Sök
Motorstorm

Motorstorm

Börjar visa vad PS3:an kan

2007-04-11

Motorstorm är ett grafiskt avancerat racingspel med snygga detaljer och grymma krascher. Enligt testarna är spelet väldigt verklighetstroget och har en superb fysikmotor.
Testkälla Betyg Kommentar
Eurogamer 8/10 "Feels incredibly fresh"
Super Play 7/10 "En ypperlig fysikmotor"
Level 9/10 "Det roligaste som hänt genren sedan Sega Rally"
GameZone 8,8/10 "A terrific experience"
Ign 8,9/10 "We simply cannot wait for a sequel"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att bandesignen är otroligt genomtänkt samtidigt som grafiken är väldigt snygg. En testare gillar online-läget, men saknar lite fler racingvarianter. Fysikmotorn får lovord då varenda liten förändring i underlaget också märks på fordonet, vilket även ökar spelets svårighetsgrad. Flera påpekar dock spelets korta livslängd och att utbudet av banor kunde vara större. I övrigt så anses Motorstorm vara ett spektakulärt racingspel som bjuder in till både underhållning och utmaning.

Eurogamer

"Feels incredibly fresh"

Motorstorm är enligt Eurogamer ett otroligt väldetaljerat och grafiskt snyggt spel. Testaren noterar också den annorlunda inriktningen som Motorstorm har. Istället för att pressa in över femhundra banor så finns det istället färre men väldigt bra banor. Detsamma gäller bilmodeller. Man har som spelare väldigt bra kontroll över bilarna, och det finns även möjlighet att använda kontrollens tiltfunktion. Upplägget är också annorlunda när det gäller själva racingmomenten och man behöver inte ligga i täten. Kör man istället snyggt och felfritt så öppnas genvägar som gör att du kommer snabbare fram. Intrycket av Motorstorm känns helt enkelt fräscht skriver testaren.

Källa: www.eurogamer.net 

Super Play

"En ypperlig fysikmotor"

Varje fordon känns unikt enligt Super Play, och de menar också att Motorstorm är så pass autentiskt som ett off-roadspel kan bli. Fysikmotorn anses vara väldigt bra då varje ojämnhet och klippkant påverkar fordonet på ett realistiskt sätt. Detta kan dock ställa till problem för nybörjare då spelets svårighetsgrad är högre. Till plussidan hör den utmärkta bandesignen samt vackra texturer och landskap. På minussidan placerar Super Play den korta livslängden och den tråkiga kontrollen som saknar överraskningar. Överlag är Motorstorm ändå ett lysande exempel på vad PS3 kan prestera i grafikväg.

Källa: Super Play (SE) nr 131

Level

"Det roligaste som hänt genren sedan Sega Rally"

Motorstorm infriar alla de förväntningar som Level har haft, och de skriver att spelet är riktigt bra. Underhållningsvärdet är högt och testaren menar att Motorstorm går att spela i såväl 10 minuter som två timmar. Spelets imponerande grafik gör att körkänslan är på topp när man kör med fordonet långt ut i vildmarken. När man klarat av spelets centrala delar så menar testaren att det är lätt att man ändå fortsätter spela. Man kan tillexempel försöka få alla medaljer eller försöka göra det perfekta hoppet. Motorstorm beskrivs som en frisk fläkt i genren och testaren menar att spelet är det roligaste som hänt racingspelsvärlden sedan Sega Rally.

Källa: Level (SE) nr 11

GameZone

"A terrific experience"

GameZone tycker att Motorstorm kunde innehålla några fler banor, då man redan efter några timmar börjar sakna dem. Kontrollen anses vara tight och bra, samtidigt som AI:n sköter sig bra. Krascherna är både spektakulära och cinematiska, men det vara svårt att kontrollera sitt fordon när man kör i motljus. GameZone anser att Motorstorm inbjuder till en utomordentlig upplevelse, men det kunde gärna ha fått vara mer variation i spelet. Är man ute efter ögongodis som är lika utmanande som det är roligt att spela, är Motorstorm ändå värt att spana in.

Källa: www.gamezone.com (US)

Ign

"We simply cannot wait for a sequel"

Ign skriver att grafiken i Motorstorm både är fantastisk och väldetaljerad, och att krascherna är otroliga. Spelupplevelsen beskrivs som intensiv, vansinnig och uppiggande. Dock kunde det ha funnits fler valmöjligheter. Onlineläget fungerar utmärkt, men det kan bli lite långtråkigt då det inte finns särskilt många racingvarianter att tävla i. Det finns inte heller möjlighet att spela med split-screen, vilket många nog kommer att bli besvikna över. Variationen mellan fordonen är stor, och även bandesignen får lovord. Ign sammanfattar att Sony på ett bra sätt har startat sin nya franchise, och de kan knappt bärga sig till uppföljaren.

Källa: www.ign.com (US)

Cirkapris: 630 kronor

Produktfakta: Motorstorm är utgivet och skapat av Sony samt Evolution Studios. Spelet finns för tillfället endast för Playstation 3. Genren är racing och det går till största delen ut på att vinna off-roadlopp som utspelar sig ute i öknens ödemarker. Svårighetsgraden anses vara medelsvår då det inte är helt lätt att köra på alla underlag. Det går ganska snabbt att ta sig igenom banorna, men det finns ändå ett värde i att spela de flera gånger. Det finns inte något flerspelarläge tillgängligt i split-screen, men har man möjlighet att koppla upp och möta upp till 12 spelare online. Den rekommenderade minimiåldern är 12 år.

Tillverkare: Sony