Sök
Metroid Prime: Hunters

Metroid Prime: Hunters

Underbar action i multiplayerläge

2006-09-22

Metroid Prime: Hunters är värd den långa väntan fansen utsatts för. Ett actionladdat spel som gör sig bäst i spel tillsammans med andra.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 8/10 "Dryper av atmosfär, spelglädje och upptäckarlusta"
Level 1 7/10 "Inget Metroid Prime"
games TM 8/10 "Consistently excellent"
Ign 9/10 "The best handheld first person shooter developed to date"

Vad tycker testarna?

Metroid Prime: Hunters spelas allra helst tillsammans med andra, online med röstchatt. Psykningar från medspelarna maximerar spänningen och du går dig snart förlorad i spelet. Men singleplayerläget ger också det en häftig upplevelse, även om uppdraget är lite väl fånigt. Välgjort skulle kunna beskriva Hunters, styrningen är utmärkt och spelet rättfärdigar Nintendo som spelkonsoll och visar dess fulla kapacitet. Grafiken är också välgjord, ljudeffekterna likaså. Tillsammans skapar detta ett actionladdat äventyr med spänning till max.

Super Play

"Dryper av atmosfär, spelglädje och upptäckarlusta"

hunters 1Metroid Prime: Hunters ger spelglädje i massor, enligt tidningen Super Play. Singleplayerläget tar en med på ett fånigt men roligt uppdrag men spelet är som bäst i multiplayerläge. Och genom den, i det här fallet, nästan oumbärliga möjligheten att röstchatta är stämningen på topp. Grafiken i spelet är mycket bra, speciellt med tanke på den tekniskt svaga plattformen som Nintendo faktiskt är. Menyerna är snygga och miljöerna imponerande. Ljud och ljudeffekter höjer den horribla och intensiva stämningen. Kontrollen är enorm, det enda som finns att klaga på i det fallet är att tummarna kommer att ömma efter bara en timmes spelande.

Källa: Super Play, april 2006

Level 1

"Inget Metroid Prime"

hunters 2Enligt Level 1 har utvecklarna av Hunters gjort ett bra jobb vad gäller designen i spelet. De olika miljöerna ger häftiga effekter och hjälper till att bygga upp en hög stämning. Spelet är välgjort överlag, det inkluderar förutom designen även styrning och ljudeffekter. Däremot är själva spelet något linjärt vilket kan göra det tråkigt. Som singleplayer får man uppleva fantastiskt detaljerade miljöer, men det är i multiplayerläge som spelet gör sig bäst. Eller rättare sagt som onlinespel, då sker en tydlig tempohöjning och det är lätt att försvinna in bland fiender och stridigheter.

Källa: Level 1, maj 2006

games TM

"Consistently excellent"

hunters 3Games TM tycker att Hunters var värt den långa väntan för fansen. Spelet rättfärdigar Nintendo som spelkonsoll och visar dess fulla kapacitet. Allra mest underhållande är det att spela i multiplayerläge, då speciellt via wi-fi. Singleplayerläget ger även det god underhållning. Den unika kontrollen är svår att bemästra i början men när du väl lärt dig den, är den ypperlig för denna 3D-vy som spelet erbjuder. Röstchatten är toppen. Förutom att den öppnar upp nya möjligheter för själva spelet går det att välja vilka du vill kommunicera med, detta till skillnad mot öppna onlinespel som släpper in vem som helst. Hunters slår inte Metroid Prime, men kommer inte långt efter.

Källa: games TM, nr 43 2006

Ign

"The best handheld first person shooter developed to date"

hunters 4Ign skriver att Hunters ger både äventyr och action, och spelet är underhållande såväl ensam som tillsammans med andra. Singleplayerläget är enkelt till en början men ökar i svårighetsgrad efterhand och första gången kan det ta många timmar att klara sig till slutet. Multiplayerläget är det som känns mest genomarbetat och komplett. Vad gäller spelet i sig förvånas testaren av att vissa strider verkar upprepa sig och gör det hela lite tråkigt i längden. Sammantaget så är Metroid Prime: Hunters det bästa spelet i sitt slag, även om det finns mycket att göra för att utveckla det vidare.

Källa: Till Ign (US)

Cirkapris: 400 kronor

Produktfakta: Metroid Prime: Hunters är ett actionspel utvecklat av Nintendo som distribueras av Bergsala AB. Spelet är anpassat för 1-4 spelare. Åldersgräns 12 år. I singleplayerläget är man Samus Arans som letar efter den ultimata kraften, Octoliths. På sin resa genom galaxen måste hon försvara sig mot sex andra prisjägare som är på jakt efter samma tingest. Vapen har hon från början, men hon kan samla ytterligare vapen från de fiender hon eliminerar. Äventyret skiljer sig därför lite jämfört med den välbekanta Metroid-stilen, då det här gäller att hitta nya vapen och föremål till Samus. Men mycket känns också igen, som till exempel de klassiska Metroid-pusslen och de brutala bossfighterna. I multiplayerläget går att välja mellan sju olika spelsätt och över 20 multiplayerbanor. Det är möjligt att använda sig av röstchat via internet och via Nintendo wi-fi Connection kan man utmana andra spelare från hela världen.

Tillverkare: Nintendo