Sök
Logitech Harmony 785

Logitech Harmony 785

Mångsidig

2007-04-17

Logitech Harmony 785 är en universell fjärrkontroll som på välkänt Harmony-manér gör det möjligt att med ett knapptryck styra flera enheter samtidigt.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio - "Det bästa som går att få just nu"
Pc för alla 6/10 "Mäktig trollstav"
What hifi 4/5 "Performing multiple item"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Logitech Harmony 785 är ett vinnande koncept. Den är tänkt att ersätta alla andra kontroller i hemmet. För att den ska fungera perfekt menar testarna att användaren bör vara något tekniskt kunnig. Installationerna är således lite bökiga men när dessa väl är gjorda får man en av de bästa fjärrkontrollerna som går att hitta just nu. Designen är praktisk men lite tråkig och produkten kostar en slant, men Harmony 785 blir i slutändan väl godkänd.

Hemmabio

"Det bästa som går att få just nu"

Hemmabio är förtjust i hela konceptet som Logitech Harmony har skapat och 785 är inget undantag. Testaren framför dock att programmeringen av denna typ av kontroll inte är till för den ovane användaren. Det krävs en hel del tid, pill och vissa kunskaper för att inställningarna ska fungera perfekt. För att använda kontrollen krävs en dator med usb samt internetanslutning. När man lyckats få en perfekt programmerad Harmonykontroll är hanterandet lekande lätt menar testaren.

Källa: Hemmabio (SE) nr 10 2006

Pc för alla

"Mäktig trollstav"

Pc för alla gillar denna universella fjärkontroll. Harmony 785 känns lätt och bekväm med en gummiartad plast på undersidan och bakgrundsbelysta knappar. Via en usb-sladd kopplad till datorn installerar man kontrollen och bestämmer dess funktioner för till exempel tv, dator eller digitalbox. Testaren tycker dock att de många installationerna kan vara något röriga. Den är således något svåranvänd men ändå allsidig och funktionell. Designen är lite tråkig och testaren avslutar med att påpeka att kontrollen även kostar lite för mycket.

Källa: Pc för alla (SE) nr 1 2007

What hifi

"Performing multiple item"

Som med alla Harmonys handkontroller tycker What hifi att Logitech Harmony 785 är lätt att installera och ställa in med hjälp av mjukvaran. Testaren påpekar dock att denna modell, utöver sin färgskärm och snygga konstruktion, inte presterar mer än sin billigare släkting Harmony 555. Betyget blir ändå väl godkänt för Harmony 785.

Källa: What hifi (GB) januari 2007

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Logitech Harmony 785 är en universell fjärrkontroll som fungerar till pc med operativsystem Windows 98, 2000, Me, XP och till Mac OS X 10.2 eller senare. För att kontrollen ska fungera måste man ha tillgång till usb-port och internetuppkoppling. Med i paketet följer en laddare, ett litiumbatteri, usb-kabel samt installations-cd och guide. Med fjärrkontrollen kan man kontrollera upp till 15 apparater samtidigt. Den väger 160 gram.

Tillverkare: Logitech