Sök
Logitech Quickcam Ultra Vision

Logitech Quickcam Ultra Vision

Bra bild men högt pris

2007-05-15

Med 1,3 megapixel tycker testarna att webbkameran fungerar fint. Funktionerna är många och de medföljande programmen utmärkta. Priset är dock ganska högt.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om PC 75/100 "Många finesser"
M3 7/10 "Lätt att använda"
Good gear guide 4/5 "An excellent webcam"
Cnet 7/10 "Should be a winner"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att kameran har många fördelar med snygg design, hög användarvänlighet, bra bildkvalitet och många finesser samt program. Kameran levererar även ett bra ljud. Samtidigt är priset lite väl högt. Några testare nämner att de snabbknappar som sitter på kameran känns svåra att använda och också att de inte känns särskilt hållbara.

Allt om PC

"Många finesser"

Allt om pc menar att kameran är dyr men också har många funktioner. Kameran monteras enkelt på skärmen. De snabbknappar som sitter på kameran har en bra grundtanke men gör att man lätt flyttar kameran av misstag. Programvaran är smidig att använda och det är mycket bra att allt finns på svenska. Roliga finesser är bland annat videoeffekter, och du kan till exempel lägga till en hatt eller en mustasch på dig själv. Bildkvaliteten är bra men inte perfekt. Ljudet anses klart och kameran är lätt att använda, men priset är lite väl högt.

Källa: Allt om PC (SE) nr 13 2006

M3

"Lätt att använda"

M3 säger att kameran har bra bildkvalitet och är bättre än många andra webbkameror. Bilden blir bra även i mörka rum och upplösningen är klart godkänd. Dessutom är designen snygg. Kameran är användarvänlig och installationen går snabbt och smidigt. Kameran känns också välkonstruerad och stadig. Programvaran är dessutom enkel att använda. Det finns alltså en hel del positivt med kameran, men den har samtidigt en alltför hög prislapp.

Källa: M3 (SE) nr 1 2007

Good gear guide

"An excellent webcam"

Good gear guide skriver att kameran har en superb bildkvalitet. Dessutom har den mycket bra ljud och är enkel att förstå liksom använda. Man hade dock önskat att knapparna på kameran varit lite stabilare. Medföljande programvaror är smidiga att installera och det går lätt att komma igång. Videon som kameran producerar blir överraskande bra med smidiga rörelser. Eftersläpningar förekommer, men det är sällan. Det finns gott om finesser att leka med, däribland videoeffekter och en rörlig presentationsbild. Designen är tilltalande och kameran sitter bra på skärmen. Good gear guide säger till och med att detta är den bästa webbkamera man testat.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Cnet

"Should be a winner"

Enligt Cnet är webbkameran både snygg, lätt att använda och har bra ljudkvalitet. Men även om kamerans design är tilltalande så betyder det inte att den är särskilt praktisk. Testaren upplever att bilderna blir ganska gryniga och det behövs ofta göras manuella inställningar för att få bilden bättre, men installationen går enkelt. Det finns funktioner som är roliga att använda, och exempelvis går det att ställa in att kameran ska följa ansiktet även om man rör sig. Om produkten är värd sitt pris beror helt på vad köparen är ute efter, men Cnet tycker ändå att mycket med kameran är riktigt bra.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 1100 kronor

Produktfakta: Logitech Quickcam UltraVision är en webbkamera på 1,3 megapixel. Videoupplösningen är 640x480 pixlar och upplösningen vid stillbilder är 1280x960. Kameran är också utrustad med mikrofon. Usb 2.0 används för att koppla enheten till datorn. 1,8 meter usb-kabel medföljer liksom ett justerbart stativ. Programvaror som medföljer bland annat Logitech QuickCam, Logitech Video Effects, Skype, Windows Live Messenger och Yahoo Messenger.

Tillverkare: Logitech