Sök
Mario Kart Wii

Mario Kart Wii

Fartfylld fullträff av Nintendo

2008-06-24

Mario Kart Wii erbjuder en riktigt underhållande racingupplevelse. Testarna hyllar spelet för dess höga tempo, finesser och många valmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 8/10 “En liten bit av himlen”
Level 8/10 “Ett tidlöst koncept”
Gameplayer “En riktigt underhållande racingupplevelse”
Gamespot 8,5/10 “Will keep you coming back for more”

Vad tycker testarna?

Mario Kart Wii är ett underhållande spel som alla testare tycker om. Det finns många bra möjligheter till olika kontroller och banorna är roliga med snygg design. Alla testare uppskattar onlinemöjligheterna. Battle mode nämns också som positivt av många testare, men en nackdel är att man då tävlar i grupp och inte en och en. Enligt en testare är de bästa finesserna storsvampen, blixtmolnet och pow. Sammantaget ett lekfullt och roligt spel som passar alla.

Super Play

“En liten bit av himlen”

Super play säger att spelet är roligast att spela med ratten Wii Wheel då det ger mest känsla till spelet. Underhållande är även körbanornas kurvor där det verkligen gäller att få till körningen perfekt. Testaren tillägger att på små banor med många snabba kurvor passar styrsystemet Wiimote och nunchuck allra bäst och ger mest kontroll. Banorna är väl utformade och har snygg design. Finesser och funktioner för att förenkla för sig själv och försvåra för motståndarna är många och uppfinningsrika. De olika fordonstyperna som finns gör även spelet varierat. Att spela online känns fartfyllt och kul, men testaren tycker att det är synd att man online måste spela battle i lag, då de anser att alla mot alla är mycket mer spännande. Sammantaget ett underhållande spel som passar alla.

Källa: Super Play (SE) maj 2008

Level

“Ett tidlöst koncept”

Level tycker att spelet är en skoj upplevelse som är bättre än föregångarna. Spelet går ut på att både köra bra och lura sina motståndare på olika sätt. De olika trick som går att göra är roliga och kan man dem väl går det att komma långt före motståndarna. Banorna är överlag lekfulla och utformade på ett bra sätt. De bästa finesserna i spelet är enligt Level storsvampen, blixtmolnet och pow. Både battle mode och onlinespel fungerar utmärkt. Spelet handlar fortfarande mycket om tur, men även körskicklighet spelar in mer än hos tidigare versioner av spelet. Ett spel som alltid fungerar och är fullt av fart, fläkt och lek.

Källa: Level (SE) maj 2008

Gameplayer

“En riktigt underhållande racingupplevelse”

Gameplayer menar att grafiken är ganska lik de tidigare versionerna av spelet medan styrning, körteknik och fordon har utvecklats desto mer. De olika möjligheterna till kontrollsystem gör att testaren tror att alla spelare kan hitta något som passar dem. Att det går att spela online beröms också då det är roligt och fartfyllt. Även möjligheten att spela flera kompisar tillsammans är skoj. Det finns många olika banor att välja mellan och de är lika kul, om inte ännu roligare än sina föregångare. Gameplayer testar en förhandsversion av spelet.

Källa: http://www.gameplayer.se (SE)

Gamespot

“Will keep you coming back for more”

Enligt Gamespot gör spelets multiplayerfunktion och onlinespel att spelet blir beroendeframkallande. Det finns många olika banor, inställningar, funktioner och finesser som gör spelet varierat och skoj. Spelet passar alla, oavsett tidigare kunskaper. Att det finns olika fordon att använda sig av beröms också. De klassiska banorna i spelet känns dock inte lika lockande som de nya. Det är synd att battle-funktionen är baserat på bara grupp och inte alla mot alla. Möjligheten att använda olika kontrollsystem för att spela spelet är givande. De nyskapade banorna är snygga och välgjorda. De är förvisso de äldre banorna också, men de är inte alls lika roliga att köra på. Trots en del förändringar är grunden densamma och spelet är fortfarande fartfyllt och kul, speciellt om man spelar ihop med ett par kompisar.

Källa: http://www.gamespot.com (US)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta: Mario Kart Wii är ett racingspel från Nintendo som går att spela i multiplayer samt online. Det går att välja att styra spelet med Wii Wheel, Wiimote och nunchuck, Classic controller eller en Nintendo GameCube-kontroll. I spelet finns olika knep för att lyckas bra och komma först. Via multiplayer går det att spela mot tre personer på en delad skärm. Online kan upp till 12 personer spela.

Tillverkare: Nintendo