Sök
Motorstorm: Pacific Rift

Motorstorm: Pacific Rift

Bra racing i stabil uppföljare

2009-02-09

Motorstorm: Pacific Rift erbjuder en hel del bra racing i nya miljöer och med nya fordon även om det mesta känns igen från spelets föreegångare.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 7/10 "Häftigt i nästan alla avseenden, fantastiskt i ganska få"
Super Play 7/10 "Aptit på förödelse"
Ign 8,3/10 "Motorstorm: Pacific Rift is a worthy follow-up to one of the PS3's early must-have titles"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att Motorstorm: Pacific Rift är ett ganska bra racingspel även om de tycker att det inte alls har utvecklats så mycket sedan sin föregångare. De tycker mest att det är nya banor, fler fordon och några nya spellägen men menar att det allra mesta känns igen från det tidigare spelet. Grafiken upplevs av några testare som aningen sämre och spelkontrollen kritiseras av en testare.

Level

"Häftigt i nästan alla avseenden, fantastiskt i ganska få"

Motorstorm 1Svenska speltidningen Level menar att Pacific Rift är en naturlig uppföljare till Motorstorm och att det är en ganska säker sådan, inga större nyheter utan mest fler banor, fler fordon och nya spellägen men i grund och botten samma spel som sin föregångare. Testaren blir dock tagen av spelupplevelsen och gillar alla synintryck, även om grafiken inte är lika bra som på föregångaren. Level tror att de som gillade föregångaren också kommer att gilla detta men det är inte den fantastiska racingupplevelse som det utmålats som.

Källa: Level (SE) nr 31 november 2008

Super Play

"Aptit på förödelse"

Motorstorm 2Svenska speltidningen Super Play menar att det ofta brukar finnas en anledning till att uppföljare inte har en tvåa efter titeln, antigen är det ett mellanspel eller så är det något helt nytt. Testaren tror att skaparnas tanke har varit det senare men menar att spelet känns väldigt likt sin föregångare förutom att miljöerna är nya. Super Play anser att det är samma typ av kladdig fordonsaction och att det kanske inte riktigt har utvecklats så mycket som de hade hoppats på. Testaren tycker dock att det finns stunder då spelet är världens roligaste racingspel.

Källa: Super Play (SE) nr 153 november 2008

Ign

"Motorstorm: Pacific Rift is a worthy follow-up to one of the PS3's early must-have titles"

Motorstorm 3Amerikanska Ign tycker att Motorstorm: Pacific Rift är en mycket värdig uppföljare även om det inte känns lika fräscht som sin föregångare. Testaren finner grafiken mycket tilltalande med fint ljus, underbara banor och utmärkta krascher. Ign gillar soundtracket som de menar är en bra mix och dessutom uppskattar de motor- och kraschljuden i spelet. Bandesignen bedöms som mycket bra men problemen finns hos den bristfälliga kontrollen och att spelet inte har utvecklats så mycket sedan originalet.

Källa: www.ign.com (US)

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta:

Titel: Motorstorm: Pacific Rift
Finns till: PlayStation 3
Utvecklare: Evolution Studios
Utgivare: Sony Computer Entertainment
Rekommenderat från: 16 år
Systemkrav: -
Handling: I Motorstorm: Pacific Rift befinner du dig på en paradisö i Stilla havet för att köra alla tänkbara fordon genom en mängd banor och utmaningar. Möjligheten finns att spela mot dina kompisar eller online för upp till 16 spelare samtidigt.

Tillverkare: Sony