ner betyget. Det nya momentet som går ut på att man ska försöka efterlikna verkliga basketscenarion är ett kul spelläge, men testaren tycker att det faller på grund av att de känns alldeles för lika varandra. Spelet anses dock vara bättre än förra årets upplaga och de tycker att utvecklingen går i rätt riktning, dock så är förändringarna för små och Gamespot anser inte att spelet som helhet är särskilt bra.

Källa: www.gamespot.com (US)

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta:

NBA 08 är uppföljare till förra årets NBA 07 och nytt för i år är att man kan återskapa verkliga baskethändelser. I story-mode kan du skapa din egen spelare och utveckla dess egenskaper utifrån önskemål för att sedan spela matcher, antingen mot de datorstyrda lagen eller möta motståndare online. Har man spelat föregångaren är det lätt att lära sig spelkontrollen då det mesta är sig likt. Spelet rekommenderas från 3 år och uppåt och finns tillgängligt till Playstation 2, Playstation 3 samt PSP. Spelet är utvecklat av Sony som även står för lanseringen.

Tillverkare: Sony Online Entertainment