Sök
Madden NFL 10

Madden NFL 10

Madden NFL 10: Som att sitta i tv-soffan

2009-09-17

Det nya Madden NFL 10 sägs ge en känsla av att titta på Sunday Night Football med sin autentiska känsla och fina grafik. Ett mycket bra spel som inte bara är för fansen enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Gamereactor 8/10 ”Jag kan ärligt säga att Madden nog aldrig känts bättre än såhär”
Gameplayer 7/10 ”EA levererar som alltid ett mustigt sportspel, dock inte utan brister”
Gamespot 7,5/10 ”Passing game feels more realistic”
Gamezone 8,7/10 ”Still this is a very enjoyable game”
Ign 8,9/10 ”On-field action is fantastic to behold”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Madden NFL 10 är ett mycket bra spel och att det presenterar amerikansk fotboll på ett sådant sätt att det känns som att titta på tv. Grafik och spelkänsla får mycket beröm och många förbättringar sägs ha gjorts kring de taktiska inslagen i spelet. Plus delas också ut till att spelet har många intressanta spellägen. Minus delas ut till tveksam artificiell intelligens, halvdana kommentatorer och till att flera extra funktioner kostar pengar att nyttja.

Gamereactor

”Jag kan ärligt säga att Madden nog aldrig känts bättre än såhär”

Svenska Gamereactor menar att trots att Madden 09 var en riktig höjdare så finns här flera förbättringar. Den största förändringen anses vara presentationen som numer ger känslan av att faktiskt titta på Sunday Night Football. Detta bedöms ge en inramning som gör att spelet känns på riktigt och att det förmodligen är världens snyggaste sportspel med sin otroliga detaljrikedom. Testaren finner dock en del missar, bland annat att kollisionsprogrammeringen är tveksam och att den artificiella intelligensen kunde ha varit bättre. På det stora hela tycker Gamereactor att detta är det bästa spelet med Amerikansk fotboll på många år.

Källa: www.gamereactor.se (SE)

Gameplayer

”EA levererar som alltid ett mustigt sportspel, dock inte utan brister”

Svenska Gameplayers testare erkänner att han inte kan mycket om amerikansk fotboll och därför upplever alla taktiker och strategier som ganska svåra att förstå men menar att spelet imponerar med sin fina grafik och autentiska känsla. Kontrollen bedöms vara ganska standardmässig och det anses att spelets AI ibland tar kontrollen över spelarna, samma AI som testaren tycker har sina brister. Det bästa med spelet sägs vara Superstar Mode där man får skapa sin egen spelare och göra honom till stjärna. Stora minus delas ut till att flera av sidofunktionerna kostar pengar att använda sig av. Gameplayer menar slutligen att detta inte bara är ett spel för dem som gillar Amerikansk fotboll utan även för de vanliga sportspelarna.

Källa: www.gameplayer.se (SE)

Gamespot

”Passing game feels more realistic”

Amerikanska Gamespot tycker att nya Madden NFL 10 är mer realistisk än tidigare och ett mycket underhållande spel. Dock menar testaren att det finns en del problem, en del nya och en del gamla. Vidare anses det att EA Sports gjort ändringar som försöker få grundkänslan tillbaka, till exempel bedöms både ”running game” och ”passing game” förbättrats. Dessutom sägs en stor förbättring vara det så kallade Pro-Tak-systemet. Minus delas ut till att den artificiella intelligensen inte alltid är så bra och att det finns en del problem med kameravinklarna.

Källa: www.gamespot.com (US)

Gamezone

”Still this is a very enjoyable game”

Amerikanska Gamezone är av åsikten att Madden NFL 10 är ett utmärkt spel som har både bra gränssnitt och kontroll, något som gör det enkelt att komma igång att spela. Grafiken bedöms vara av mycket hög klass och spelarna sägs gå att känna igen även om alla inte är porträttlikt avbildade. Kommentatorerna får beröm även om de ibland sägs säga fel saker. Svårighetsgraden på spelet anses vara mycket bra eftersom det är mycket enkelt att justera den precis som man vill ha den. Den artificiella intelligensen får lite kritik men på det stora hela flyter spelet på mycket bra och Gamezone menar att det är det snyggaste Madden-spelet någonsin vilket gör det till ett bra köp.

Källa: www.gamezone.com (US)

Ign

”On-field action is fantastic to behold”

Amerikanska Ign tycker att man får väldigt mycket Amerikansk fotboll för priset då Madden NFL 10 anses bjuda på en mycket fin känsla av att faktiskt sitta i soffan och titta på en match. Både presentationen och grafiken får höga betyg och sägs vara ett snäpp bättre än på Madden 09. Kommentatorerna får en del kritik men soundtracket sägs vara stabilt. Spelkänslan får mycket beröm och det kallas underbart att uppleva spelet på planen. Ign menar också att spelet erbjuder många bra spellägen som gör att spelaren kommer att ha mycket att göra en bra tid framöver.

Källa: www.ign.com (US)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

Titel: Madden NFL 10
Finns till: PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Wii, Xbox 360, iPhone OS
Utvecklare: EA Tiburon
Utgivare: EA Sports
Rekommenderat från: 3 år
Systemkrav: -
Handling: I Madden NFL 10 så är det återigen dags att spela Amerikansk fotboll. Allt är uppdaterat till årets säsong. En mängd olika spellägen och en mängd riktiga lag finns tillgängliga.

Tillverkare: Electronic Arts