Sök
Microsoft Lifecam VX-6000

Microsoft Lifecam VX-6000

Följer dina rörelser

2007-01-10

Söker du efter en användarvänlig webbkamera med automatisk face tracking är Lifecam VX-6000 ett bra alternativ. Maxupplösningen på 1,3 megapixlar för video imponerar.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 6/10 "Liten och diskret"
Hardware Pacers - "A Gold Award"
Pc magazine 4/5 "Reasonably priced"
Cnet 7/10 "Call button gets in the way"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Microsoft Lifecam VX-6000 är användarvänlig samt liten och nätt. Maxupplösningen på 1,3 megapixlar för video gör intryck. Face-tracking som zoomar in ansiktet och följer med i användarens rörelser uppskattas. Delade meningar ges gällande effekten dashboard. En testare menar att det blir tröttsamt med exempelvis ett ufo som rör sig i webbkamerafönstret. En annan testare tycker dock att det är underhållande. Den inbyggda mikrofonen får både ris och ros.

Pc för alla

"Liten och diskret"

Pc för alla tycker att Lifecam VX-6000 är en funktionell kamera med bra bildkvalitet. Testaren menar att kameran är så liten att den kan gömmas vid skrivbordet på jobbet för övervakning av eventuella godistjuvar. Däremot menas kameran vara dyr och tråkig. Minus ges för att det krävs usb 2.0 i datorn. Linsens vidvinkel påpekas vara tillräckligt bra för att den du pratar med ska kunna uppfatta hela miljön du sitter i. Plus ges också för ljudet. Pc för alla tycker att funktionen dashboard är tråkig och att det kan bli tröttsamt med exempelvis en nyckelpiga eller ett ufo som far omkring i webbkamerafönstret. Efter ett tag försvinner även den magiska känslan när face tracking zoomar in ansiktet.

Källa: Pc för alla nr 10 2006 (SE)

Hardware Pacers

"A Gold Award"

Hardware pacers tycker att Microsoft Lifecam VX-6000 har den höga kvalitet man förväntar sig det av en produkt från Microsoft. Maxupplösningen på 1,3 pixlar för video imponerar på testaren och betraktas vara enastående på marknaden. Omdömen som användarvänlighet och lätt att installera uttalas också av Hardware Pacers. Priset påpekas vara ganska högt i jämförelse med andra webbkameror men dess prestanda gör den ändå till en vinnare. Plus ges även för den nätta designen. VX-6000 menas vara ett bra köp för någon som förväntar sig kvalitet, funktionalitet och prestanda till ett rimligt pris.

Källa: www.hardware-pacers.com (US)

Pc magazine

"Reasonably priced"

Pc magazine tycker att Microsoft Lifecam VX-6000 är användarvänlig och lätt att installera. Plus ges för effekten face tracking som zoomar in ansiktet när man rör sig. Testaren noterade en fördröjning av både ljud och video vid användning av AIM tillsammans med Yahoo då bilden hoppade och blev kornig. Videobilderna flyter lätt på utan att hacka tillsammans med Windows Live Messenger. Live Messenger underlättade vid webbchattning med vänner och familj. Minus ges för ljudet. Mikrofonen måste nämligen vridas upp på max för att höras bra. Videoeffekter som bland annat snöflingor på skärmen roade testaren. I det stora hela menar man att Lifecam VX-6000 har bra finesser till ett rimligt pris. De hade dock önskat att den interna mikronen skulle fungerade bättre.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

"Call button gets in the way"

Cnet anser att Microsoft Lifecam VX-6000 är flexibel och erbjuder många unika möjligheter som exempelvis att man tanka upp bilder direkt till en blogg. Minus är att installering av Windows Live Messenger krävs och att en fördröjning sker vid start av video. Bildkvaliteten anses vara skarp men färgerna blir lite urtvättade. Ergonomiskt framhålls kameran vara lätt att använda. Med hjälp av tre knappar kan man ta stillbilder samt spela in video och ljud. Programvaran anses också vara enkel. Video flyter på utan att hacka med undantag av hastiga rörelser som skapar oskärpa i bilden. Att det blir en fördröjning på 8 sekunder från att man trycker ner knappen för inspelning till att den startar imponerar inte på Cnet. Ljudet anses vara klart och fritt från störningar. Microsoft får även beröm för att de ger 3 års garanti istället för 1 år som brukar vara standard. Dessutom erbjuds 90 dagars fri support.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 800 kronor

Produktfakta: Microsoft Lifecam VX-6000 är webbkameran med bland annat en vidvinkellins på 71 grader, intern mikrofon med brusreducering och windows live call-knapp för videosamtal. Windows Live Messenger kontrollerar kamerans inställningar som till exempel zoom och videoeffekter och kan anslutas till alla bildskärmar. VX-6000 besitter en maxupplösning på 1,3 megapixel för högupplöst video och 5,0 megapixel interpolerat för fotografier. Kamerans uppdateringshastighet är 30 bildrutor per sekund. Andra funktioner som finns är 3xdigital zoom, panorering, tilt och face-tracking. Ansluts med usb 2.0. Vikten är 95 gram och måtten är 55x53x74 mm.

Tillverkare: Microsoft