Sök
Lenovo Thinkcentre A61e

Lenovo Thinkcentre A61e

Energisnål och miljövänlig

2008-04-11

Lenovo Thinkcentre A61e har ingen monsterprestanda men formatet är litet, elförbrukningen låg och mycket av den stationära datorn skall vara återvinningsbart.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc world 4/5 ”Focus on size, efficiency and noise reduction”
Pc magazine 4/5 ”It’s a basic PC”
Cnet 6,6/10 “Difficult to recommend”
Bios magazine “Perfect for coporate life”

Vad tycker testarna?

Lenovo Thinkcentre A61e är enligt testarna miljövänlig, energisnål och lätt att använda. De flesta tycker att datorn är rimligt prissatt och är främst avsedd för kontorsbruk. Prestandan är okej men den är inte avsedd för tyngre applikationer. Det saknas flera anslutningsmöjligheter och en nackdel är också få möjligheter till uppgraderingar. Plus för kompakt storlek och låg ljudnivå.

Pc world

”Focus on size, efficiency and noise reduction”

Enligt Pc world har Lenovo Thinkcentre A61e flera bra egenskaper som bland annat snygg design och kompakt storlek. Den är också byggd för att vara miljövänlig. Elförbrukningen är låg och det finns möjlighet att driva datorn med solenergi. En fördel är låg ljudnivå vid drift. Det som saknas är fler uppgraderingsmöjligheter och det är lite synd att skärm inte ingår vid leverans. Prestandan är okej men inte så mycket mer. En dator för kontoret.

Källa: www.pcworld.idg.com.au (AU)

Pc magazine

”It’s a basic PC”

Pc magazine anser att Lenovo Thinkcentre A61e är perfekt för kontoret. Priset är rimligt, formatet kompakt och ljudnivån låg. Datorn anses också vara ett bra miljöval och är energisnål. Datorn saknar avancerade finesser men är ett fullgott arbetsredskap. Grafikkortet fungerar bra för kontorsändamål. Prestandan kunde ha varit snäppet bättre och det är inte mycket som kan uppgraderas. Negativt är att dvi-anslutning saknas. Möjligheten att driva datorn med solenergi är häftig tycker testaren.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

“Difficult to recommend”

Enligt Cnet är Lenovo Thinkcentre A61e liten och nätt samt mycket energisnål. En stor fördel är att datorn är miljövänlig och det är lockande att som tillval kunna köpa till en solpanel. Nackdelar är att prestandan är sisådär även om det räcker till för kontorsapplikationer. Grafik är inte datorns starka sida och designen är inte heller mycket att skryta över. En nackdel är också begränsade uppgraderingsmöjligheter. Plus dock för att ljudet från datorn är minimalt vid användning.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Bios magazine

“Perfect for coporate life”

Bios magazine tycker att Lenovo Thinkcentre A61e är utmärkt för dem som är ute efter en dator med helt okej prestanda till ett överkomligt pris till kontoret. Datorns design sticker inte ut men den känns välbyggd och tar framförallt liten plats. Andra fördelar är låg ljudnivå vid arbete och att energiförbrukningen är låg. Det finns också goda säkerhetsmöjligheter. Nackdelar är att datorn inte är speciellt snabb och att det är begränsade uppgraderingsmöjligheter. Dessutom saknas bland annat dvi, firewire och bluetooth. Datorns miljövänliga framtoning är positiv och prestandan är tillräcklig för kontorsändamål.

Källa: www.biosmagazine.co.uk (GB)

Cirkapris: 5300 kronor

Produktfakta: Lenovo Thinkcentre A61e är en stationär dator som levereras utan skärm. Processorn är en AMD Athlon X2 BE 2350 på 2,10 gigahertz. Arbetsminnet är 1 gigabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisken 160 gigabyte. Grafikkort är ATI Radeon X1200. Finns bland annat dvd-brännare, ethernet, 6 usb och vga. Optisk mus liksom tangentbord medföljer. Vikten är 3,72 kg och måtten 81(h)x275(d)x242(d) mm. Levereras med Windows Vista Business. Som tillval finns möjlighet att driva datorn med solenergi.

Tillverkare: Lenovo