Sök
Legend of Zelda: Twilight princess

Legend of Zelda: Twilight princess

Det bästa Zelda-spelet någonsin

2007-01-18

Ocarina of Time har länge ansetts vara det bästa Zelda-spelet men i och med Twilight Princess har Nintendo äntligen skapat en värdig utmanare. Väldigt efterlängtat anser testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Level (SE) 10/10 "Nästan överjordiskt"
Super Play (SE) 10/10 "Det bästa Zelda-spelet någonsin"
Gamespot 8,9/10 "The puzzles are great "
Ign 9,5/10 "Ocarina, your time is up"
Lawrence 9,9/10 "It would be a crime to go without this experience"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Twilight Princess bjuder på en hel del nya moment samtidigt som det påminner mycket om Ocarina of time. Speldesignen är i toppklass och likaså är handlingen bättre än någonsin. Wii-versionen är en aning bättre än Gamecube-versionen då kontrollen gör att det blir enklare att bland annat sikta och precisera. Pusselmomenten är väl genomtänkta och det känns som om de flesta pusslen har logiska lösningar. Flera testare menar att Twilight Princess är det bästa Zelda-spelet någonsin, vilket är ett extremt bra omdöme.

Level (SE)

"Nästan överjordiskt"

Den svenska speltidningen Level tycker att det är skönt att Twilight Princess går i Ocarina of times fotspår. Resultatet blir också helt fantastiskt. Grafiken är bland den bästa testaren sett till både Wii och Gamecube. Till en början kan Wiimoten kännas lite ovan, men när man väl har lärt sig överträffar det nya kontrollkonceptet det gamla menar Level. Nintendo har lagt ner mer tid på filmsekvenserna än tidigare och detta ger ett nytt djup till spelet och handlingen. Level tycker också att hela paketet med de storslagna vyerna och de episka stråkarrangemangen gör att spelet som helhet blir fantastiskt. Testaren avslutar också med att säga att Twilight Princess mycket väl kan vara det bästa spelet någonsin.

Källa: Level (SE) nr 8 2006

Super Play (SE)

"Det bästa Zelda-spelet någonsin"

Nintendo har enligt Superplay lyssnat till fansen och gjort ett nytt Zelda som påminner om det tidigare Ocarina of time. Twilight Princess innehåller många medryckande ögonblick och fantastiska miljöer som det är svårt att slita sig från. Wiimoten passar utmärkt för spelet men den kan ha några brister i fäktningssekvenserna. Annars är den både bekväm och praktisk. Spelet får också plus för dess stora variation och det finns väldigt mycket att göra vid sidan om. Super Play tycker att Nintendo med hjälp av strålande grafik, ett nytt kontrollkoncept och en otrolig spelupplevelse lyckats göra det bästa Zelda-spelet någonsin.

Källa: Superplay (SE) nr 130 2006

Gamespot

"The puzzles are great "

Gamespot tycker att kontrollen fungerar bättre till Wii än till Gamecube. Det är både enklare att precisera och att sikta med boomerangen eller pilbågen. Testaren tycker även att pusselmomenten i spelet är väl designade och att lösningarna känns logiska. Actionsekvenserna är däremot inte speciellt avancerade och boss-fighterna bjuder inte till mycket motstånd, Gamespot skriver också att man lätt kan få hjälp av sin medhjälpare Medina om man nu skulle fastna. Testaren skriver att vissa texturer ser suddiga och kantiga ut, men det gör inget då Twilight Princess innehåller magnifika miljöer och en väldigt bra design. Testaren tycker dock att Twilight Princess påminner lite väl mycket om föregångarna och att detta gör att spelet inte blir lika revolutionerande som de hade hoppats på.

Källa: www.gamespot.com (US)

Ign

"Ocarina, your time is up"

Twilight Princess är så pass episkt och väldesignat att Ign vill kalla spelet för det bästa någonsin i sin klass. Det är större, mörkare och svårare än föregångaren Wind Waker. Testaren tycker dock det är tråkigt att karaktärerna i spelet inte har några röster. Ign anser att Wii-versionen av spelet är den bästa men att Gamecube-versionen också är väldigt bra. Världen som Link rör sig i är enormt detaljerad vissa texturer ser suddiga ut på nära håll. De fortsätter med att Twilight Princess är ett klassiskt Zelda-spel skapat för den nya generationen. Spelet är också väldigt stort och om man vill så finns det många mini-spel på vägen som kan underhålla i flera timmar.

Källa: www.ign.com (US)

Lawrence

"It would be a crime to go without this experience"

Lawrence anser att Twilight Princess har en underbar design men grafikmässigt märks det att spelet först var skapat till Gamecube. Testaren skriver att Twilight Princess har den bästa historien av alla Zelda-spel vilket ger en av de bästa spelupplevelserna genom tiderna. Andra saker som gör spelet så bra är de nya vapnen, variationen av fiender, musiken och de episka bossarna. Alla de olika ingredienserna gör Twilight Princess till en värdig motståndare som det bästa spelet genom tiderna. Tycker man att de senaste Zelda-spelen inte levde upp till den höga standard som Ocarina of time satte behöver man inte oroa sig. Twilight Princess gör det absolut och mer därtill avslutar Lawrence.

Källa: www.lawrence.com (US)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta: Ett mörker börjar svepa in runt Hyrule och en ung jordbrukare vid namn Link tar beslutet att rida ut i världen för att ta reda på vad som ligger bakom de mörka krafterna. Twilight Princess utspelar sin innan det förra Zelda-spelet Wind Waker men efter Ocarina of time. Det är ett äventyrsspel som finns tillgängligt för både Gamecube och Wii. Liksom de förra Zelda-spelen är det Nintendo som är utvecklare och utgivare. Twilight Princess är för en spelare och det tar runt 40-50 timmar att spela igenom det. Den rekommenderade åldern är 12 år och har man spelat de tidigare Zelda-spelen är det enkelt att komma igång oavsett vilken sorts spelare man är. Spelar man på Wii krävs det att man har lite tålamod för att lära sig de nya kontrollerna.

Tillverkare: Nintendo