Sök
Jabra SP700

Jabra SP700

Smart lösning för samtal i bilen

2009-06-10

Mobilsamtal under körning är inte att rekommendera, men Jabra SP700 erbjuder en smart lösning för den som ändå måste tala i telefon och ha händerna fria. Att den dessutom är utrustad med en smart fm-sändare ger pluspoäng.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 82/100 "Handy voice announcements for power status"
Trusted Reviews 8/10 "Pairing the device with your phone is very easy"
Pocket-lint 8/10 "A price that is more than reasonable too"
Good Gear Guide 4,5/5 "Listen to calls through your car's audio system"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att denna enhet fyller en tydlig funktion på marknaden och att den erbjuder en hel del smarta finesser för att vara ett bra alternativ till bilen. De tycker vidare att den är enkel att installera och använda även om snabbguiden inte är tillräcklig för att lära sig alla viktiga funktioner. Röststyrningen och FM-sändaren får rikligt med beröm och designen på enheten bedöms också vara bra. Minus delas ut till att högtalarna är lite svaga.

PC World

"Handy voice announcements for power status"

Jabra SP700 1PC World tycker att enheten sitter bra och stadigt på bilens solskydd men menar att en del av sladden har en tråkig tendens att ramla ur sitt läge. Att det inte finns en dedikerad powerknapp tycker testaren är lite trassligt men finner samtidigt rösten som anger status för enheten mycket användarvänlig. Att samma röst anger numret på den som ringer anses också vara en bra egenskap och testaren menar också att ljudet i högtalarna är riktigt bra med endast lite eko här och där. Den röststyrda uppringningen får kritik för att ha svårt att känna igen namn med bara en stavelse. Musik låter inte så jättebra i enheten men det är istället mycket enkelt att sända både samtal och musik till bilens högtalarsystem.

Källa: www.pcworld.com (US)

Trusted Reviews

"Pairing the device with your phone is very easy"

Jabra SP700 2Trusted reviews anser att denna enhet kommer mycket lämpligt då Storbritannien nyligen instiftat en lag som förbjuder användande av mobil i bilen. Detta kan vara ett mycket bra val om man ändå måste ha möjlighet att ringa och ta emot samtal under körning. Testaren tycker att enheten har en mängd lockande funktioner och att designen både är slimmad och funktionell. Installation och användande bedöms vara mycket enkelt och extra plus delas ut till funktionen som kallas Night Mode. Snabbguiden får en del kritik och det anses att användaren bör ladda hem hela instruktionsboken. Ljudet i enheten håller hög kvalitet och röststyrningen är en bra funktion. Bästa funktionen är dock fm-sändaren som ger en mängd fina möjligheter.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pocket-lint

"A price that is more than reasonable too"

Brittiska Pocket-lint tycker att den här enheten har hittat en lucka som behöver fyllas på marknaden och menar att den är väldesignad och enkel att använda. Högtalarna bedöms vara av hyfsad kvalitet, men lite för veka när det gäller att lyssna på musik. Däremot plussar testaren för FM-sändaren som gör att de inbyggda högtalarna inte behöver användas. Beröm delas också ut till röstfunktionerna som gör att man inte behöver röra telefonen. Snabbguiden får dock en del kritik och det anses att hela instruktionsboken behöver laddas ner från nätet för att kunna mästra alla funktioner.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Good Gear Guide

"Listen to calls through your car's audio system"

Australiensiska Good Gear Guide anser att den här, i deras tycke, väldesignade enheten nog mest är tänkt att användas i bilen men menar att den också kan användas hemma eller på kontoret. Vidare bedöms enheten vara mycket enkel att installera och använda, dessutom uppskattas möjligheten att para ihop den med åtta olika telefoner och att den kommer ihåg dessa utan att behöva para ihop dem på nytt. Två funktioner som får extra beröm är fm-sändaren och röstfunktionerna. Ljudkvaliteten bedöms vara riktigt bra och på det stora hela tycker de att detta är Jabras bästa enhet hittills.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 700 kronor

Produktfakta:

Produktnamn: Jabra SP700
Kompatibilitet: Kompatibel med Bluetooth 1.1 eller högre.
Tal: Upp till 14 timmar
Standby: Upp till 255 timmar
Mått: 127x62x17 mm
Vikt: 85 gram
Övrigt: Kan sända samtal och musik vidare till bilstereons högtalare via FM-sändaren, DSP brusreducering och ekodämpning och stöd för upp till åtta enheter (en åt gången).

Tillverkare: Jabra